Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia sistează producţia de complexe antiaeriene S-300

Copreşedintele Consiliului departamental de experţi pentru apărare aerospaţială, Igor Aşurbeili,a declarat că Rusia sistează producţia complexelor de apărare antirachetă S-300.

Până în 2011, Aşurbeili a condus, timp de zece ani, Biroul central de proiectare sistemică al companiei “Almaz Antey”.

Ultimul complex S-300PM pentru armata rusă a fost fabricat în 1994, dată de la care Rusia a produs aceste complexe numai pentru export.

S-300 este un sistem antirachetă pentru apărarea obiectivelor administrative şi industrial importante, a bazelor militare şi a punctelor de dirijare împotriva loviturilor efectuate asupra mijloacelor de atac aerospaţial a adversarului.

“Recent, a fost făcută o livrare, ultima. Cu asta, gata. Problema este însă că am încetat să acceptăm comenzi pentru S-300  şi nu am început să acceptăm comenzi  pentru C-400″ – a subliniat Aşurbeili.

Sistemul de apărare antirachetă S-400 este destinat doborârii tuturor tipurilor de aparate – avioane, aparate de zbor fără pilot  şi rachete de croazieră. Sistemul poate funcţiona nu doar în spaţiu aerian, ci şi în cosmosul apropiat, poate îndeplini sarcini în domeniul apărării antirachetă nestrategice.

sursa: RIA Novosti

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.