Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Saab primeşte o comandă pentru modernizarea avioanelor Gripen C/D suedeze

Gripen o variantă ignorată pentru aviaţia militară română?

Saab a primit o comandă în valoare de 113,658 milioane euro de la FMV (Administraţia suedeză pentru Materiale de Apărare) pentru mentenanţa sistemului şi pentru studii de dezvoltare referitoare la avioanele Gripen.

În concordanţă cu comanda de la FMV, Saab se va ocupa de mentenanţa continua şi de modernizări pentru avioanele Gripen C/D, în conformitate cu planificarea pe termen lung a Forţelor Armate Suedeze pentru întreg sistemul Gripen.

Saab va implementa, de asemenea, studii privind dezvoltarea pe mai departe ţi vor fi alocate resursele de bazî pentru efectuarea noilor teste şi verificări ale sistemului Gripen pe termen lung.

Saab va menţine de asemenea capabilitatea operaţională a sistemului Gripen C/D. Comanda include suport tehnic, mentenanţa produsului, testări pe timp de zbor şi operaţiuni la simulatorul de zbor, pentru a asigura capabilitatea operaţionala a sistemului Gripen.

Comanda totală este de 1.034 milioane coroane suedeze (113,658 milioane euro), iar activităţile se vor desfăşura pe parcursul anului 2011.

Saab deserveşte piaţa globală cu produse de talie mondială, servicii şi soluţii care se extind de la apărarea militară la securitatea civilă. Saab are operaţiuni şi angajaţi pe toate continentele şi dezvoltă constant, adoptă şi ameliorează noi tehnologii pentru a satisface necesităţile în schimbare ale clienţilor sai.

Această variantă de avioane de ultimă generaţie a fost ofertată şi României de guvernul suedez, împreună cu o soluţie de finanţare (o perioadă de graţie fără plăţi şi apoi plăţi eşalonate în timp, în funcţie de evoluţia PIB-ului României) şi un program de offset de cel puţin 100 %, care include şi asamblarea unor părţi din avion în România.

Anul trecut, guvernul Suediei a oferit României un număr de 24 de avioane Gripen C/D noi, livrate rapid şi la un preţ similar cu cel cerut pentru 24 de avioane F-16 americane second hand, fără ofertă de finanţare şi fără offset.

sursa: Saab/Cook Communications

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Saab primeşte o comandă pentru modernizarea avioanelor Gripen C/D suedeze”

  1. Marius says:

    Nu e chiar asa de ignorata precum se crede gurile rele vorbesc acum de 48 de Gripen NG si un contract cu 100% offset pentru Romania, ceea ce ar fi extraordinar, pana la primirea NG-urilor vom folosi 24 Gripen C suedeze luate in leasing pentru asigurarea spatiului aerian.