Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ruşii sunt “îngrijoraţi” de ce se întâmplă în Osetia de Sud

Ministerul rus al Apărării s-a arătat “îngrijorat” de recentele schimburi de focuri din capitala Osetiei de Sud- Ţinval şi suburbiile sale şi a anunţat că “ar putea folosi forţa militară pentru a-i apăra pe locuitorii statului separatist”.

“Evenimentele din august 2008 s-au dezvoltat după un scenariu similar, fapt ce a dus la agresiunea militară georgiană contra Osetiei de Sud şi atacarea contingentului rus de menţinere a păcii”, se arată într-un comunicat al ministerului rus al Apărării.

Mininsterul sublinia că Georgia a deschis focul asupra teritoriului sud-osetin de câteva ori în ultimele câteva zile.

Autorităţile osetine au raportat tiruri de mortiere dinspre Georgia în cursul zilei de sâmbătă. Cu toate acestea, Georgia a negat informaţiile, calificându-le ca fiind o provocare.

Ministerul rus crede că “asemenea acţiuni provoacă îngrijorare în cadrul Ministerului rus al Apărării. În cazul unor ameninţări provocatoare şi mai multe la adresa populaţiei republicii şi a contingentului militar rus desfăşurat în Osetia de Sud, ministerul îşi rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele disponibile şi forţele pentru a-i apăra pe locuitorii Osetiei de Sud şi soldaţii ruşi”.

Rusia a recunoscut independenţa Osetiei de Sud şi a Abhaziei, republici separatiste din Georgia, după războiul de cinci zile din august anul trecut. Majoritatea locuitorilor din Osetia de Sud şi Abhazia au cetăţenie rusă.

Sursa: Antena3

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.