Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ruta de aprovizionare a trupelor NATO din Afganistan blocată de pakistanezi

În urma unui incident de securitate în urma căruia au fost ucise mai multe persoane de către avioane NATO pe teritoriul pakistanez în provincia Kurram, Pakistanul a blocat ruta de aprovizionare a trupelor NATO din Afganistan.

Conform declaraţiilor responsabililor NATO, avioanele NATO ar fi pătruns în Pakistan după ce au fost atacate de două ori, o dată de pe teritoriul Afganistanului şi a doua oară din Pakistan. Aviaţia Alianţei ar fi urmărit şi lichidat persoane înarmate în provincia pakistaneză Kurram, care ar fi deschis focul asupra aparatelor de zbor ale trupelor ISAF.

Autorităţile de la Islamabad susţin însă că forţele ISAF ar fi ucis trei soldaţi pakistanezi şi ar fi rănit alţi trei.

În urma acestui incident, Pakistanul a blocat ruta de aprovizionare a trupelor NATO din Afganistan.

Purtătorul de cuvânt al aliaţilor a precizat că situaţia urmează să fie clarificată în urma unor anchete realizate de comandamentul ISAF şi de autorităţile pakistaneze.

sursa: Deutsche Welle

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.