Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Schimb de replici “de foc” pe seama implicării Armatei – Geoană şi Băsescu

Se pare că Şeful statului, Traian Băsescu, a ieşit la atac. Posibil nemulţumit de decizia lui Geoană şi de declaraţiile acestuia (n.r. Băsescu a făcut campanie electorală folosindu-se de imaginea pozitivă a Armatei României) el a spus că “liderul PSD a reuşit să impună în negocierile cu partenerii de guvernare prezenţa preşedintelui Senatului în CSAT (n.r. preşedinte care este Geoană).

Faptul s-a concretizat printr-o Ordonanţă de urgenţă care modifica structura Consiliului.

“Este o schimbare radicală faţă de opţiunile pe care le avea Mircea Geoană, referitor la componenţa CSAT, acum şase luni. În orice caz, dacă am fi luat în seamă toate declaraţiile domnului Mircea Geoană, făcute în timp, probabil că ar fi trebuit să retragem trupele din Irak când nu-şi terminaseră misiunea, în 2006, sau ar fi trebuit, probabil, să avem ţara într-un derapaj economic neavând un acord de finanţare a rezervei Băncii Naţionale cu Fondul Monetar Internaţional. De aceea, am anumite suspiciuni asupra responsabilităţii cu care domnul Mircea Geoană face declaraţii publice”, a spus preşedintele Băsescu.

Traian Băsescu a precizat că pe, 22 decembrie 2008, Parlamentul, deci implicit Senatul, al cărui preşedinte era la acea dată Mircea Geoană, a aprobat Hotărârea 32, prin care se aproba prelungirea prezenţei trupelor româneşti în Irak.

Băsescu a menţionat că CSAT a aprobat, pe 20 ianuarie 2009, “în prezenţa domnului vicepreşedinte Mircea Geoană”, rămânerea trupelor româneşti în Irak în baza solicitării Guvernului din acea ţară. Memorandumul de Înţelegere dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Irak.

Preşedintele a menţionat că Guvernul a emis Ordonanţa de Urgenţă nr. 2, din 5 februarie 2009, care a ratificat Memorandumul de Înţelegere dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Irak, negociat sub conducerea Ministerului de Externe, portofoliu deţinut de un reprezentant PSD.

De asemenea, Băsescu a spus că ministrul de Externe a contrasemnat Ordonanţa.

La declaraţiile lui Traian Băsescu, preşedintele PSD, Mircea Geoană a afirmat, în replică că “şeful statului a ratat ocazia să-şi ceară scuze faţă de militarii români şi familiile acestora pentru că a făcut campanie pe seama lor”.

Preşedintele Senatului a precizat că nu va reveni asupra deciziei de retragere din CSAT la a cărui şedinţe va participa totuşi pentru o ultimă dată.

Liderul PSD a spus că preşedintele Băsescu “nu este capabil să conducă un stat democratic şi să fie comandantul forţelor armate!”

No comment!

Sursa: MEDIAFAX, Antena3

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Schimb de replici “de foc” pe seama implicării Armatei – Geoană şi Băsescu”

 1. Ando says:

  Este parte din acelasi plan, in care armata reprezinta un obiect de disputa si o cale de a castiga voturi. Cu ce consecinte, vom vedea.

 2. Schwartzkopff says:

  Geoana e varza!! 1-0 pentru Base.

 3. SAM says:

  Vai de COMANDANTUL NOSTRU SUPREM….

 4. OBAMA says:

  Basescu a pierdut, deoarece Geoana stia ca americanii i-au precizat data retragerii.

 5. mega2005 says:

  Dle Schwartzkopf
  Inclin sa cred ca aveti perfecta dreptate!!!

 6. mega2005 says:

  …Nu ca ar fi Base mai breaz….

 7. Schwartzkopff says:

  OBAMA vezi cine contrasemneaza chestia asta, de la ce partid este si daca nu e cumva si prieten cu Geoana (toata povestea e un joc de imagine)
  http://www.legestart.ro/Ordonanta-de-urgenta-nr-2-din-2009-(MzI0NTg1).htm

  pentru mega2005,
  nu e Base mai breaz dar se mentine in avantaj!