Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ruşii au găsit justificarea menţinerii flotei ruse la Sevastopol: protejarea Ucrainei în faţa expansionismului românesc

Nave din Flota rusa a Marii Negre

Unul din membrii Consiliului public de pe lângă Ministerul rus al Apărării, Igor Korotcenko, a declarat că Flota Rusiei din Marea Neagră, cu baza în Crimeea, va salva Ucraina de pretenţiile teritoriale din partea României.

„Noi constatăm cu satisfacţie progresele înregistrate în relaţiile dintre Ucraina şi Rusia… În Ucraina a venit la putere o echipă pragmatică, care a decis să prelungească perioada de staţionare a Flotei ruse în Crimeea, ceea ce corespunde atât intereselor Rusiei, cât şi celor ale Ucrainei. Cunoaştem că există o serie de pretenţii teritoriale la adresa Ucrainei, în special din partea României. În virtutea acestui fapt, prezenţa Flotei ruse în Crimeea reprezintă un factor major pentru securitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei”, a afirmat reprezentantul Ministerului rus al Apărării.

Potrivit acestuia, partea rusă are în vedere înlocuirea navelor vechi de suprafaţă din cadrul Flotei din Marea Neagră cu unele noi, ce vor fi dotate cu noi sisteme de arme de atac.

De asemenea, Ministerul rus al Apărării intenţionează să modernizeze şi flotila sa de submarine din componenţa bazei sale navale din Crimeea.

„Această modernizare a Flotei Rusiei din Marea Neagră va spori capacităţile acesteia, ceea ce este în interesul Ucrainei”, a mai spus Korotcenko, adăugând că „ministrul ucrainean al apărării a reiterat disponibilitatea Ucrainei de a oferi asistenţă în ceea ce priveşte lucrările de modernizare şi reparaţii ale navelor ruseşti la şantierele din Herson şi Nikolaiev” (sudul Ucrainei).

Rusia a prelungit anul trecut contractul de închiriere a bazei navale din Sevastopol pentru încă 25 de ani, adică până în 2042, actualul acord expirând în 2017, în schimbul unei reduceri cu 30% a preţului la gazele naturale livrate Ucrainei.

sursa: Evenimentul Zilei

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Ruşii au găsit justificarea menţinerii flotei ruse la Sevastopol: protejarea Ucrainei în faţa expansionismului românesc”

 1. Grig says:

  Noi de ce nu echipam cateva elicoptere pt. lupta anti-submarin.
  Cred ca misuna submarinele prin fata litoralului nostru (si nu numai rusesti).
  PS: scuze pt. intrebarea naiva de mai sus!

 2. TOPGUN says:

  CREDETI CA MAI AVEM CEVA,MIG-URILE SUNT NISTE JAFURI,FLOTA NEMA,SUBMARINE ?????? RATACITE,????? PE UNDEVA,SI OFITERII IN LEGIUNEA STRAINA!!!!!
  SAU PE LA MICROSOFT,CA BILL GATES A LUAT SPUMA SI FRISCA DIN I.T.!!!!!!!!!!
  ASA CA CINE SA LE ECHIPEZE??????

 3. laleagane says:

  eu nu stiam ca elicopterele pot fi echipate pentru lupta anti-submarin. =))