Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia vrea un acord de cooperare militară cu UE

Rusia propune Uniunii Europene semnarea unui acord de cooperare militară în domeniul misiunilor de menţinere a păcii. Anunţul a fost făcut de ambasadorul rus pe lângă UE, Vladimir Cijov.
Acesta a menţionat faptul că subiectul respectiv se află pe agenda summitului Rusia-UE, ce se desfăşoară în 3 şi 4 iunie la Ekaterinburg (Urali), potrivit ITAR-TASS, preluat de AGERPRES.
“Aşteptăm ca Grupul de lucru pe probleme militare să-şi continue activitatea şi pledăm pentru elaborarea unei baze juridice în vederea acestei colaborări”, a afirmat Cijov, adăugând că partenerii europeni sunt limitaţi de unele impedimente în domeniul cooperării militare cu Moscova.

“Noi propunem semnarea unui acord-cadru, după exemplul operaţiunii din Ciad, unde am participat şi totul a decurs bine, doar că acordul cu fostul Înalt reprezentant al UE pentru politica externă şi de securitate, Javier Solana -am semnat când se derulase deja jumătate din mandatul operaţuinii”, a mai spus Cijov.

Sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Rusia vrea un acord de cooperare militară cu UE”

  1. szilard says:

    Dar si si Russia vrea sa cooperneze sha dhea hin chap la haltii, mincatas.