Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SCMD – cerere de amânare a pronunţării în privinţa validării referendumului

Într-un comunicat al SCMD se arată că, pe data de 01.08.2012, la ora  12.00,  o delegatie a SCMD formată din:
– Col. (r) Dogaru Mircea, preşedinte
– Col. (r) Pricina Valeriu, vicepreşedinte
– Cpt Cdor (r) Sîrbu Razvan, secretar
va depune la sediul Curţii Constituţionale din Palatul Parlamentului (intrarea B, dinspre str. 13 Septembrie) o cerere de amânare a pronunţării în privinţa validării referendumului până la stabilirea corectă a numărului real de cetăteni români cu drept de vot şi a pragului real de validare.

Sursa: comunicat de presă SCMD

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

19 Responses to “SCMD – cerere de amânare a pronunţării în privinţa validării referendumului”

 1. victor blat says:

  MAI, prin ministrul Ioan Rus, a mințit că a reactualizat listele electorale pentru referendum.
  Iată ce declara ministrul Rus în toate conferintele de presă premergătoare referendumului:
  „Ministrul Adminstraţiei şi Internelor Ioan Rus a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că listele electorale au fost actualizate şi se vor actualiza în continuare. Conform celei mai recente actualizări, sunt peste 18 milioane de persoane cu drept de vot.”
  Puteți sa-i ascultați minciunile si în această înregistrare video.

  Este contrazis temeinic de avalanșa de documente pe care presa le dezvăluie, începînd de ieri,documente prezentate și aici în posturile anterioare.
  Cel mai edificator este comunicatul privind datele provizorii ale recensămîntului populației din 2011, publicat oficial în 02 02 2012.
  Isi permite Ioan Rus să prezinte, în anul 2012, liste cu peste 18 300 000 alegători cînd la referendumul din 2003, de adoptare a Constituției, potrivit Deciziei Curții Constituționale, pe listele electorale au fost 17 842 103 alegători și cînd toate studiile au arătat că populația României a scăzut drastic în ultimii 10 ani?
  Am citit pe site-ul Adrianei Duțulescu, Realitatea mea, îl aveți și în blogroll, că la desemnarea guvernului Ponta, Băsescu ar fi avut pretenția ca la Ministerul de Interne să fie numit Ioan Rus de la Cluj. Am tresărit, dar stiam că Adriana are meciul său cu Ponta și cu PSD.
  Au fost cîteva semne de întrebare și în legătură cu realegerea lui Boc la Cluj-Napoca. Or fi ei clujenii portocalii, dar nici într-atîta încît să-si taie creanga de sub picioare.
  Ponta are obligația să lămurească opinia publică, mai ales pe cei 8,5 milioane de alegatori care s-au prezentat la referendum, ce jocuri a făcut Ioan Rus prin impunerea acelui număr de alegători, exagerat de mare, la care sa se raporteze toată statistica referendumului.
  Mă tem că răul a fost deja făcut și cu greu se mai poate îndrepta ceva la Curtea Constituțională.
  Reamintesc că cvorumul de 50%+1 nu a fost impus de CCR ci chiar de majoritatea USL în Parlament, cînd a uitat să modifice art. 5 din Legea 3/2000 prin legea de modificare, devenită Legea 131/2012, care a fost analizată în procedura prealabilă de CCR prin Decizia 731/2012.
  O compromitere a referendumului din cauza acelui aiuritor număr de alegători, în realitate o imensă fraudă consimțită de Guvern, ar impune nu numai demisia lui Ioan Rus ci și a întregului guvern.
  O fi știind ceva Băsescu de a spus voalat, astăzi, că e prea mult trei luni de guvernare PONTA?

  Victor Ponta: “Domnul Băsescu va reveni în biroul său”
  Premierul Victor Ponta, i-a scris preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pentru a-i da asigurări că guvernul său va respecta decizia Curţii Constituţionale cu privire la referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu, potrivit AFP.
  “Se vede foarte clar acum că pragul de 50% nu a fost atins, deci domnul Băsescu va reveni în biroul său (de preşedinte)”, spusese Ponta, citat de France Presse.

 2. simplu says:

  OARE CE LEGATURA ESTE INTRE – Cpt Cdor (r) Sîrbu Razvan, secretar al scmd si consiliera ministrului apararii adusa recent de la Constanta? Una declara Ponta alta face aliatul sau dogaru cu care a incheiat:contactul social”. OARE DE CE?

 3. gheo says:

  Ca basescu trebuie demis, o fi adevarat, da, ce ne trebuie restul clasei politice, mincinoasa, decadenta, manipulatoare, etc., in totalitate care a dus in ultimii 22 de ani Romania la “dezastru”, nu fac apologia “epocii de aur”, nici nu as dori reantoarcerea ei, dar, vechea “mare – sau mica – adunare nationala”, mai mult propagandistica desigur, desi cu o diferenta mare a atributiilor fata de actuala “adunatura politica”, nu a facut atat rau romanilor, ce iar trebui mai mult Romaniei decat un parlament politic cu rol doar legislativ fara nici un atribut dincolo de acest lucru sau amestec in institutiile statului, care ar lasa astfel Romania sa respire, sa-si continue drumul ei … in lume, adunarea lui dogaru si pricina, care deja se vad si se cred “corifei”, se apropie incet, incet de tabieturile acestei adunaturi politice, de ce ne trebuie noua asa ceva ?, nu invatam niciodata din … lectiile istoriei, suntem atat de prosti oare ?.

 4. traian dar nu basescu says:

  Lui Basescu ia reusit o noua cacealma impotriva poprului roman (a patra).
  Romanii nu se satura de umilire, nici cand il umileste maoistul baros, nazista angel, hortistul victo etc.
  Am ajuns bataia de joc a tuturor.
  Ne meritam soarta.

 5. traian dar nu basescu says:

  erata: corect “i-a reusit”

 6. UNA says:

  “OARE CE LEGATURA ESTE INTRE – Cpt Cdor (r) Sîrbu Razvan, secretar al scmd si consiliera ministrului apararii adusa recent de la Constanta?”

  R: Absolut niciuna.

 7. arti78 says:

  Doamna consilier doar activa in Constanta, dar de loc este din alt oras. Dar ce nu iti convine, suspiciosule ?!

 8. dodo says:

  cacealmaua e cea organizata de comunistii lui ilici si hrebe,sub bagheta pacaliciului hotoman ponta,deoarece basescu nu a savarsit de data aceasta fapte de incalcare a constitutiei.de aceea marea majoritate a populatiei a respins referendumul si nu s-a murdarit pe maini.acest lucru bineinteles ca a fost observat de lumea intreaga si sanctionat cu reactii clare.daca ai ramas criptocomunist,te priveste ,nu ne amesteca.esti extremist periculos infestat cu virusul A3,cu un singur antidot-disparitia biologica a relicvelor comuniste,cu mentalitati staliniste si antireformiste;orice ati zice,basescu vrea reforme clare impotriva ultimelor redute socialiste,care ne sufoca.

 9. traian dar nu basescu says:

  Bine le mai zici domnul Dodo!
  Da-i tot inainte!

 10. Ionel N. says:

  dodo
  Zici : “de aceea marea majoritate a populatiei a respins referendumul si nu s-a murdarit pe maini.”Problema este : care este marea majoritate care nu s-a murdarit pe maini neparticipand la acest referendum si care a participat la celelalte alegeri?(Ca sa nu zic ca la alegerile pentru parlamentul european cei care nu s-au murdarit pe maini au fost mai multi decat cei de la referendum…
  Basescu vrea reforme:in folosul cui domnule dodo? ca nu reiese prea clar din ceea ce se intampla….

 11. gheo says:

  Nu majoritatea prezenta si-a spus cuvantul, aceasta a fost manipulata si, stiti foarte bine cum functioneaza in Romania “manipularea convingerilor electorale, cu plasa, sticla, punga, etc”, ci cealalta majoritate, satula de mizeriile, minciunile, escorcheriile clasei politice, ce e de notat este ca, pe langa minoritatea destul de mare care nu participa la vot de obicei din aceasta cauza, aceasta “mare minoritate, a devenit o “mare majoriate”, clasa politica “infecta”, nu se intreaba, ce mai cauta “acolo” in aceasta situatie ?, stiti ce se va intampla daca se va incerca “debarcarea ei ?”, va acuza aceiasi “infractiune” savarsita de noi in decembrie 1989, sunt la fel ca si cactivistii pcr, ne va acuza de “lovitura de stat”, in situatia in care vom incerca sa scapam de aceasta clasa poilitica “infecta” !, este normal ca o clasa politica sa duca la saracire, dezastru propriul popor ?, mai are ce cauta in fruntea acelui popor ?…

 12. dracula2 says:

  Gheo , mai trebuia ca administratorul acestui blog sa scrie , intre paranteze , dupa spusele tale : APLAUZE PRELUNGITE , OVATII , URALE …

 13. tupak amaru says:

  ca sa nu mai fie nelamuriri , din bun simt si respect pentru membrii de sindicat , atat la d-na… , cat si la d-nul… , ar trebui sa apara un cv .

  vad ca ati trecut strict pe actiuni politice , uitand de actiunile legate de pensii .
  daca tot s-a schimbat guvernul , presupun ca aveti mai multa trecere pe la casele de pensii si conducerile ministerelor .
  vad ca vorbiti despre ele ca si cum ar fi ale altora , nu ale MAI sau MApN ( am vazut un comunicat al departamentului juridic ) .
  chestiunea cu legitimatia este hazlie . ca jurist(a) , datii un sfat ministrului , cu privire la regimul acestor legitimatii , legalitatea lor , a datelor inscrise in acestea … nu de alta , dar iar o luam in plin , de la basisti , si ne facem de ras ( din nou ) .
  ideea cu functiile trecute in legitimatii apartine lui dogaru , care a cerut acest lucru , de la inceput , pentru legitimatiile scmd .

 14. gheo says:

  Mda, oare mai este ceva de spus, dupa ce prea multi romani si-au pierdut increderea in clasa politica, care, prin scandalurile repetate “le-au taiat oxigenul” exprimat prin devalorizarea excesiva a monedei nationale, tradusa prin “rate bancare si altele, prea mari pentru buzunarele lor”, mai conteaza ce “fanfaroni” ne mai conduc, cand nu stim sigur daca vom supravietui acestei “cacealmale” ?, mai conteaza cine ne conduce cand, avem politicieni care considera ca referendumul trebuie “repetat”, cand cel trecut a costat prea scump pentru “saracia noastra” ?, privitii nepasatori cu salarii de multe mi de lei in contradictie cu masa saracita de romani care, sunt in stare sa-si vanda nu numai voturile pentru a supravietui intro lume care … nu mai este a lor, pai … acorda-le ovatii si aplauze prelungite !!!., o clasa politica care isi “nenoroceste si vinde” propriul popor, merita indradevar … aplauze, sigur, … asta am ajuns si …

 15. cocorul says:

  ARTICOLUL 2 Suveranitatea
  (1) Suveranitatea nationala apartine poporului român, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum.
  (2) Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

  ARTICOLUL 57 Exercitarea drepturilor si a libertatilor
  Cetatenii români, cetatenii straini si apatrizii trebuie sa-si exercite drepturile si libertatile constitutionale cu buna-credinta, fara sa încalce drepturile si libertatile celorlalti.
  Concluzii:
  -referendumul nu este un scrutin electoral oarecare. El este cu totul special, pentru ca (si) prin el poporul roman isi exercita dreptul la suveranitate nationala (art.2 din Constitutie)
  -cetatenii care nu participa la referendum nu pot fi luati in calcul la stabilirea rezultatului referendumului, intrucat, conform art.57, acestia(cei care nu participa) ar incalca dreptul de exercitare a suveranitatii, celor care participa. Daca un grup (cei care au boicotat) ar fi luat in calcul la rezultatul referendumui, atunci li se recunoaste si lor dreptul la exercitarea suveanitatii prin referendum. Ori Art.57, al.(2), intareste aceasta si spune ca “nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea în nume propriu”.
  Deci cei care au lipsit prin boicot la referendum nu pot fi luati in calcul.

  ARTICOLUL 4 Unitatea poporului si egalitatea între cetateni
  (1) Statul are ca fundament unitatea poporului român si solidaritatea cetatenilor sai

  Traian Basescu, presedintele care a reprezentat statul, a actionat pentru desolidarizarea cetatenilor , actiune menita sa distruga unul din fundamentele statului roman.

  ARTICOLUL 8 Pluralismul si partidele politice
  (1) Pluralismul în societatea româneasca este o conditie si o garantie a democratiei constitutionale.
  (2) Partidele politice se constituie si îsi desfasoara activitatea în conditiile legii. Ele contribuie la definirea si la exprimarea vointei politice a cetatenilor, respectând suveranitatea nationala, integritatea teritoriala, ordinea de drept si principiile democratiei.

  Prin instigarea cetatenilor de a nu participa la referendum, a fost incalcata suveranitatea nationala, care conform art.2 apartine poporului roman care o exercita…si prin referendum.
  PDL si Basescu a incalcat si acest articol al Constitutiei.

 16. gheo says:

  Asa este, dar, le-am facut vreodata ceva pentru ce “ne-au facut” !, nu !, la fel va fi si acum, ca intotdeauna, vor gasi o scuza nu conteaza cat de credibila pentruca, romanii sunt intradevar “saraci si la propriu si la figurat”, si, “si cu duhul si cu punga”, vor inghiti iar si iar “galsuca” …, altfel nu se explica …

 17. mos martin says:

  Total de acord cu gheo. In plus, cei 3 mari cra rasariteni trebuiau sa solicite CCR amanarea referndumului pana la stabilirea exacta a nr. de alegatori , inainte de referendum nu dupa adica retroaktiv. Care va sa zica tot domniile lor urlau din toti bojocii acum 1-2-3 ani ca retroaktivitatea trebuie asigurata(cand vorbeau de pensioarele lor frumusele desigur).Acum, cand retroactivitatea nu mai e necesara/comvenabila , fac mare scandal mare. Jalnici sunteti tovarasi !
  In alta ordine de idei: ca sa fie validat referendumul , din numarul total de alegatori comunicat de MAI inante de referendum trebuie scazuti cca 1,4 milioane de alegatori ceea ce este cu totul improbabil, impardonabil etc. Astefl de diferente nu pot exista. E posibil sa scadem cifra totala cu 1000. 10.000, 100.000, 200.000, 300000 max. 400.000 ceea ce nu va influenta cu nimic revenirea la carma a marinarului de cursa lunga. Influente vor fi insa , in defavoarea impostorilor: alegerile locale vor trebui corectate/reluate, nr. de consilieri va scadea( un lucru bun, de altfel) , nr. sectiilor de votare va scadea, deci cei platiti ca au stat in ziua votului acolo vor da banii inapoi etc….la toamna cand se vor numara bobocii nr. de parlamentari va fi mai mic, bataliile mai inversunate

 18. mos martin says:

  Revenire…..pentru a crea confuzii…..si iluzii……cei 3 mari crai erau indragostiti pana acum de NERETROAKTIVITATE pentru care erau gata sa-si dea orice…..cu exceptai pensiei…….acum au schimbat macazul si s-au indragostit nebuneste de RETROAKTIVITATE……
  In plus:
  – leul de devalorizeaza…..
  – benzina se scumpeste
  – ratele la banci cresc continuu
  – preturile cresc continuu
  – etc…
  Si toate astea de cand bravii uselei , ca niste zmei sunt la putere…..au devenit e la x……

 19. Schwartzkopff says:

  Dogaru, cat e halatu’?!