Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia va disloca sisteme de apărare antiaerienă S-400 Triumf la frontiere

S-400 Battery Components foto Missiles.ru

Comandantul Forţelor aeriene ruse, Aleksandr Zelin, a declarat că mai multe noi baterii de rachete antiaeriene de tip S-400 Triumf vor fi instalate în regiunile de frontieră şi de litoral din Rusia, înainte de sfârşitul anului 2012.

“Mai multe sisteme antiaeriene S-400 Triumf urmează să fie livrate armatei înainte de sfârşitul anului în curs. Contrar anilor precedenţi, aceste sisteme vor fi implantate nu în regiunea Moscovei, ci în zone frontaliere şi de litoral din ţară”, a precizat Zelin.

Comandantul Flotei ruse din Marea Baltică, viceamiralul Viktor Cirkov, a declarat cu câteva luni în urmă că Ministerul Apărării intenţionează să instaleze un sistem S-400 în regiunea Kaliningrad.

Rachetele S-400 Triumf sunt destinate distrugerii ţintelor aeriene de orice tip (avioane, avioane fără pilot, rachete de croazieră), pe o rază de 400 de kilometri şi până la 30 de kilometri altitudine.

În prezent, Rusia deţine două regimente de rachete Triumf staţionate în districtele Elektrostal şi Dmitrov, în apropiere de Moscova.

sursa: RIA Novosti

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.