Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Saab primeşte o comandă pentru livrarea unui sistem avansat de antrenament destinat luptei anti-submarin

Compania de apărare şi securitate Saab (Suedia) a primit  o comandă de la Administraţia Suedeză pentru Materiale de Apărare (FMV) pentru livrarea unui sistem de antrenament avansat în lupta anti-submarin, inclusiv a unui vehiculul submarin autonom AUV62, cu o configuraţie destinată efectuării de antrenamente.
Livrările vor avea loc în perioada 2016-2019.

În contextul Scrisorii de Intenţie dintre Saab si FMV, publicată pe 8 iunie, şi care sprijină capabilităţile submarine ale Forţelor Armate Suedeze pe perioada 2015-2024, Saab a primit acum o comandă pentru a furniza echipament avansat pentru antrenament în lupta anti-submarin. Contractul include vehiculul submarin autonom AUV62-AT, având o configuraţie specifică pentru antrenamentul în lupta anti-submarin, precum şi livrarea de sprijin şi de mentenanţă pentru client. Saab răspunde şi de susţinerea clientului în desfăşurarea antrenamentelor pe întreaga durată a contractului.

„Pentru Marina militară Regală Suedeză, această comandă înseamnă că ei vor avea o capabilitate şi o flexibilitate sporite în a-şi antrena şi exersa unităţile în lupta anti-submarin”, declară Anne-Marie Vösu, responsabila departamentului de business Sisteme Submarine a Saab.

„Experienţa şi expertiza Saab în privinţa vehiculelor submarine autonome înseamnă că noi putem să le oferim clienţilor noştri oportunităţi de antrenament la vârf pe plan mondial în lupta anti-submarin”.

Vehiculul AUV62-AT este un sistem avansat, foarte modern şi capabil, pentru antrenamentul eficient din punctul de vedere al costurilor, al forţelor de luptă anti-submarin ale forţelor navale militare. Sistemul înlocuieşte total folosirea unui submarin în rolul de ţintă manevrabilă de antrenament. Cu AUV62-AT, Saab oferă o capabilitate de antrenament de ultima oră pentru clienţii exigenţi, care investesc în dezvoltarea forţelor lor militare.

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.