Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

S-a trezit Pentagonul: cere predarea documentelor secrete de către site-ul Wikileaks

După ce site-ul Wikileaks a publicat în urmă cu câteva săptămâni, mai multe documente secrete privind operaţinulie trupelor americane şi ale aliaţilor lor din Afganistan (inclusiv români), Pentagonul cere proprietarilor site-ului să “predea imediat” miile de documente şi să le retragă de pe internet.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Geoff Morrell, a declarat că “Ministerul Apărării cere ca Wikileaks să predea imediat guvernului american toate documentele extrase direct sau indirect din bazele de date ale Pentagonului” şi “să le şteargă de pe site, din computere şi din arhive”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă.

“Publicarea de către Wikileaks a unui mare număr dintre documentele noastre a pus deja în pericol trupele noastre, aliaţii noştri şi pe cetăţenii afgani care colaborează cu noi” şi “difuzarea de informaţii clasificate suplimentare nu poate decât să agraveze situaţia”.

Site-ul şi-a anunţat anterior intenţia de a publica 15.000 de noi documente.

Site-ul Wikileaks, înfiinţat în 2006 şi specializat în informaţii, a difuzat deja în urmă cu peste zece zile aproape 92.000 de documente clasificate, care conţin dezvăluiri asupra victimelor civile sau a presupuselor legături între Pakistan şi insurgenţi.

Publicarea documentelor a provocat vii critici din partea Casei Albe, a Pentagonului şi a preşedintelui afgan Hamid Karzai. Pentagonul şi FBI-ul au lansat deja o anchetă asupra scurgerilor de informaţii.

sursa: AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “S-a trezit Pentagonul: cere predarea documentelor secrete de către site-ul Wikileaks”

  1. misu caftangiul says:

    Cand se vor trezi si pensionarii militari asemenea pentagonului?Noi nu putem fi un fel de pentagon?

  2. T_REX says:

    @ Caftangiul-ba da ,doar ca ne lipsesc :aviatia,marina. artileria ,forta nucleara si inca vo cateva. in rest curat Pentagon (cu 4 laturi)!!!???