Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia va investi mai mult în apărare

Vladimir Putin un lider care vrea mai rămână să şi poată

Potrivit site-ul Ministerului rus de Finanţe, bugetul pe 2013 prevede majorarea bugetului armatei cu 25,%, în timp ce bugetul sănătăţii şi cel al învăţământului vor fi diminuate.

Ministerul Apărării va avea un buget de circa 59 de miliarde de euro, iar acesta va fi majorat cu 18,2% în 2014 şi apoi cu 3,4% în 2015.

Bugetul destinat sănătăţii va fi redus cu 8,7% in 2013 şi va ajunge la echivalentul a 12,7 miliarde de euro, iar cel al educaţiei va fi redus cu 2,8% şi va ajunge la 15 miliarde de euro. Cultura şi sportul se vor confrunta cu reduceri bugetare. Premierul Dmitri Medvedev a susţinut în perioada mandatului său la Kremlin (2008-2012) o creştere a bugetului apărării.
Fostul ministru de Finanţe Alexei Kudrin nu a fost de acord cu această măsură, ceea ce a contribuit la demiterea sa, în septembrie 2011. În acelaşi an, Rusia a înregistrat un excedent bugetar de 0,8%.

Actualul preşedinte Vladimir Putin declara, înaintea prezidenţialelor din martie, că va plasa dezvoltarea complexului militaro-industrial în centrul politicilor sale, la fel ca în perioada sovietică şi a promis o reînarmare fără precedent a Rusiei în următorii ani.

Cu toate acestea cheltuielile pentru apărare a Rusiei arată neputinţa economică a acesteia de se plasa ca un autentic lider internaţional. Cheltuielile pentru apărare ale Rusiei sunt sub cele ale Chinei (aprox 100 mld dolari), SUA (700 mld dolari) dar şi a Franţei şi Marii Britanii.

sursa: Azi-Interfax

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Rusia va investi mai mult în apărare”

 1. ROBERT HORVATH SUA says:

  VOTATI IMPOTRIVA NATIONAL COMUNISMULUI !

  UMBRA LUI CEAUSESCU SE STRECOARA PE BLOGULE MILITARE

  Odată cu venirea la putere a USL, a reaparut celebrul discurs din epoca ceauşistă al “neamestecului în treburile interne .
  Acest discurs este alimentat zilnic pe acest blog.
  Propaganda ceausista se scurge in valuri impotriva tot ce se chama civilizatie europeana.

  Manipularea se face prin apăsarea butonului care declanşează naţionalismul şi mândria românilor de a ieşi din marginalitate şi de a se comporta ca o ţară mare, importantă şi sigură de sine
  Plano la fel ca Ponta si Antonescu îi ceartă pe europeni în fiecare zi că se amestecă în treburile ţării, atrăgându-le atenţia că “Suveranitatea României este prevăzută în Constituţie”
  In secret si nevazut de nimeni tovarasii invata in miez de noapte ….sa danseze din nou cazacioc.