Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia va raspunde cu mijloace militare instalarii scutului anti-racheta

Presedintele rus Dmitri Medvedev a declarat ca Rusia va fi nevoita sa dea un raspuns in termeni militari daca elementele scutului anti-racheta vor fi instalate in Europa centrala.
Acordul-cadru de instalare a 10 radare de interceptare rachete pe teritoriul Poloniei a fost incheiat la mijlocul lunii august. El a urmat acordului semnat pe data de 8 iulie de ministrii de externe ai SUA si Cehiei, de amplasare a scutului anti-racheta.


“Aceste rachete sunt prea aproape de granitele noastre si constituie o amenintare pentru noi”, a declarat Medvedev intr-un interviu acordat televiziunii Al-Jazeera pe 26.08.2008.

“Instalarea scutului antiracheta va crea tensiuni suplimentare si noi va trebui sa raspundem intr-un fel, normal, utilizand mijloacele militare pe care le avem”.

Presedintele Rusiei a mai spus ca “acordarea statutului de parteneri NATO pentru Georgia si Ucraina, nu va face altceva decat va agrava situatia existenta”.
Aceste declaratii au fost facute in ziua in care Dmitri Medvedev a semnat si decretul prin care Rusia recunoaste independenta celor doua republici separatiste, Osetia de Sud si Abhazia.

Sursa: RIA Novosti

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.