Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Saab consideră că sistemele de apărare şi securitate produse sunt eficiente din punct de vedere al costurilor în condiţii de criză

Saab - lider produse, servicii şi soluţii de top pentru apărarea naţională şi securitatea civilă

Într-un comunicat de presă, referitor la rezultatele companiei pe 2011, Preşedintele şi CEO Saab, Håkan Buskhe, a arătat că în condiţiile economice dificile cu care se confruntă lumea occidentală, produsele tehnologice de ultimă generaţie, produse de Saab sunt eficiente din punct de vedere al costurilor şi reprezintă un avantaj competitiv clar.
Buskhe a specificat că „Operaţiunile eficiente şi profitabile sunt o condiţie esenţială pentru dezvoltare. Profitabilitatea a crescut în 2011, iar unul dintre principalii factori care au determinat acest lucru a fost calitatea execuţiei proiectelor.”

Referindu-se la anul 2011, Håkan Buskhe, a afirmat că „2011 a fost un an important pentru noi, un an în care am încheiat mai multe contracte importante, cum ar fi cel cu Agenţia Suedeză pentru Exportul Materialelor de Apărare şi Securitate (FXM), pentru continuarea dezvoltării şi întreţinerii sistemului Gripen, sau cel cu Departamentul de Stat al SUA pentru livrarea sistemului radar multi-misiune Giraffe.De asemenea, sunt mândru de recunoaşterea primită de Gripen atunci când Guvernul elveţian l-a selectat ca viitor avion de luptă multirol pentru dotarea Forţelor Aeriene Elveţiene.”

Potrivit lui Buskhe, vânzările Saab au scăzut uşor, dar pe parcursul lui 2011, Saab a desfăşurat în mod constant activităţi ce urmează obiectivele strategice ale companiei, cu scopul de a crea o platformă puternică de creştere. Saab şi-a sporit prezenţa locală în anumite pieţe, a stabilit mai multe parteneriate locale şi a făcut achiziţii în vederea extinderii. În 2011 a fost simplificat portofoliul companiei, au fost achiziţionate companii în zonele în curs de dezvoltare şi s-a renunţat la mai multe active neesenţiale. În total, au fost realizate mai mult de 10 tranzacţii.

Pentru 2012, Preşedintele şi CEO Saab, estimează că vânzările vor creşte uşor, comparativ cu 2011. “Bilanţul nostru este solid, iar scopul nostru este să îl menţinem aşa în continuare, pentru a rezista în faţa condiţiilor economice actuale, dar şi pentru a putea gestiona potenţialele oportunităţi de afaceri” a precizat Buskhe în comunicat.

Saab deserveşte piaţa globală cu produse, servicii şi soluţii de top pentru apărarea naţională şi securitatea civilă. Saab are operaţiuni şi angajaţi pe toate continentele şi dezvoltă, adoptă şi îmbunătăţeste constant noi tehnologii pentru a veni în întâmpinarea nevoilor în schimbare ale clienţilor săi.

Rezultatele financiare pentru perioada ianuarie – decembrie 2011 ale Saab

• Comenzile au atins valoarea de 2,14 miliarde euro (18,9 miliarde SEK), iar valoarea portofoliului de comenzi a fost de 4,21 miliarde euro (37,1 miliarde SEK) la sfârşitul anului.
• Vânzările s-au ridicat la 2,66 miliarde euro (23,4 miliarde SEK), o scădere de 4% ajustată pentru efectele cursului valutar şi achiziţii.
• Venitul brut s-a ridicat la 760,85 mil. euro (6,7 miliarde SEK), corespunzător unei marje brute de 28,5%.
• Venitul operaţional a fost de 333,6 mil. euro (2,94 miliarde SEK), corespunzător unei marje brute de 12,5%. Câştigurile de capital în valoare de 132,6 mil. euro (1,16 miliarde SEK) sunt incluse în raportul pe 2011 în comparaţie cu costurile structurale în valoare de 69,8 mil. euro (616 mil. SEK) din 2010.
• Venitul net a fost de 251,5 mil. euro (2,21 miliarde SEK), cu câştiguri per acţiune de 2,31 euro (20,38 SEK).
• Cash flow-ul operaţional s-a ridicat la valoarea de 280,9 mil. euro (2,47 miliarde SEK).
• Valoarea dividendelor propuse pentru 2011 este de 0,51 euro (4,50 SEK) pe acţiune.

Perspective pentru 2012

•    Pentru 2012 este estimată o uşoară creştere a vânzărilor, comparativ cu 2011.
•    Marja operaţională pentru 2012, excluzând câştigurile materiale de capital net, este de aşteptat să fie în linie cu marja operaţională din 2011 de 7,5%.

 

Suedezii de la Saab în colaborare cu guvernul Suediei a făcut o ofertă României pentru achiziţia de avioane JAS 39 Gripen (multirol) în condiţii finaciare care prevedeau perioade de graţie şi plăţi anuale reduse, împărţite pe termen lung, ca urmare a termenilor de finanţare avantajoşi garantaţi de statul suedez. De asemenea oferta Saab include o clauză de offset, care prevede investiţii semnificative pentru România.

 

sursa: comunicat Saab

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Saab consideră că sistemele de apărare şi securitate produse sunt eficiente din punct de vedere al costurilor în condiţii de criză”

  1. Felicitari pentru articol! multumim mult pentru sfaturile atat de utile. Un blog excelent, foarte multe informatii utile , sigur o sa mai revim pe acest blog