Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ruşii vor să construiască un sistem performant de apărare antirachetă

sistemul rusesc de aparare antiracheta S-400. foto en.rian.ru

Se pare că ruşii sunt decişi să construiască un sistem performant de apărare antirachetă. În acest sens, concernul rus Almaz-Antey va construi două capacităţi industriale care vor fabrica sistemul de apărare aeriană S-500. Anunţul a fost făcut de Şeful Statului Major General,  generalul Nikolai Makarov, potrivit RIA Novosti.

“Almaz-Antey are la dispoziţie doi ani pentru a construi două fabrici, care vor produce noul sistem S-500 de apărare anti-rachetă în viitor”, a spus generalul Makarov.

S-500, sistem cu o rază lungă de acţiune, va deveni “coloana vertebrală” a unui sistem unificat de apărare aerospaţială creat în Rusia.

Sistemul, fiind dezvoltat de Almaz-Antey, va avea o rază extinsă de acţiune de până la 600 km, şi în acelaşi timp, va putea angaja concomitent până la 10 obietive-ţintă.

Oficialii de la vîrful armatei ruse au cerut ca sistemul să fie capabil să intercepteze rachete balistice şi de croazieră şi rachete hipersonice şi au planificat o comadă de cel puţin zece S-500.

Primele livrari de S-500 vor fi gata, oficial, în 2015. Unii experţi ruşi cred însă că cel mai probabil acest lucru va avea loc în 2017.

Sursa: RIA Novosti

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.