Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ruşii inflamaţi de o posibilă amplasare a scutului antirachetă american şi în Bulgaria

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat la Managua-Nicaragua, unde efectuează o vizită, că Rusia aşteaptă explicaţii de la Bulgaria privind aderarea surpriză a Sofiei la noul proiect de apărare antirachetă al SUA în Europa.

Moscova aşteaptă explicaţii detaliate privind planurile Statelor Unite de a amplasa în Bulgaria elemente ale scutului antirachetă, pe care le consideră o nouă «surpriză», după cea din România, a declarat, ministrul rus de externe.

“I-am întrebat deja pe partenerii noştri de la Washington (…) ce înseamnă toate aceste lucruri şi de ce, după «surpriza» din România, există acum şi o «surpriză» în Bulgaria” , a spus Lavrov, la sosirea într-o vizită oficială de o zi în Nicaragua.

Ambasadorul american în Bulgaria, James Warlick, a anunţat că Statele Unite poartă discuţii informale cu Bulgaria privind eventuala amplasare a unor elemente ale apărării antirachetă americane.

“Repet că aşteptăm explicaţii detaliate, aşa cum ni s-a promis”, a afirmat Serghei Lavrov.

Premierul bulgar Boiko Borisov s-a declarat vineri în favoarea unei participări a ţării sale la scutul antirachetă american dacă Uniunea Europeană îşi va da acordul.

sursa: AGERPRES; MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.