Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Sărăcie cu invidii. Poliţiştii invidioşi pe salariile militarilor

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor “Pro Lex”, Vasile Lincu, a declarat, că agenţii de poliţie sunt salarizaţi inferior subofiţerilor din armată care se află pe funcţii echivalente.

Acesta a precizat că prin fiecare proiect de Lege a salarizării coeficienţii aferenţi salarizării poliţiştilor au fost diminuaţi, adâncindu-se diferenţa dintre ei şi angajaţii din armată.

Lincu a spus, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că angajaţii pe care îi reprezintă sunt nemulţumiţi de poziţionarea lor în grila unică de salarizare.

“S-a adâncit şi mai mult diferenţa între salarii sau coeficienţii agenţilor de poliţie şi ai ofiţerilor cu funcţii mai mari. Nu suntem de acord cu coeficienţii stabiliţi. Practic, la fiecare proiect de lege aceştia au fost diminuaţi”, a mai spus preşedintele “Pro Lex”.

sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

61 Responses to “Sărăcie cu invidii. Poliţiştii invidioşi pe salariile militarilor”

 1. Stelian P. says:

  fratioru
  Nu am fost atunci printre civili si nici intre mineri.
  Demonstrati pasnic, fara vandalizari, fara vitrine sparte, fara injuraturi adica LEGAL.

 2. altfel says:

  Stelian P.
  Eu am zis ca ii consideri superiori pe militari “desi nu iti dai seama”! Firesc, nu poti avea pretentii de la inferiori, ci numai de la superiori. Altminteri, se pare ca, intr-adevar, vorbim “unul pe langa altul”.
  Cere-le presedintelui si guvernantilor SA RESPECTE LEGILE si sa-si respecte juramantul, apoi, in pasul doi, cere-le militarilor sa-si respecte juramantul. Nu inversa ordinea! Desi, te asigur, daca aia vor respecta ce le ceri, nu va mai fi nevoie sa apelezi si la militari. Ei respecta!

 3. mos alecu says:

  @Stelian P.21 Octombrie 2010 la 12:59 pm :
  Spuneti : “Demonstrati pasnic, fara vandalizari, fara vitrine sparte, fara injuraturi adica LEGAL.” Deci nu veti fi printre demonstranti … Iar daca demonstrantii se vor manifesta in alt mod … veti fi printre ei , imbracat in haine civile , ca si in ’89 ?

 4. Stelian P. says:

  mos alecu
  Nu o sa fiu printre demonstranti deoarece sunt pensionar de 8 ani. Va recomand vigilenta maxima si atentie mai ales la indivizii cu ochelari de soare si mustati portocalii.
  Lasind gluma la o parte va asigur ca nu e nevoie sa se infiltreze nimeni printre demonstranti. Nu aveti idee citi colaboratori au serviciile printre dvs.

 5. fratioru says:

  @ mos alecu
  Chiar domnule , la asta nu am gandit. Oare sunt multi ?Dar oare ce pot sa ne faca ? Stiu eu , mai e bine sa mergem la demonstratie ? Doamne cat imi este de frica….

 6. fratioru says:

  @ micutzul
  Bai micutzule, unde esti ? Sau esti si tu pensionar de 8 ani si gata, nu ne mai bagi in seama ? Sau poate esti un infiltrat ? Sau un ” parafiltrat” ?

 7. Covăsneanul says:

  @ Stelian P.
  Te pomeneşti că erai, în civil, fireşe, şi la ceremonia aruncării caschetelor!
  Legătura făcută cu mineriadele este de-a dreptul idioată! Ceremonia evidenţiază relaţiile dintre instituţii, funcţionarea şi prestigiul acestora, şi, mai presus de toate, scoate în evidenţă prestigiul Preşedintelui-zero (JO). Numai un unsuros nu-şi dă seama de marele derapaje antidemocratice ale puterii!
  ”Cercetaşul” Stelian P este naiv, sau orbit de pupinbăşism,dacă crede că Europa vede în aruncarea a 10 caschete o mineriadă.

 8. micutzul says:

  @ Stelian P.

  Stimate domn, imi incalc promisiunea , dar promit solemn ca nu voi mai face asta. Avand in vedere ca munca de cercetare nu va este straina, tin sa va informez ca si eu acum am incheiat activitatea specifica , cu rezultate zic eu bune. In urma analizei datelor , cred ca pot sa spun ca in 25.10 eu voi fi in orasul dumneavoastra in fata prefecturii. Va garantez ca nu voi fi huligan, nu voi face nimic rau si nici nu voi bloca linia de tramvai. Sper din tot sufletul sa va alaturati noua fiindca suntem oameni pasnici si civilizati. Doar ne stiti pe majoritatea….
  Cu respect Micutzul.

 9. Stelian P. says:

  micutzul
  Sunt alaturi de voi din toata inima deoarece eventuala reducere a pensiilor ma afecteaza si pe mine. Nu pot insa sa nu fac citeva precizari:
  – ziua de 25 oct. este declarata de cei doi colonei fara scoala militara drept ziua “maior Valeriu Carp” adica ziua unui ofiter superior care a INCALCAT ORDINUL PRIMIT. Nu pot sa ies in strada la ordinul lui Dogaru care ne cere sa aniversam asa ceva.
  Atit eu cit si alti fosti colegi de munca studiem cu mare atentie ce apare pe blogurile de specialitate dar sa ajungi de la o eventuala reducere a pensiilor la comemorarea unui individ care incalca ordinul e prea mult chiar si pentru romani. Din informatiile pe care le avem noi reducerea pensiilor va aparea doar prin impozitarea primilor 1000 de lei iar impotriva Codului fiscal e greu de luptat. Noi nu credem ca un cadru militar care a lucrat efectiv peste 30 de ani in armata (fara sporuri) poate avea la pensie doar 1200 – 1700 lei conform lui Dogaru cind cu aceeasi lege un muncitor calificat cu o vechime identica are aprox. aceeasi suma.
  Sper sa aveti succes in problema pensiilor dar in problema comemorarii nu contati pe noi.
  Cu stima,

 10. Un "nesimtit" says:

  @ Stelian P.
  Ti-am mai spus ca esti in plus, dar din pacate, vad ca esti insistent!
  Foarte bine, macar asa provoci o mobilizare si din partea unora ca mine care stau la linia de out si urmaresc desfasurarea “jocului”.
  Ti-am citit toate postarile anterioare, la toate subiectele de pe forum si mi-am dat seama ca esti incoerent in judecata si exprimare. Ori nu ai o gandire militara formata intro institutie de formare a OFITERILOR, ori faci joc DUBLU. Am scris cu litere mari deoarece prin ideile pe care le postezi nu faci dovada de a avea o mentalitate de ofiter cu o coloana vertebrala, SAU vrei sa demonstrezi ca cei ca tine (acei “noi”) stiu ceva… ceea ce aburitii de postaci de aici nu stiu.
  Am cunostinta despre faptul ca sunt personaje care actioneaza din umbra, tocmai pentru a duce la bun sfarsit ceea ce noi dorim si discutam aici. Sunt persoane care doresc sa opreasca o oarecare manifestare a rezervistilor (militari sau “civili”).
  Ideea este ca din 1998 s-a pus problema ca daca se va “epura” sistemul militar, Romania va ajunge in situatia Kosovo. Cine stie despre ce vorbesc …

 11. Valentin says:

  @Stelian P. – ,,Atit eu cit si alti fosti colegi de munca studiem cu mare atentie ce apare pe blogurile de specialitate[…]”.TAREEEE DE TOT!Fara alte comentarii,asta-i ESENTA tuturor postarilor ,,pionului”Stelian P.