Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ruşii vor sa cumpere de la francezi vehicule blindate uşoare

Ministerul rus de Interne a început negocierile cu firma franceză Panhard General Defense pentru cumpărarea mai multor vehicule blindate uşoare.

Anunţul a fost făcut de  cotidianul rus Kommersant, preluat de MEDIAFAX. Potrivit ziarului, o astfel de posibilitate “a fost pentru prima oară evocată de cele două părţi în noiembrie, la salonul Milipol-2009 de la Paris”.

Rusia “a obţinut un acord prealabil pentru o eventuală livrare a unui vehicul blindat, cu scopul de a-l testa şi a vedea dacă achiziţionarea în serie este raţională”, a declarat Ministerul rus de Interne, într-un comunicat, citat de Kommersant.

Potrivit preşedintelui şi directorului general al Panhard, Christian Mons, Rusia este interesată de “manevrabilitatea acestor vehicule blindate şi de capacitatea lor de a trece peste obstacole, care sunt net superioare în raport cu cele ale materialului blindat tradiţional”.

“Deocamdată, negocierile continuă, dar încă nu la nivel oficial”, scrie Kommersant.

“Începutul cooperării depline şi totale între Ministerul rus de Interne şi societatea Panhard poate fi anunţat în iunie, în cadrul Salonului internaţional al apărării Eurosatory-2010 de la Paris”, precizează ziarul.

Franţa îşi dăduse anterior acordul privind vânzarea către Ministerul rus al Apărării a unei nave din clasa Mistral.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Ruşii vor sa cumpere de la francezi vehicule blindate uşoare”

  1. mmi says:

    Dupa ultimele informatii, Rusia a contractat deja 2000 bucati Iveco LMV, din care 1000 vor fi fabricate in Rusia. S-a ajuns la acest contract, dupa ce au fost cumparate in vederea testarii mai multe tipuri de vehicule.