Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia şi Ucraina – nou acord pentru reînarmarea flotei ruse de la Marea Neagră?

Rusia şi Ucraina vor să semneze un nou acord pentru reînarmarea flotei ruse de la Marea Neagră, cu baza în Sevastopol. Anunţul a fost făcut de ministrul rus al apărării, Anatoli Serdiukov.

“Discutăm această chestiune şi încercăm să formulăm noi prevederi”, a spus el, citat de RIA Novosti.

Conform acordurilor existente, Rusia îşi poate înarma Flota din Crimeea numai cu permisiunea Ucrainei.

Flota este staţionată în Sevastopol conform unui acord. La 21 aprilie 2010, Moscova şi Kiev au semnat un acord de extindere a prezenţei Flotei pentru 25 de ani, după expirarea actualei înţelegeri, în 2017.

Rusia vrea să îşi aducă flota la standarde moderne.

În prezent, Flota de la Marea Neagră are circa 40 de nave operaţionale.

Sursa: Money.ro

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Rusia şi Ucraina – nou acord pentru reînarmarea flotei ruse de la Marea Neagră?”

  1. CopperNick says:

    Este posibil ca textul comunicatului oficial sa nu fi fost concludent. De aici nuantele care se pot extrage din acest subiect.
    Acordul Rus cu Ukr prevede stationarea in Sevastopol, modul de operare in port si apele teritoriale ukr, trecerea prin pctf a militarilor si garniturilor cu munitii etc, actiunea in spatiul aeriana in caz de atac.
    Reinarmarea flotei ruse poate avea multe conotatii: propaganda, obiectiv nesustenabil financiar, modernizare, operationalizarea navelor existente. Adica de la vorba la fapta e un drum f lung si Rus nu are banii. Plus ca flota de MN e pe ultimul loc ca interes strategic intre toate flotele. Adica e o flota intr-o mare inchisa care nu poate face prea mult decat fata de riverani.
    In consecinta este vb de o intentie politica care mai trebuie, daca se poate, sa se materializeze. Deocamdata rusii sa se inchine ca PC din Ukr a venit la putere si ei au reusit sa ramana in baza Sevastopol. Ca in alta parte nu prea au nici loc nici conditii pt tot ce presupune o baza navala.