Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Saab şi Lockheed Martin primesc un contract pentru un sistem de antrenament al Armatei SUA

PEO-STRI

PEO-STRI

Firma de apărare şi securitate Saab, în cooperare cu Lockheed Martin, a primit un contract pentru un sistem de antrenament al Armatei SUA. Valoarea comenzii pentru partea Saab din acest contract este de aproximativ 10 milioane de euro, iar livrările vor avea loc între 2017 şi 2018. Comanda a fost înregistrată pentru a doua jumătate a lui 2017.

Programul Executive Office for Simulation, Training and Instrumentation (PEO STRI – Programul Executive Office pentru Simulare, Antrenament şi Instrumentare), a comandat un sistem tactic fire- and target ( (Vehicle Tactical Engagement Simulation System – VTESS – Sistem de Simulare a Angajamentului Tactic pentru Vehicule) pentru vehiculele de luptă de la Lockheed Martin din Orlando, SUA, în cooperare cu Saab Antrenament & Simulare, Orlando şi Huskvarna, Suedia. Acest sistem le permite soldaţilor să execute exerciţii de luptă live, foarte realiste, folosind platformele şi sistemele de arme existente.

Lockheed Martin şi Saab vor furniza o soluţie de antrenament eficientă din punctul de vedere al costurilor, modulară şi uşor de utilizat, care combină sistemele multiple de antrenament pentru echipajele vehiculelor într-o singură linie de produs. VTESS va include soluţii de antrenament pentru camioane şi vehicule mai mici şi transmiţătoare laser atât pentru arme mici, cât şi pentru tunurile principale pentru vehiculele blindate.

Partea Saab din acest contract include simulatoarele laser, detectorii şi echipamentul electronic al sistemului VTESS, care este dezvoltat de inginerii Saab.

„Acest contract este rezultatul combinării experienţei şi capabilităţilor atât ale lui Lockheed Martin, cât şi ale Saab. Saab are o lungă experienţă în livrarea de sisteme pentru Armata SUA în nume propriu, şi considerăm că această abordare nouă, comună, este o evoluţie naturală a acestei bune relaţii. Împreună cu Lockheed Martin, vom livra un sistem de antrenament care să îi ofere Armatei americane cele mai bune capabilităţi de antrenament pentru nevoile sale viitoare,”  a declarat Åsa Thegström, responsabil al unităţii de business Antrenament şi Simulare din cadrul zonei de business Dynamics a Saab.

„Prin VTESS,noi modificăm felul în care echipajele de pe vehicule participă la exerciţiile de antrenament, cu un sistem care este robust şi în acelaşi timp şi simplu de utilizat. Noi furnizăm o soluţie cu arhitectura deschisă , care îi va permite Armatei SUA să extindă modul de antrenament al soldaţilor săi, şi le va conferi flexibilitate în integrarea unor componente de la terţe părţi, atât acum, cât şi în viitor,” a declarat Sandy Samuel, Vice Preşedinte, Soluţii de Antrenament şi Simulare, Lockheed Martin.

 

comunicat Saab Press Centre

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.