Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Saab modernizează sistemele de antrenament ale armatei SUA

foto http://www.defesaaereanaval.com.br

foto http://www.defesaaereanaval.com.br

Firma de apărare şi securitate Saab a primit trei comenzi din partea Biroului Executiv de Simulare, Antrenament şi Instrumentare al Armatei SUA (PEOSTRI). Saab va furniza acum upgrade-uri de interoperabilitate OSAG 2.0 pentru Sistemul De Instrumentare de Desfăşurare – Europa (DISE) şi pentru Sistemul de Simulare pentru Angajarea Vehiculelor Tactice de Luptă (CVTESS) pentru a se confirma nevoilor de interoperabilitate în desfăşurare pe viitor ale Armatei SUA şi în Europa.

Aceste noi comenzi, implementate ca Mid-Life Service Upgrade, livrează  clientului o soluţie deplin interoperabilă şi prima de felul său. Ele le vor permite soldaţilor să configureze rapid laserele sistemelor de antrenament pentru a folosi fie Codul de Comunicare MILES (MCC), mai ales folosit în mediile de antrenament SUA sau standardul OSAG 2.0, folosit de majoritatea statelor europene, pentru angajamente de antrenament în orice teatru de operaţiuni şi împreună cu unităţi multinaţionale.
OSAG 2.0 este un cod de sotfware iniţial dezvoltat de Saab care permite o adevărată simulare balistica a muniţiei folosită de armele antitanc şi de vehicule atunci când trag cu transmiţători laser.

Livrat iniţial în 2001, pentru antrenament la nivel de batalion, DISE furnizează o capabilitate de antrenament live instrumentată şi care poate fi desfăşurată, constând din lasere şi detectoare pentru Sisteme de Simulare a Angajamentului Tactic, controlul exerciţiilor (EXCON), urmărirea bătăliilor, strângerea de date şi capabilităţi de Analiză rapidă după Acţiune (AAR) pentru situatii de antrenament pe viu.

Pe lângă upgrade-ul OSAG 2.0 al sistemelor DISE de infanterie, Saab va livra şi capabilităţi CVTESS cu capacităţi OSAG 2.0 pentru Tancul principal de luptă M1 Abrams, vehiculul de luptă pentru infanterie Bradley şi suporti pentru vehiculele OPFOR.

„Aceste capabilităti le dau posibilitatea ATC 7 a SUA să se antreneze fără prpbmele cu partenerii europeni, folosind echipament care poate fi configurat pentru MILES sau OSAG 2.0” a declarat Cyndi Krisan, Director General, al unităţii Anternament şi Simulare a Saab Defense and Security SUA.

Saab a livrat sisteme similare de Instrumentare a antrenamentului si CVTESS în întreaga lume pentru locaţiile CONUS şi OCONUS ale armatei americane pentru centre de antrenament de luptă (CTC) pentru antrenamente de pregătire a capacităţilor de luptă la nivel de companie sau de brigadă.

„Acest upgrade este o oportunitate unică pentru forţele NATO şi pentru partenenerii de antrenament ai SUA din Europa de a se antrena împreună, combinând sistemele naţionale interoperabile pentru a crea un mediu deplin instrumentat de antrenament cu orice configuraţie, pe orice scară să la orice locaţie dată,” spune Åsa Thegström, responsabil al unităţii de business Antrenament şi Simulare din cadrul zonei de business Dynamics a Saab.

Cu sediul la Grafenwoehr, în Germania, capabilitatea DISE va fi desfăşurată în întreaga Europă, în sprijinul Acvititătii de Suport pentru Antrenament în Europa (TSAE) pentru forţele multinaţionale unite.

sursa: comunicat Saab


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.