Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Saab are ca ţintă până la 50% din piaţa mondială de avioane de luptă

Gripen E foto Armsuisse

Gripen E foto Armsuisse

Într-un comunicat Saab se arată că firma suedeză producătoare a avionului de luptă Gripen E, are ca ţintă de afaceri participarea la înlocuirea a 50% din flota mondială de avioane de luptă într-un viitor pe termen mediu sau lung.

Potrivit unei analize IHS Jane’s, aproximativ 6.000 de avioane de luptă existente în prezent la nivel mondial vor trebui înlocuite în următorii 15-20 de ani. Datorită restricţiilor Suediei la export şi a altor considerente, Saab are acces la circa o jumătate din această piaţă. Anterior, Saab estimase că Gripen are potenţial de a ocupa 10% din piaţă în viitorii 15-20 de ani.

Datorită faptului că în ultimele luni, a existat un interes crescut pentru Gripen E, avionul multirol de generaţie nouă al Saab în Asia, Europa, America de sud şi Africa sub-Sahariana, Saab prognozează acum potenţialul de afaceri viitoare cu Gripen E mult mai pozitiv pentru următorii 15-20 de ani.

Aceasta coincide şi cu faptul ca în februarie 2013, Saab a primit o comandă de la Administraţia Suedeză pentru Materiale de Apărare (FMV) pentru dezvoltarea Gripen E şi a început asamblarea sistemului.

“Interesul sporit faţă de Gripen reflectă analiza pe termen lung a pieţei pentru Gripen E, ca fiind cel mai eficient sistem de avioane de luptă, din punctul de vedere al costurilor şi cel mai modern din punctul de vedere al tehnologiei de varf”, a declarat Hakan Busskhe, Preşedinte şi CEO al Saab.

Perspectiva Saab pentru 2013 rămâne neschimbată. Ţintele financiare pe termen lung de crestere organica a vănzărilor anuale de 5 % în medie, pe un ciclu de afaceri, cu o marja operaţionala de 10% ca medie pe un ciclu de afaceri şi un raport acţiuni/capital de mai mult de 30% de peste 30% sunt neschimbate.

sursa: comunicat Saab

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Saab are ca ţintă până la 50% din piaţa mondială de avioane de luptă”

 1. Balcifer says:

  ..da ..desigur chiar 80%

 2. Dani says:

  O sa luam si noi avioane Saab dar dupa ce se invechesc vreo 40 de ani..Si atunci o sa le cumparam la preturi mai mari ca alea noi cu comisioane imense cum am facut si cu ruginaturile F-16 block 25

 3. szilard says:

  Daca nu stii ce-i ala un PLAN DE AFACERI, nu are rost sa te joci cu cifrele.

 4. Florin says:

  Deoarece majoritatea achizitiilor militare se fac pe criterii strict politice tinta celor de la SAAB este nerealista.Lumea se orienteaza spre avioanele americane, rusesti, chinezesti si cele fabricate de marile tari europene.

 5. gheo says:

  Indiferent de tinta “SAAB”, noi … avem ca “tinta” … “golirea tuturor depozitelor de fier vechi ale … celorlalte armate ale lumii”, deci … suntem mai “barosani si tari”, adica … “mai tare prosti” !!!.

 6. szilard says:

  Dar suedezii au o oferta irefutabila(ne nerefuzat) -sa vorbim frumos-, adica aioane super la pret scazut cu implicarea in productie a tarilor cumparatoare.
  Astfel ca chinezii sar automat din schema, rusii practica preturi exorbitante cu sabotari la avioanele vindute, francezii practica preturi mari si calitate indoielnica(netestata), iar hamerichanii vind rable reconditionate la preturi de avioane noi sau avioane noi la pretul echivalent in AUR !!!

 7. Balcifer says:

  probe irefutabile – de netagaduit…asta da! Tu ai folosit gresit…

 8. Nu inteleg says:

  Nu fiti tristi..Cand o sa rugineasca si astea le cumpara romanii la pret de noi..