Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

S-a aflat şi motivul disputei Băsescu – Ponta în şedinţa CSAT

Basescu vs Ponta. foto tamtamuri

Victor Ponta a precizat într-o emisiune televizată care a fost motivul disputei cu Traian Băsescu în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Astfel, preşedintele Traian Băsescu dorea să se ia o decizie privind mărirea fondurilor alocate armatei începând cu anul 2013 şi până în 2016. Cu acest lucru Ponta nu a fost de acord.

“Ministrul Dobriţoiu a prezentat o situaţie referitoare la lipsa de fonduri alocate armatei în perioada 2008-2012. Conform angajamentelor noastre ca membrii NATO trebuia să alocăm 2,36% din PIB şi s-a alocat  doar 1,2%. Din acest motiv sunt probleme cu pregătirea, cu înzestrarea.

“Aici preşedintele, ca un foarte bun om politic a zis: da aşa este, eu propun să luăm o decizie ca din 2013 să dăm bani la Armată. Eu am zis: domnul preşedintele, o secundă! În primul rând în 2013, bani la armată – dacă decide – dă Parlamentul, din buget. Noi (adică,CSAT) nu putem decide ce o să facă Parlamentul din 2013 până în 2016. El are un mandat limitat până în decembrie. Discutăm aceste lucruri, probabil în aceeaşi formulă, după alegerile din decembrie când aveţi un nou Parlament, cu un mandat de patru ani. CSAT vrea să se substituie Parlamentului”, a afirmat Ponta care a ţinut să precizeze că adoptarea bugetului unui stat este “un drept absolut” al Parlamentului.

Premierul a spus că CSAT poate să propună Parlamentului să aibă în vedere alocarea de bani.

Sursa: AGERPRES

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “S-a aflat şi motivul disputei Băsescu – Ponta în şedinţa CSAT”

 1. Marlon Juvet says:

  Şi io care credeam că s-au luat de la femei…….

 2. D.Ober.Man says:

  Si eu tot de la FeMeI credeama ca s-au luat.

 3. indisciplinatu says:

  ..aiurea, cred ca l-o fi luat baselu la mishto pe ponta si asta n-a pus botu’, mai ales ca era prima intalnire dupa nasoleala din iulie.

 4. LICA says:

  Ce parere aveti la ei se poate si la noi Nu???
  A aparut in MONITORUL OFICIAL nr. 64 din 26 ianuarie 2012 , LEGEA nr. 303 din 28 iunie 2004 (**republicata**)(*actualizata*)
  privind statutul judecatorilor si procurorilor
  (actualizata pana la data de 26 ianuarie 2012*)
  Si acum, atentie ce apare la ART. 82*)alin.7
  (7) Judecãtorii şi procurorii pot opta între pensia de serviciu şi pensia din sistemul public. JUDECATORII SI PROCURORII MILITARI POT OPTA INTRE PENSIA DE SERVICIU SI PENSIA MILITARA DE SERVICIU !!!!!….
  Intrebare: MAI EXISTA PENSIE MILITARA DE SERVICIU , DEOARECE PENTRU MILITARII DE CARIERA A FOST DESFIINTATA , SAU EI ATATA MERITA????
  Si la ART. 85*)alin.2
  (2) Pensiile de serviciu ale judecãtorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş prevãzute la art. 84 se actualizeazã ori de câte ori se majoreazã indemnizaţia brutã lunarã a unui judecãtor şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime. Dacã în urma actualizãrii rezultã o pensie de serviciu mai micã, judecãtorul sau procurorul îşi poate pãstra pensia aflatã în platã.
  Deci la ei se poate ??!!!!!!!!!!!!!!!
  CE PARERE AVETI DE ACESTE PREVEDERI ?

 5. Gourkha says:

  STIRE SOCANTA DE LA BASESCU! N-AM CE FACE, IL DETEST, DAR TREBUIE SA SPUN. ACUM PE B1 TV! BASESCU DEZVALUIE DE CE S-A CERTAT IN REALITATE CU PONTA IN CSAT! BASESCU A PROPUS MARIREA BUGETULUI ARMATEI LA RECTIFICARE, IAR PONTA S-A INFLAMAT SI S-A OPUS! MARTOR: INCLUSIV MINISTRUL DOBRITOIU! CONSEMNAT IN STENOGRAME!

  CU ACEASTA OCAZIE SE ADEVERESTE FAPTUL CA IN USL, PNL/PC A INCERCAT ORICE SA EMITA ACEA ORDONANTA, IAR PONTA A FOST CEL CARE S-A OPUS INTOTDEAUNA, INFLUENTAT PROBABIL DE NASUL GABRIEL OPREA. PUNCT!