Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Saab participă la înfiinţarea unei companii producătoare de radare în EAU

Abu Dhabi Advanced Radar Systems (ADARS), este un joint venture vare va produce radare in EAU

Saab a semnat un parteneriat cu Tawazun, o companie de investiţii strategice, în vederea înfiinţării unei firme producătoare de radare, cu sediul în Emiratele Arabe Unite (EAU). Acesta va fi prima companie din Orientul Mijlociu care se va ocupa cu dezvoltarea, fabricarea, asamblarea şi integrarea sistemelor radar.

Noua companie, ce va purta numele de Abu Dhabi Advanced Radar Systems (ADARS), este un joint venture în care Tawazun deţine 51% din acţiuni, iar Saab deţine 49%.

„Înfiinţarea ADARS face parte din strategia noastră de creştere a prezenţei în cele mai importante pieţe. EAU sunt una dintre aceste pieţe, în care ne-am dezvoltat relaţii de afaceri încă din anii 1980, înclusiv în domeniul sistemelor radar”, a declarat Håkan Buskhe, Preşedinte şi CEO al Saab.

Comentând asupra noului parteneriat, Saif Mohamed Al Hajeri, CEO al Tawazun, a declarat: „Pe măsură ce ne dezvoltăm ca organizaţie, ne diversificăm portofoliul de produse şi ne extindem capacităţile, este imperativ necesar să formăm parteneriate cu entităţi care au o gândire similară, care ne împărtăşesc viziunea şi ne completează valorile şi ambiţia. Acest parteneriat cu Saab ne va ajuta să investim în tehnologii avansate, pentru a dezvolta produse unice pe piaţa de apărare, ceea ce este o dovadă a angajamentului nostru de a adapta şi a îmbunătăţi în permanenţă noile tehnologii, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor în schimbare ale clienţilor noştri.”

ADARS va fi un centru local pentru dezvoltarea sistemelor radar de ultimă generaţie, dar şi pentru producţia, întreţinerea şi acordarea de servicii de suport în domeniul sistemelor radar.

Ca parte a acordului, dar şi pentru a consolida competenţele tehnice ale EAU şi ADARS, 15 cetăţeni ai Emiratelor Arabe Unite vor participa la un program de master în Suedia. Înfiinţarea ADARS a fost deja revizuită şi aprobată de Agenţia Suedeză de Neproliferare şi Control al Exporturilor (ISP).

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.