Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Saab va livra României un sistem de supraveghere maritimă

Saab a semnat un contract prin care va livra României un sistem de supraveghere maritimă. Scopul sistemului este de a monitoriza navele care operează pe canalul Dunăre – Marea Neagră. Saab va coopera cu UTI Systems pentru livrarea proiectului, care va fi utilizabil începând cu 2012.

Proiectul este finanţat de UE şi vine în completarea sistemului RIS (River Information Services), deja operaţional pe cursul Dunării. În România, sistemul va fi operat de către Administraţia Canalelor Navigabile. Scopul proiectului este de a îmbunătăţi serviciile automate de reperare a vaselor de-a lungul râurilor şi de a crea un mediu mai sigur pentru navele care operează pe Dunăre.

Saab va livra un sistem de bază AIS (Automatic Identification System), dispozitive portabile de transmisie-recepţie automată, precum şi platforma CoastWatch VTMIS pentru integrarea senzorilor din subsistemele AIS, VHF şi CCTV.

Sistemul CoastWatch VTMIS va aduna date de la diferiţi senzori şi va compila informaţiile obţinute pentru a crea o imagine de ansamblu a zonei canalului, pe care o va  furniza mai departe operatorilor, împreună cu alte aplicaţii.

Prin intermediul acestui contract, Saab continuă implementarea sistemelor de supraveghere maritimă bazate pe tehnologia AIS şi integrarea de senzori avansaţi. Saab este deja o prezenţă puternică în România, livrându-i acesteia în trecut soluţii de supraveghere, atât pe uscat, cât şi de-a lungul coastei Mării Negre.

comunicat Saab

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.