Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Saab propune o soluţie completă de securitate pentru Jocurile Olimpice şi summit-urile UE

Saab deservește piața globală cu produse, servicii și soluții de top pentru apărarea națională și securitatea civilă

Compania suedeză furnizoare de sisteme de apărare şi securitate Saab coordonează unul dintre cele mai mari proiecte de cercetare şi dezvoltare din cadrul celui de-al şaptelea program-cadru al Uniunii Europene –  Integrated Mobile Security Kit (IMSK).

Acesta implică o soluţie completă de securitate pentru Jocurile Olimpice, summit-urile UE şi alte evenimente de medie şi mare anvergură care necesită securitate sporită.

Proiectul, care a fost început în 2009 şi are ca termen de livrare anul 2013. În prezent proiectul a ajuns într-o etapă foarte avansată.

Pe 20 septembrie, la Hylands House, Chelmsford, în apropiere de Londra, a avut loc o demonstraţie la scară largă, în cadrul căreia a fost simulat un summit al Uniunii Europene. Demonstraţia a prezentat un concept de securitate complet integrat, ce include senzori noi, şi a dovedit eficienţa soluţiei de securitate în a oferi o imagine de ansamblu asupra situaţiei din timpul evenimentului. Demonstraţiile au inclus folosirea unor tehnologii cum ar fi: recunoaşterea facială 3D, detectarea produselor chimice, senzori radar şi dispozitive de urmărire.

IMSK este un proiect de succes rezultat în urma colaborării a 26 de parteneri, printre care companii mari şi mici, autorităţi publice şi universităţi din nouă ţări europene. Soluţia IMSK include următoarele produse Saab: sistemul de control Networked Intelligent Video Surveillance (NIVS), sistemul de management al traficului SIRS şi pachetul software WISE Connectivity.

De asemenea, sistemul de management al securităţii SAFE a fost prezentat în cadrul unei expoziţii prilejuite de exerciţiul demonstrativ.

InfoMondo Militar

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.