Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

S-a trezit ANCMRR?

Pe 7 decembrie a.c. Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere “Alexandru Ioan Cuza” a transmis, surprinzător o serie de scrisori Preşedintelui, Preşedintelui Senatului, Preşedintelui Camerei Deputaţilor, primului ministru şi ministrului Apărării Naţionale prin care semnalează deficienţele grave apărute în procesul de recalculare a pensiilor foştilor militari şi creşterea gradului de nemulţumire în rândul acestora.

Laudabila iniţiativa ANCMRR, ţinând cont de tendinţa endemică a liderilor asociaţiei de se pune la dispoziţia politicului, compromiţând însăşi ideea de asociaţie non politică care apără interesele unei categori sociale (foste categorii sociale după noua legislaţie n.a.).

Cu toate că existau argumente care arătau că este imposibil ca pensiile militare să fie recalculate în baza unor principii care nu au cum să fie atestate faptic, ANCMRR a sprijinit ideea ministrului de la Aparare şi a oferit chiar spijin logistic procesului de recalculare.

Acum în ceasul al doisprazecelea ANCMRR trimite memorii liderilor statului în speranţa de a repara greşeala morală uriaşă ce a făcut-o, punându-se la dispoziţia puterii.

Din păcate e prea târziu. Răul a fost făcut. Protestul foştilor pensionari militari a fost scindat de însăşi duplicitatea unor asociaţii care trebuiau să le reprezinte interesele. Puterea a “călarit falnic” trupurile aplecate ale foştilor militari.

Surprinde însă centrarea atenţiei ANCMRR pe aspectul financiar al problemei, adică scăderea semnificativă a pensiilor foştilor militari, lăsând la o parte problema distrugerii statutului unei categorii sociale cândva respectat în România.

Lipsa de coerenţă se observă şi în scrisoarea adresată primului ministru în care se cere “Retragerea din circuitul legislativ a H.G. 735/201 ş să lăsaţi PENSIILE MILITARE CALCULATE CONFORM LEGII 164/2001, în vigoare la data prezentului memoriu, până la promulgarea şi publicarea în Monitorul Oficial al României a noii Legi unitare a pensiilor;” după care se afirmă: “Ulterior, pe termen lung, sa fie menţinută Legea 164/2001, lege organică care produce efecte juridice de peste 9 (nouă) ani, necontestată de nici 0 persoană, fizică sau juridică, şi care asigură stabilitatea sistemului militar, precum şi un trai decent cadrelor militare ieşite la pensie, până la deces.”

Noi dorim ca vocea ANCMRR să fie auzită deşi e puţin probabil ţinând cont de poziţia de inferioritate în care s-a pus ANCMRR faţă de toţi liderii politici. Probabil vreun consilier de mâna a doua de la Cotroceni sau Palatul Victoria va face vreo adnotare pe memoriile ANCMRR şi cam atât.

Oricum ieşită din comun ni se pare Memoriul adresat Preşedintelui Camerei Deputaţilor, adică Robertei Anastase, o persoană de o moralitate îndoielnică, cunoscută mai mult pentru fraudarea voturilor (la legea pensiilor n.r.) din Cameră decât pentru performanţe intelectuale şi profesionale.

memorii adresate de ANCMRR

InfoMondo Militar

contact@infomondo.ro

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

84 Responses to “S-a trezit ANCMRR?”

 1. Banateanu says:

  Popov are dreptate. Intradevar de ce nu raspunde d-na general Lupu la intrebarile specificate mai sus si care sunt de interes general in acest moment pentru pensionari.

 2. Gourkha says:

  @ CRISTIAN. Am inteles cum e cu BPC. Din cate am observat – presedintele filialei mele nu face parte din BPC, deci nici el nu are acces la sedinta, daramite eu.

  A 2-a observatie: am impresia ca din BPC toti membrii sunt dintr-o generatie mai veche, dinainte de 2001 – deci care nu au prins restructurarile masive de dupa 2001, si aproape cert toti au vechime completa, au iesit la 55 de ani – prea putin cunosc si poate nici nu ii intereseaza ce s-a intamplat dupa. Dupa 2001 – s-a iesit masiv fortat inainte chiar cu mult de implinirea varstei de 55 de ani , membrii BPC ar trebui sa insiste si pe simulari pt. cei iesiti din sistem dupa 2001 – intrucat cei mai multi din acest val au in medie 24-25 ani efectivi ca vechime.

  Ca sugestie: la sedinta BPC – in spiritul transparentei, ar trebui sa aiba dreptul sa participe ca observator, orice membru ANCMRR. De ce spun acest lucru: in afara de faptul ca e democratic si intareste credibilitatea ANCMRR, pot aparea sugestii in sprijinul ANCMRR. Insist pe una venita din partea mea: eu sunt iesit relativ recent din sistem – de aceea stiu ca exista o retea interna a M.Ap.N. INTRANET, am folosit-o si eu – de aceea, stiu ca DFC are acces direct la baza de date cu adeverintele noastre, ca si CM, ca si structurile detinatoare de arhive – de ce insista Madam´ General sa expediem noi ceea ce deja are? Pe de alta parte – programele de recalculare sunt tot computerizate, in mod cert nu se uita nimeni pe adeverinte imprimate – preia datele direct din baza de date INTRANET, e si mai facil de lucrat astfel – in 10 minute ai rezolvat o cerere. Deci – de ce trebuie sa expediem noi hartii daca tot le detine?

  E OK – cu simularile pe cazuri reale pe baza datelor prezentate de BPC. Daca la sedinta ai un cuvant de spus – iti pot trimite si eu adeverinte in format electronic, cu date complete.

  Si inca ceva extrem de important. L. 119 e doar o latura a dublei invaluiri, mai are o latura – Legea Unitara a Pensiilor. Marlon Juvet & Popov au dreptate, simularea trebuie sa aiba 2 pasi: pensia dupa L. 119 este una si aceeasi pensie dupa Legea Unitara a Pensiilor este altceva. Pt. ca intr-adevar, dupa L. 119 – se impart punctajele la 20, insa dupa Legea Unitara a Pensiilor se schimba modificarea: punctajul se imparte, in functie de anul nasterii fiecaruia – la alt nr. de ani, la un rezervist nascut in ´57 la cca. 20 ani, iar la unul nascut in ´65- la cca. 26 de ani (e anexa de care spune Marlon Juvet la Legea Unitara a Pensiilor).

  Te salut!

 3. parere personala says:

  @Stelian P
  Evident !
  PS-ul are sensul:nu accept….
  Cei definiti,de catre dv, prin textul pus intre ghilimele au fost colegi cu noi.Mai buni sau mai rai….COLEGI…si atat ! Restul tine de bunul simt al fiecaruia.

 4. sa i ia dracu pe toti-nu mai inteleg nimic.o sa vedem daca mai apucam,asta e.as vrea un razboi sau macar o amenintare,atunci sa nu ne prezentam la chemarea tarii.O sa ne bage pe toti in puscarie sau o sa ne omoare?
  iubesc rominia intre frontierele ei,dar ma rog la dumnezeu ca ungurii sa puna macar de o razmerita care sa impuna mobilizarea generala.sau poate macar din est o mica busculada.atunci poate isi aduc aminte de noi.chiar i im doresc asta.prosti sa fie cine se prezinta la mobilizare,poate atunci vor intelege ca formaerea militarilor nu este agricultura.plantezi soldati si rasar locotenenti.uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 5. sejc says:

  SINCER SA FIU M-AM CAM SATURAT DE LIPSA DE ACTIVITATE A SCMD.CU LOZINCI,PROTESTE,APELARI LA DIVERSI PARLAMENTARI NU TINE.SUCCESUL DE LA CLUJ SI BUCURESTI APARTIN UNOR GRUPURI DE CADRE MILITARE SI NU STIU DECE SINDICATUL SI LE ASUMA.SUNT MEMBRU AL SINDICATULYI SI ASTEPT MAI MULT DE LA EL.DACA IN IANUARIE 2011 PRIMESC PENSIA DIMINUATA VOI ACTIONA PE CONT PROPRIU ASTFEL:CONTEST DECIZIA DE RECALCULARE LA COMISIA DE REZOLVARE A CONTESTATIILOR IMEDIAT.ASTEPT 30 ZILE DUPA CARE MA ADRESEZ TRIBUNALULUI PE RAZA LOCALITATII IN CARE LOCUIESC.DACA NU AM SUCCES INVOC UN MOTIV SI CER RECURS.FUNCTIE DE REZULTAT MA ADRESEZ LA CEDO.VA SFATUIESC SA PROCEDATI LA FEL. IN AFARA DE O PIINE AMARA SI UN TRI NEFERICIT NU AVETI CE SA PIERDETI.LA NAIVA CU PATRIOTISMUL.CU SOLIDARITAREA.

 6. Gourkha says:

  @ sejc. Nu dispera! E intemeiata decizia ta – insa la SCMD se mai si munceste. Eu doream sa inchei niste tabele pt. procese si nu pot: zi de zi se inscriu mereu altii. Pe de alta parte: pe 25 Octombrie – toti speram, insa doar unii eram la Cotroceni – nu e corect asa, daca toti cred ca manifesteaza ceilalti, e posibil sa nu mai manifesteze nimeni. Iar manifestatia poate fi mult mai importanta decat calea juridica sau oricum mai scurta. Si ca ultima idee: da, e ceva ce percepi corect, insa daca privesti mai atent e posibil sa realizezi ca organizatiile de rezervisti se unifica sau se suprapun chiar acum. Bafta!

 7. vorbe,sunt sigur ca veti comenta linistit si dupa ce vin taloanele d pensie in ianuarie,armata nu a scos niciodata capul.suntem papagali care ne dam mari cind suntem invizibili,devenim mielusei cind e vb de scandal.nici macar in grup nu suntem mai de doamne ajuta.cu 3 -4 galagiosi nu iese nimic, sa ma contraziceti,suntem eroi din umbra prin gargara,devenim usor tradatori de tara pentru 1 dolar gaurit sau o tuica de pruna.facem gasca pe la colturi si daca suntem pusi in situatia de a ne sustine interesele,nema unitate si coeziune,orgoliiele sunt prea mari si ambitiile paguboase,gen cine e mai tare in parcare,suntem o sleahta de plingaciosi incapabili de a lua masuri coerente si actiuni care sa duca la un reultat.pe acest site sunt maxim 10-15 care vb mai mult intre ei,critica si nu vad unul care sa propuna o solutie concreta,mai mult se ataca intre ei-asta e-meteahna veche[stiti voi la ce ma refer]/
  lasati speranta in mina unor colonei sau generali de paie.nu gradul arata nivelul de pregatire.stiti toti cum sau cistigat gradele in armata[stiu ca o sa fiu atacat]
  stai cuminti la tuica fiarta si sorici,fasole cu ciolan sau in fata unei cani cu ceai
  e bine ca mai respiram.
  ne meritam soarta ca toata viata am fost pupi…n,si pe sefi,si pe politruci,amici cu cis ti.slugarnici pt a obtine o functie sau un grad.asa ca demnitatea ne am incalcat o atunci,acum———–culegem ce am semanat.stiti bine ca majoritatea a ti fost racolati sa faceti propaganda in campania electorala-culegeti tata rodul muncii voastre,nu asteptati azi vreun rezultat in urma intilnirii marete.va fii un protocol.urari de sarbatori si tuica fiarta,asa sa ne ajute ………..cine?

 8. virgilius says:

  @pacaliciul vesel. Ai dreptate,asa suntem toti tari in gura, aici pe site !! Dar nu suntem in stare sa-i bagam pe astia in custi si sa-i ducem la gradina zoologica,sa-i aratam copiilor si sa le spunem ce fel de animale sunt !! Asa e ,ne meritam soarta si conducatorii!! Pai nu i-am ales noi? Cozile alea de alegatori din Paris au fost degeaba? Nu,pt ca dl.ambasador de atunci a ajuns ministru de externe!! Dar cati dintre “alegatorii” din diaspora sunt afectati de magariile pe care le fac nenorocitii astia aici,cu noi??? Vorbim degeaba,poate doar sa ne mai descarcam veninul pe care ar fi trebuit sa-l folosim altfel ! Stiti ce ne-a mai adus in situatia asta? vorba aia proasta romaneasca:”asta e,las sa fim noi sanatosi” !! Pai sa fim, dar putem fi si sanatosi si putin mai destepti,sau e prea mult deodata??

 9. virgilius says:

  hai la tuica fiarta si la sorici….

 10. Vasilake says:

  m-am plictisit de atata”optimism”…!!! ne intalnim la anu, cand vom avea burta lipita de sira spinarii! pa!

 11. GrigorenKo says:

  mai sa fie ! se pare ca se pregateste de o noua revolutie dar,unde-i/cine-i Tokes?!

 12. KaraMihai says:

  De 5 ore se dezbate la Haiduc cu toamna general LuPULICA si presydentul Ilici MIHAI la prezidiu,la ce rezultate o fi ajuns? oare or fi ajuns?!

 13. KaraMihai says:

  am incercar sa aflu cate ceva dar au telefoanele inchise sau bruiate.poate mai tarziu,sau poate altcineva de pe forum sa ne spuna.

 14. KaraMihai says:

  dupa ALTFEL :
  Demenţa recalculãrii pensiilor militare a ajuns la apogeu. Dupã pensionari speriaţi, pensionari alergaţi, pensionari minţiţi, pensionari furaţi de ani din viaţã, au apãrut lucrãtori din Centrele Militare şi din alte unitãţi îmbolnãviţi din cauza stresului şi a programului de lucru la care sunt forţaţi pentru a da satisfacţie unor demenţi. Unii au ajuns în spitale, la reanimare, alţii umblã nãuci prin curţile unitãtilor. Sunt forţaţi sã lucreze zi şi noapte pentru a rãspunde unor comenzi pe care nu le înţeleg, dupã programe care scot falsuri……de la mine: am un camarad care reclama faptul ca din 37 de ani efectivi are pe adeverinta numai 17…iar altul are trecuta solda in luna sept.2005 de 45.000.000 lei vechi,in conditiile cand se trecuse din iulie la ron…ce sa mai crezi?!

 15. Vasilake says:

  Din ultimul comunicat al SCMD :” Suspendarea/anularea este “”erga omnes””, adica toti rezervistii militari beneficiaza de efectele hotararilor instantelor de judecata, deci este inutil sa se mai dea bani pentru deschiderea altor procese (vezi cazul ANCMRR).”
  E O MINCIUNA, O DEZINFORMARE GROSOLANA. ANCMRR ARE PESTE 30.000 DE SEMNATURI STANSE DAR,NU A CERUT SI NU A DAT/DA NICI UN BAN PENTRU CONTINUAREA PROCESELOR IN CURS DE DESFASURARE CU GUVERNUL NESIMTIT. din sursa sigura.punct!

 16. Gourkha says:

  @ Vasilake. Apar niste contradictii in formularea ta. Referitor la minciuna. Ce minciuna, nu inteleg. Ca SCMD zice ca suspendarea/anularea este “erga omnes”? Are dreptate, de ce sa mai deschizi un proces individual pe aceeasi cauza in care s-a dat deja o rezolutie ˝pentru toti˝, doar sa-ti ia banii vreun avocat pt. o rezolutie deja data?

  Pe de alta parte ANCMRR nu a avut proces dupa grupul de la Cluj si dupa SCMD pt. suspendare? Deci – a platit pt. ceea ce era deja suspendat, dar e normal – cu justitia nu stii niciodata, odata merge cu acel erga omnes – adica ˝lasa ca daca va da voua, ne da si noua˝, altadata rezolutiile nu se mai aplica ”erga omnes” (la CEDO – absolut sigur), ci doar pt. cei reprezentati nominal in proces.

  Referitor la bani: de fapt si la ANCMRR si la SCMD – plata proceselor se face din banii de cotizatii, fara alti bani suplimentari, care este problema de fapt?

  PS: Eu am semnat atat la ANCMRR, cat si la SCMD. Din cate stiu la ANCMRR am semnat de 2 ori, pt. un proces care vizeaza reactivarea L. 164/2001. La SCMD – de 5 ori, pt. 4 procese diferite.

 17. sejc says:

  astazi am asistat in scop de documentare la procese care au motiv contestare de decizii de pensii.judecatorii isi fac treaba si se dovedesc a fi impartiali.nu uitati.imediat cum ati primit decizii de recalculare cu pensia diminuata trmiteti contestatie la comisia de rezolvare a contestatiilor de la m.ap.n.daca depasiti 30 zile orice demers este inutil.dupa 30 zile de la trmitere actionati in judecata la tribunal.pentru cei neexpermentati angajati un avocat chiar daca este mai putin priceput.negociati onorariu.de regula este de 500ron.merge sa va si asociati.va recomand sa va inscrieti si in sindicat.in scmd.pentru care se inscriu in decembrie 2010 cotizatia este de 60ron.imi doresc si va doresc mult succes.

 18. BRENDY says:

  @ Gourkaha> nu sunt purtatorul de cuvant al lui Vasilake dar cred ca se referea la bani.ANCMRR este reprezentata in instanta de 2 avocati, membri ai BPC,voluntari,dar tari pe pozitie;deci ,nu sunt platiti din cotizatia de 30 lei/an/pensionar…..nu pe luna ,ca la SCMD !!!! deci aici era minciuna SCMD ca ANCMRR ar da bani. Vom vedea pe 21 ianuarie cine e mai tare,cu toate ca nu ar fi decat ceva orgolii…erga omnia…ne rezolva pe toti , indiferent din ce org.facem parte.Personal am mai multa incredere in ANCMRR decat in latosul de Daongardu.

 19. BRENDY says:

  Azi s-a intalnit BPC al ANCMRR la Hotelul Haiduc,cu usile inchise,cu madam general Lupu. Stie careva si cu ce concluzii s-o fi incheiat sedinta?

 20. Gourkha says:

  @ BRENDY. Nu are importanta, cel mai important e sa terminam cu disensiunile ca ne mananca astia portocalii pe bucati cu atatea orgolii. Sefi ai ANCMRR (inclusiv acolo sus de tot) sunt si membri SCMD si invers.

  Parerea mea e ca fiecare dintre noi sa se inscrie unde are chef – numai sa nu stea sa priveasca si sa astepte sa le faca ceilalti bine. Asta e singura solutie – sa se inscrie oricine, in orice organizatie crede de cuviinta, dar sa nu stea izolat, pt. ca in situatia asta creata de pensii – organizatiile au inceput sa coopereze intre ele.

  Personal sunt membru, ca multi altii – atat la ANCMRR, cat si SCMD. Chiar sunt curios – daca pot si la M.A.I. la sindicatul lor sa ma inscriu (rezervistii lor sunt in acelasi cu activii lor), ma inscriu. Da-i incolo de bani, sunt sume simbolice: 120 de lei pe an la SCMD inseamna mai putin de un pachet de tigari pe luna. In partea aia la ANCMRR – e mult mai putin la acea cotizatie, dar M.Ap.N. le-a pus tot la dispozitie tot – sedii, telefoane, computere, birotica etc., SCMD a plecat de la zero – plateste inclusiv chirie pt. sedii sau nu are, cumpara tot.

  Calcule elementare: 35 000 de membri constant la ANCMRR X 12 lei/an = cca. 100 000 de euro, sedii gratis, plus ca ANCMRR e ONG, deci are sponsorizare de 2% din impozitul pe venit – de la cine vrea sa dea, si eu dau.

  SCMD: a plecat anul trecut de la zero, abia la inceputul anului avea cam 3000 de membri X 120 lei = cca. 85 000 de euro, nimic gratis la sedii si celelalte cheltuieli. Abia acum a sarit de 8000 de membri, insa la fel – plateste tot.

  In final: ANCMRR e doar un ONG – nu e organizatia tuturor rezervistilor din M.Ap.N, reprezinta 35 000 dintre rezervistii M.Ap.N. – ceilalti 45 000 nu sunt nicaieri, SCMD e un sindicat (posibil sa devina federatie) care in afara de membri din M.Ap.N. – reuneste membri din toate ministerele.

  Eu nu vad niciun conflict, nu acuz pe nimeni, iar ca rezervist ma bucur sa vad cumva umar la umar M.Ap.N., SRI, MAI, SPP, STS.

 21. Gourkha says:

  @ BRENDY. Primele zvonuri iesite in seara asta via ANCMRR scapate in teritoriu, se amana recalcularea pana catre martie – cel putin in ianuarie pensiile vor fi la fel. Repet – sunt doar zvonuri, le dau cum le-am primit!

 22. Marlon Juvet says:

  @Gourkha: mi-e tare teama sa nu fie tot din filmul ala prost, cu “ii tinem in ceata pana ne vedem cu sacii in carutza”. Am auzit si eu azi aceeasi teorie, si imi pastrez niste rezerve serioase de tot.

 23. Marlon Juvet says:

  Iote ce declara madam Lupu in Observatorul Militar: ” Subliniez înca o data: pensionarii cu o cariera militara COMPLETA, care au primit o pensie de pâna la 3.000 de lei, sa nu fie îngrijorati ca prin recalculare le vor scadea
  pensiile. Asa cum ministrul apararii nationale a aratat, în repetate rânduri, unele dintre aceste pensii chiar vor înregistra cresteri.”. Cucoana, de unde a aparut sintagma “Completa”?

 24. Gourkha says:

  @ Marlon Juvet. Esti tare! Dupa mine – complet inseamna 55 de ani – la iesirea la pensie. Deci – toti restructuratii pt. ca Romania sa intre in NATO dau banii de ordonanta inapoi. Adica – pe romaneste, armata asta a avut si are militari si unii care au purtat/poarta la misto uniforma ca Madam General´ si juristul Oprea. Niciodata juristii, contabilii si alti poeti deghizati in uniforme care nu stiu sa traga cu o arma – n-au fost restructurati, deci au cariere complete.

  Sunt curios cum o sa iasa la primul cutremur sau razboi: dupa cate observ, Romania o sa intervina cu juristii si contabilii.

 25. Gourkha says:

  @ Marlon Juvet. Si apoi – Madam General´ iese la pensie. Parca mai conteaza ce minte. Juristu´ Oprea probabil ca va fi ˝destituit˝ la Bruxelles. Si tot asa. Succesorii lor: nici usturoi n-au mancat ….

  Si totusi Basescu nu termina mandatul.

 26. Banateanu says:

  Acum au dat minciuna la iveala. Numai pensiile cu “VECHIME COMPLETA” sub 3000 de lei nu vor scadea.

  Ce ne mai spune acum ministrul OPREA si d-na Lupu ,
  Vor recunoaste ca au mintit fortindu-ne sa ne depunem cererile de recalculare? Isi vor da demisia?

 27. vb prostii.
  ei pleaca,fac treaba,ia recompensa si valea/cauta i pe plajele insorite sau intro vila ratacita prin munti sau alta zona exotica tipic romineasca
  .In fata unui fapt implinit nu poti decit sa te resemnezi,chiar daca vin altii la putere arunca pe vechea mostenire,militarii in toata istoria au fost folositi si uitati indiferent de epoca,cine cunoaste-stie ce sa intimplat dupa al 2 lea razboi,apoi in anii 52-56 alta etapa anii 63-65]
  si in continuare.asa ca hai ,,,,,,,,,,,,,,,,liberareeeeeeeeeeeeeeeee[de cine oare],poate de jugul capitalismului de jungla.tara incapabila sa opreasca furturile,munca la negru sau nemunca,furturile si spaga la toate nivelurile,saracia lucie,starea de sanatate a omului,educatia si accesul la educatie,etc.sa nu ne miram ca la virf se ia soppaga in toate mediile,e justificat-pt ca ei au ajuns in virf tot prin spaga si manipulari,nepotisme,curvisme etc.investitia trebuie recuperata si cu oarecare profit.toti stim ce se intimpla in jurul nostry.nu vreau sa fac pe cinstitul ca nu am fost tocmai suta la suta,dar parca prea muklt se sare calul si noi suntem de vina ca la rindul nostru apelam la spagari din domeniile care ne intersesaza inclusiv in mediul miliatr sau sistemului de aparare,apelind la fosti colegi,subordonati sau de ce nu prin diverse filiere chiar la virf.asta e sistemul.daca se fura atit-de unde mai vreti si bani de pensie?astea trebuie obtinuti legal de statul romin-si daca totul e la negru sau gri de unde atita legalitate si strinse sumele necesare,basca ca din ce s stringe parlamentarii din ce sa si plateasac chiriile de lux sau cabimetele parlamentare unde sunt angajate neamurile?
  hai sa recunoastem-multi dintre noi[eu sigur nu[a ti facut propaganda la partide in perioada alegerilor.hai-mergeti la ei,sunt convins ca nu ajungeti nici macar sa mingiiati clenta
  CRACIUN FERICIT

 28. Banateanu says:

  @pacaliciu vesel

  Vechime completa inseamna 30 + 55 sau 30 + virsta standard in functie de grupa de munca in care ai lucrat.

  Restul este pensie anticipata sau anticipata partial cu consecintele de rigoare

 29. pensionar militar says:

  Din sedinta biroului de conducere ANMCRR din 14.12.2010… nimic nimic? Ori nu s-au trezit cum scrie titlul, ori sunt in ceata totala de nu mai stiu de ei ori se preda conducerea…!

 30. hai baieti.cei care tot sustineti cele 2 reprezentari ale noastre.de ce nu scoate nimeni capul?de frica?
  de rusine?din ignoranta?
  ASTEPT un comunicat cu rezumatul discutiilor cu madam a lu pulescu.babostina gingavita care face cartile

 31. misu caftangiul says:

  Suntem ortodoxi,dar nu suntem greci,suntem din ginta latina ,dar nu suntem italieni.Nu vedeti de ce sunt in stare grecii si italienii?Noi ca romani de vita veche ce mai asteptam? Sa se stinga lumina si sa ne punem cu stilourile pe ei.Proiectul Israel in Romania va spune ceva? Si cum e versul Pai ce datorii au actualii guvernanti decat sa-si bata joc de pensionari si sa-si asigure lor bunastarea edenica.Nu vor duce dincolo cu ei averile nesimtite ,mai degraba vor sa ne vada pe noi dincolo.

 32. fost militar says:

  Pentru cei interesati de noua lege a pensiilor (despre care mi-e profunda scarba sa scriu mai multe) am postat-o pe doua site-uri de unde o puteti descarca: http://www.filehost.ro/1637018/LEGEA_263_2010_Sistemul_unitar_de_pensii_publice_pdf/
  si http://filezone.ro/public.php?action=viewfile&file_id=121191

 33. catriz says:

  Lipsa de respect din partea guvernantilor ,presidentiei si parlamentarilor fata de armata este o rusine si nu pot sa trag decat cateva concluzii :
  – lipsa de cultura ;
  – incompetenta profesionala;
  – respigatori fata de ce au creeat predecesorii in armata si pentru armata;
  – lipsiti de respect fata de cei ce i-au ales;
  Se impune ceva si anume tot putregaiu aflat la conducere trebue curatat si trimis acolo unde le este locul ” la reciclare”.
  O lectie se impune pentru toti ce vor veni la putere sa nu uite ca a-ti renega propria istorie este egal cu tradare.
  Sa va fie rusine, calcati in picioare tot a fost mai sfant pentru stramosii nostrii.
  La inrolare in armata STATUL s-a obligat sa ne asigure solda si pensia iar azi “STATUL’ ce face ? Cine minte, STATUL cand ne-am inrolat sau “STATUL” de azi.

 34. pongo says:

  RUSINE dl. ILIESCU si acolitilor sai, care prin politca capului si spinarii plecate au evitat sa iasa public cu proteste privind recalcularea ilegala a pensiilor militare ! cum de aveti tupeul ca insasi in statutul dvs. sa va declarati apolitici, si fond sa jucati cum va canta orchestra lui basescu ?! prin politica strutului a-ti facut cel mai mare rau posibil celorlalti camarazi !Domnilor care inca mai sunteti la conducerea ANCMRRM ,SUNTETI LIPSITI COMPLET DE ONOARE ! ASA A-TI FOST IN TOATA CARIERA DVS. NISTE LINGAI! Sa nu credeti ca ve-ti mai rezista mult unde sunteti ! membrii onesti ai asociatiei o sa va exluda din randurile lor la urmatoarele alegeri ! o sa ajungeti sa va fie rusine cand va ve-ti intalni cu noi pe strada !