Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ruşii vor testa până la sfârşitul anului avionul de luptă T50-3

avion de luptă T50. foto wikipedia

Ruşii au anunţat că vor efectua zboruri-test cu avionul de luptă T50-3 până la sfârşitul acestui an. Avionul va fi dotat cu un sistem radar nou, care-i va spori potenţialul de luptă.

Avionul va avea o staţie radar cu sistem de prioritizare a ţintelor descoperite, ceea ce reprezintă o componentă importantă a sistemului radio-electronic al avionului multirol.

“T50-1 şi T50- nu au astfel de sisteme”, a declarat o sursă pentru Interfax.

Noul radar va avea mai multe moduri de operare, ceea ce constituie elementul de noutate al avionicii.

Avionica combină funcţionarea pilotului electronic cu cea a radarului foarte perfomant. “Această combinaţie reduce implicarea pilotului şi îi permite acestuia focusarea pe partea tactică a misiunii”.

Noul sistem permite schimbul de date în timp real, atât cu staţii de control aflate la sol, cât şi cu alte aeronave aflate în zbor.

Sursa: Interfax

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.