Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ruşii vor să cumpere 45 de elicoptere de la Eurocopter

Ministerul Apărării rus intenţionează să achiziţioneze cel puţin 45 de elicoptere de la Eurocopter, filială a grupului european de aeronautică şi apărare EADS,potrivit RIA NOvosti.

O cerere de oferte a fost făcută publică pe site-ul oficial de comenzi ale statului pentru cumpărarea a 15 elicoptere monomotor şi 30 de elicoptere bi-motor, un contract a cărui valoare iniţială a fost evaluată la 6,61 miliarde de ruble (167 milioane de euro).

Numele câştigătorului va fi anunţat pe 19 martie, conform site-ului.

Potrivit unui ofiţer al Ministerului Apărării şi unui responsabil al unei companii aeronautice, cu care Vedomosti Gazeta a discutat, Moscova ar trebui să achiziţioneze aparate Ecureuil AS350 şi AS355 de la Eurocopter.

Vedomosti Gazeta  a citat o sursa din industrie de apărare care a declarat că un contract de peste 6 miliarde de ruble (201 dolari mil.) pentru achiziţionarea de cincisprezece şi treizeci de AS350 AS355 elicoptere Ecureil efectuate de către Eurocopter este în lucrări.

Ministerul Apărării poate dispune un total de 100 de elicoptere de acest tip, în principal în scopuri de formare.

Sursa: RIA Novosti, MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Ruşii vor să cumpere 45 de elicoptere de la Eurocopter”

 1. george says:

  Rusia are nevoie de tehnologii noi asa ca cumpara de la vestici ca sa aiba de unde sa se inspire apoi tehnologia va ajunge si la chinezi.

 2. catalin says:

  Nu cred ca au nevoie rusii de inspiratie de la altii. A se vedea Ka 52, de exemplu. Acel elicopter cam bate la fund (parerea mea), mult laudatele Apache. E interesant de aflat ce vor rusii de fapt prin aceasta achizitie.

 3. Fenchea Marius says:

  Este simplu probabil vor offset industrial in industria lor si modelul acela este mai mult un elicopter cu destinatie civila, in caz de dezastre, evacuari medicale etc.
  Se pun bine cu Franta, mai face Eurocopterul ceva fabrica prin Rusia, mai un transfer tehnologic, toate astea sunt in interesul Rusiei.
  Rusia prin Kamov si Mil au putine proiecte de elicptere usoare de acest tip majoritatea productiei fiind orientata spre aparate militare si de transport greu.