Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Saab primeste o comandă pentru dezvoltarea avionului Gripen

Gripen NG and Gripen D in formation - foto Jamie Hunter

Saab, compania furnizoare de sisteme de apărare şi securitate, a primit o comandă în valoare de 28.8 milioane de euro din partea Agenţiei Suedeze pentru Echipamente de Apărare şi Securitate (FMV) pentru întreţinerea şi dezvoltarea sistemului de avioane Gripen.

Saab va desfăşura lucrări de întreţinere şi actualizări ale sistemului de avioane Gripen C/D, respectând planurile pe termen lung ale Forţelor Aeriene Suedeze pentru sistemul Gripen, precum şi studii privind dezvoltarea ulterioară a acestuia.

De asemenea, Saab va menţine capacitatea operaţională a sistemului Gripen C/D, prin oferirea de suport tehnic, întreţinerea produsului, testarea în zbor şi operarea simulatorului de zbor.

Valoarea comenzii se ridică la 28.8 milioane de euro, iar activităţile vor fi efectuate până la sfârşitul anului 2011.

Saab deserveşte piaţa globală cu produse, servicii şi soluţii de top, atât pentru apărarea militară, cât şi pentru siguranţa naţională. Saab operează şi are angajaţi pe toate continentele şi dezvoltă, adoptă şi îmbunătăţeşte în permanenţă noi tehnologii, pentru a preîntâmpina nevoile în schimbare ale clienţilor săi.

InfoMondo Militar

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Saab primeste o comandă pentru dezvoltarea avionului Gripen”

 1. szilard says:

  De ce a aparut criza economica? Pentru ca nu le-a placut americanilor moneda europeana euro .
  De ce nu le place americanilor avionul Gripen pentru ca este mai bun decat F-16.
  Chiar nu vede nimeni asta.

 2. szilard says:

  virgula dupa Gripen

 3. Ravenmaster says:

  Inainte de a va entuziasma prea tare in legatura cu Gripen si a prelua comunicatele traduse Cook Communications uitati-va si aici – http://www.aviationweek.com/aw/generic/story_channel.jsp?channel=defense&id=news%2Fasd%2F2011%2F11%2F09%2F08.xml&headline=Swedish+Gripen+Community+Draws+Libya+Lessons

  Gripen nu este foarte interoperabil cu NATO in momentul de fata.