Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ruşii retrag 90 de avioane MiG-29

Forţele aeriene ruse au declarat că o parte semnificativă a flotei sale este “inaptă de zbor”. Mai exact, în urma inspectării flotei militare, 90 de avioane de vânătoare tip MIG-29 au fost retrase. Inspecţia a fost declanşată după producerea unui accident, în luna decembrie a anului trecut.

Atunci cinci oameni şi-au pierdut viaţa în timpul unui zbor de antrenament.

“Deocamdată, din ansamblul flotei de aparate MiG-29, aproximativ 200 de avioane au fost inspectate, dintre care 100 au primit permisiune de zbor. Aproximativ 90 de avioane MiG-29 au fost retrase din (programul de) zbor”. Declaraţia a fost făcută de Generalul Locotent Sergei Bainetov, Şeful pentru securitatea aeriană în cadrul Forţelor aeriene ruse.

El a adăugat că procesul de verificare al flotei continuă, iar avioanele defecte vor fi reparate şi puse în funcţiune când vor exista fonduri disponibile. Până acum s-a descoperit că avioanele retrase prezentau un grad ridicat de corodare a metalului.

Sursa: RIA Novosti

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Ruşii retrag 90 de avioane MiG-29”

 1. Ando says:

  Ei au solutii proprii. La noi lucrurile sunt mai complicate. Comisioanele bata-le vina ! Cat despre siguranta pilotilor, nici o problema, pentru ei nu platesc cei care fac jocurile.

 2. DE CE BAL says:

  Domnule Ando,
  Aseara, la Antena 3, generalul Croitoru (acum, din pacate, in rezerva) a iesit curajos pe micul ecran si a dat o prima explicatie privind marsavia inscenarii de la Ciorogarla.
  Condamnarea pilotilor militari romani la zboruri …mortuare pe MiG-29, refuzul de a cumpara avioane occidentale competitive, arata, din pacate, mon ami, cat de puternici sunt oamenii FSB-ului in statul roman.
  Cat il priveste pe demnul si lucidul general Croitoru, acesta a confirmat ceea ce semnatarul acestor randuri indica din primul moment: INSCENAREA.

 3. Ando says:

  Am urmarit. Dl general a vorbit doar cu subanteles, iar cei care trebuie sa priceapa inteleg selectiv si prin urmare nu vor reactiona in nici un fel

 4. DE CE BAL says:

  Pentru personalul armatei – 90.000 de oameni, mesajul a fost clar. Autoritatea morala a amiralului, care inca mai conduce Statul Major General este puternic subrezita dupa aceasta intamplare, dupa alte schimbari de comandanti si dupa scandalul de la Universitatea Nationala de Aparare.
  Iar Basescu tot amana participarea sa la bilantul Ministerului Apararii…
  Semn ca se cauta o solutie.