Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ruşii îşi întăresc apărarea aeriană şi aerospaţială

Forţele militare ruse care asigură apărarea aeriană şi aerospaţială vor fi dotate cu aproximativ 20 de noi staţii radar în acest an. Aceasta, potrivit unui purtător de cuvânt,colonelul Alexei Zolotukhin, citat de RIA Novosti.

Radarele vor include sisteme de diferite clase, modernizate – sisteme Gamma-S, Nebo-U,Podlyot-K, precum şi sistemele Desná şi Kasta.

Colonelul Alexei Zolotukhin a mai declarat că au fost programate aproximativ 40 de lansări de rachete balistice.

Noile staţii radar sunt parte a sistemului de avertizare timpurie în cazul unor atacuri cu rachete balistice sau a unor posibile atacuri din spaţiu. Totodată, ele vor identifica posibile ţinte şi vor putea monitoriza şi controla atacurile lansate asupra Rusiei din orice direcţie.

De asemenea, Rusia va demara construirea de noi staţii radar în cursul acestui an.

Purtătorul de cuvânt a mai declarat că Rusia nu a mai închiriat staţia radar Gabala din Azerbaidjan.Contractul de închiriere, semnat în anul 2002, a expirat în decembrie.

Staţia radar Gabala, care a jucat un rol crucial în sistemul rusesc de apărare antirachetă, a fost înlocuită cu nou radar, staţionat la Armavir, în sudul Rusiei, pe teritoriul Krasnodar.

Sursa: RIA Novosti

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Ruşii îşi întăresc apărarea aeriană şi aerospaţială”

  1. al adin says:

    In ultimii 10 ani rusii au tot declarat intentiile pentru construirea a zeci de submarine, unei flote de portavioane, modernizarea flotei de avioane de lupta. Dar una e planul si alta e banul.