Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SCMD – conferinţă de presă pe 22 octombrie

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere organizează pe 22 Octombrie o conferinţă de presă. Evenimentul va avea loc începând cu ora 10.30, la restaurantul “La Gil”, din bulevardul Aerogării numărul 21.

Tema conferintei : 25 octombrie, Ziua Armatei – Ziua apărării drepturilor militarilor

Conferinţa va fi susţinută de:
– Col.(rz.) Mircea Dogaru – preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere;
– Col.(rz.) Valeriu Pricină – vicepreşedinte şi purtător de cuvânt al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi in Retragere;
– Col.(rz.) Constantin Monac – secretar general al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere;
– Lt.col.(rz.) Dumitru Rinciog – coordonator secretariat tehnic şi responsabil bloguri în cadrul Sindicatului Cadrelor Militare  Disponibilizate în Rezervă si în Retragere;
– Col.(rz.) Marian Tudor – coordonatorul unic al tuturor manifestanţilor din cadrul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezerva şi în Retragere.

Sursa: Amos News

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

12 Responses to “SCMD – conferinţă de presă pe 22 octombrie”

 1. ANONIMUS3 says:

  sunt contrariat de faptul ca,din cele 5-600 de sindicalisti,nu a sesizat nimeni ridicolul situatiei create de acest politruc dogaru: pai,acum cand sunt in curs de desfasurare mai multe procese intentate guvernului privind neconstitutionalitatea legii pensiilor,ce impact cu efect juridic mai au aceste manifestari de chiar ziua armatei,organizate de acest grup de hamesiti care au pus laba pe o suma frumusica de la naivii disponibilizati? au justificat ei vreodata din ce bani au facut turul romaniei,sau din ce au platit masele imbelsugate stropite consistent cu jidvei,cotnari si murfatlar? acum sunt disperati ca le-a cam luat-o oprea inainte prin intalnirea de la haiduc cu presedintii ancmrr din tara si/sau grupul de la cluj care au obtinut stoparea hg. 735…asa-i tov.dogaru & pricinosu ?????

 2. Ionel says:

  Pentru Anonimus3: degeaba te straduiesti amice fara nume si personalitate, nu vei reusi sa ne dezbini! Si nu suntem 500-600, ci mult, mult mai multi…si din ce in ce mai hotarati! Si mai lasa-ne cu tradatorul de oprea!!!

 3. Covăsneanul says:

  @Anonimus3!
  1. Tu-l vezi pe Oprea de la UNEPUROI (prescurtat-UNPR) ca pe un mare democrat dedicat apărării demnităţii şi onoarei militare!
  2. Ce crezi că realizează Gamelă, dacă se întâlneşte cu grupul de la Cluj? Le va spune să-şi retragă plângerea în ”interesul naţional”?
  3. Cred că, în afară de trădătorul general M. Iliescu, ceilalţi preşedinţi ai asociaţiilor militare vor avea demnitate şi îi vor spune Toroapei slugarnice că a trecut vremea diversiunilor şi că vor lupta în justiţie, împotriva abuzurilor BUBA; au suportat ei destule ca activi, nu cred că îi mai impresionează un fălcos tupeist gen Oprea!

 4. Papa Oscar says:

  Guvide(specie de peşte marin care înfulecă orice trece prin faţa ochilor) anonim(US3)!,
  adică mititelule(membru(?) al organullui, cum vrei!)

  Mi-ai adus aminte!
  Real: Iliescu, acest general preşdinte, pupăcios de băsănăuri, când i-am propus, la bilantul Asociaţiei s4, să intre în contact cu celelalte organizaţii de pensionari militari pentru a merge în comun, pe interesele comune.
  Replica: sunt niste comunisti, propagandişti nostalgici.
  El n-a mâncat usturoi,nici gura nu-i pute!
  Ca să vezi!
  Cei care au fost la adunare mă pot confirma sau infirma.

  Plimbă-te p-aici, http://www.ancmrr.ro/forum/viewtopic.php?f=9&t=5&sid=92b5a918bf40882ab33b0801e63a7f01&start=50 , guvide, ca să-ţi ,,lărgeşti orizontul,, vizavi de acest general lingău cocoţat în fruntea ANCMRR.
  Ceilalţi scrieţi despre personaj.

  Nici Ceauşescu nu a îndrăznit să facă ,,generali de armată,, cu toptanul!

  Guvide pupăcios de Băsănăuri, inclusiv al fălcosului!
  România este singura ţară care are armată cu general bucătar(generalul Bucătaru şeful RMB, făcut pe timpul lui Ilici), şi GENERAL DE ARMATĂ(4 stele, pentru necunăscători) izmănar, care a comandat …, un PLUTON DE PAZĂ, adică 21 de osoldaţi!

  Şi ca să nu ţi-se facă greaţă, vizavi de chiolhanuri pe banii nu ştiu cui, văd că este ultima grijă care te mănâncă …, nu ai vrea să-ţi trimit nişte poze cu steagurile UNEPUROI (prescurtat-UNPR) , de la scoala de vară al UNEPUROI din hotel Paradiso, Mangalia?
  Care e situat, ghici unde, guvide anonim?
  Lângă complexul de vile ale generalilor, din Mangalia.
  Bănuieşti cam ce chiolhanuri au tras ,,reprezentanţii clasei muncitoare,, UNEPUROI (prescurtat-UNPR), evident în frunte cu ministrul!

  Poate cineva, din interior(complexului) sau vecini, ne va transmite nişte date, costuri ,mod de acoperire, picanterii etc!
  Evident cineva cu spinare dreaptă, care nu poate înghiţii la nesfârşit jaful!

  Aşa că micuţule guvid anonim(US3), te rog nu mă mai supăra(aburi)!
  Aţi văzut că sunt politicos! Nu?

 5. CRISTIAN says:

  - Camarade .. ANONIMUSS3, sfatul meu este sa-ti pastrezi criticile, dupa incheierea razboiului privind pensiile militarilor . Sa ne bucuram ca exista doua fronturi in lupta cu Guvernul, frontul SCMD si frontul ANCMRR.
  – Ambele tabere au scos la inaintare juristi competenti ce sustin cauza militarilor rezervisti si a celor disponibilizati.
  – Opiniile, propunerile si solutiile noastre a celor ce scriem pe acest forum pot inspira pe expertii juristi in formularea cailor de atac .
  – Criticile si injuriile aduse unora la adresa altora, .. dau satisfactie personajelor portocalii si nu numai .
  – „Patrie, Onoare, Demnitate” a fost , este si va fi crezul fiecarui militar .. pana la moarte ! Hai sa dovedim .. cat mai traim !

  Va respect si va salut !

 6. ARCADYE says:

  NUMAI IMPREUNA VOM INVINGE! nu sunt nici primul, nici singurul ce o spune. Se vede treaba ca suntem dezbinati,orgoliile fiind cauza prima.
  Din postarile de mai sus le retin pe prima si ultima,celelalte sunt modeste replici fara fond si fara sens;probabil sunt ale celor 2 vizati in final de anonimus-guvide. ,, PATRIE,ONOARE,DEMNITATE ! ” Sa ne auzim in gand!

 7. Stelian P. says:

  Daca asta este nivelul comentariilor unor fosti militari atunci nu ma mira faptul ca civilii spun despre noi ca suntem inculti si violenti. Am onoarea !

 8. Stelian P. says:

  Nu agreez nici ziarul nici patronul sau dar supun atentiei dvs. urmatoarele:

  Un alt punct de vedere
  Din nou despre pensiile militarilor
  Domnule preşedinte Corneliu Vadim Tudor, Membru al Parlamentului European Informaţia potrivit căreia “Pensiile militarilor în pericol” (“România Mare” nr. 1.052 din 24 septembrie 2010) este eronată; nu comunicarea Ministerului Apărării Naţionale din 13 septembrie 2010 este o diversiune, ci susţinerea sindicatului cadrelor militare în rezervă şi retragerea se constituie într-o diversiune.
  Adevărul este că noua lege (119/30.06.2010) va afecta doar 6% dintre pensionarii militari, şi nu pe toţi militarii, întrucît numai acest procent reprezintă “pensii nesimţite”, restul fiind chiar subevaluate. Această situaţie anormală a fost determinată de parşivenia legii în vigoare (164/7.04.2001), care prevede calcularea pensiei în funcţie de venitul încasat de militar pe ultima lună de activitate. Asta înseamnă că un militar, care a fost şef de unitate în ultima lună, primeşte o pensie foarte mare, ca şi cînd ar fi ocupat funcţia respectivă 40 de ani.
  Mai mult, militarul, care în ultima lună de activitate a primit soldă de merit şi indemnizaţie de comandă, beneficiază de o pensie majorată substanţial, în timp ce un militar care a fost şef 39 de ani, iar în ultima lună a fost retrogradat din funcţia respectivă, nu primeşte nici soldă de merit, nici indemnizaţie de comandă.
  Parşivenia legii nu se opreşte aici: stabileşte drept bază de calcul solda lunară brută, soldă care, potrivit Legii 138/1999, se compune din solda de funcţie, solda de grad, solda de merit, indemnizaţia de comandă şi de dispozitiv şi gradaţii, gradaţii care reprezintă vechimea în muncă, cu un anumit procent, drept spor, în cuantumul pensiei unui militar. Pînă aici nimic grav, numai că numărul gradaţiilor, conform Legii 138/1999, este limitat, între 1 şi 7, care se acordă pînă la 28 de ani vechime în muncă, ceea ce înseamnă că diferenţa de activitate desfăşurată pînă la trecerea în rezervă, ori în retragere (de 10, 15, 20 de ani) nu aduce nici un venit în plus la pensie, adică militarul a muncit benevol în favoarea statului, nu neapărat din patriotism, ci din obligaţie, pînă la împlinirea vîrstei de pensionare. Aşadar, aceasta este explicaţia pentru care există diferenţe mari între pensiile militarilor cu acelaşi grad şi aceeaşi funcţie, ori vechime în muncă; militarii care au avut, în ultima lună de activitate soldă de comandă, indemnizaţie de comandă şi soldă de merit primesc pensie mai mare de 3-4 ori faţă de militarii care nu au beneficiat de aşa ceva în ultima lună de muncă.
  În ceea ce priveşte sindicatul cadrelor militare în rezervă şi retragere, acesta a fost înfiinţat de militarii care au primit şi primesc pensii de lux. Ei doresc să-şi menţină această pensie, atrăgîndu-i în lupta lor sindicală şi pe militarii care au pensii subevaluate, adică pe cei păgubiţi, dar care nu sînt suficient de informaţi (de documentaţi) cu privire la dreptul lor real, care trebuie să fie conform principiului contributivităţii. La lupta sindicaliştilor cu pensii de lux se alătură şi militarii activi, care se află pe poziţii avantajoase conform Legii 164/2001, precum şi militarii care şi-au aranjat să ajungă în funcţii înalte tocmai pentru a-şi pregăti pensionarea. Afirmaţia potrivit căreia noua lege are caracter retroactiv este eronată. Militarul care a primit pensie de lux nu va restitui nici o diferenţă, iar reducerea pensiei prin recalculare nu înseamnă încălcarea dreptului la pensie; ceea ce se reduce este cuantumul acesteia, care nu este reglementat de Constituţie şi nici nu poate fi, deoarece reprezintă altceva decît dreptul la pensie.
  De asemenea, noua lege unitară de pensii nu anulează nici o calitate de militar în rezervă ori în retragere, ci anulează numai baza de calcul parşivă, prevăzută de actuala Lege 164/2001, şi stabileşte o altă bază de calcul, unitară pentru toţi pensionarii (civili şi militari), potrivit principiului contributivităţii, drept şi imparţial.
  Liderii sindicatului cadrelor militare în rezervă şi în retragere riscă să încalce legea. Prezentarea de fapte mincinoase, drept adevărate, constituie infracţiunea de înşelăciune (art. 215 al. 1 cod penal); faptele mincinoase constau în aceea că ei includ în pensiile subevaluate (în pagubă), care reprezintă 94% din totalul pensiilor militare, şi pe cele de lux, în procent de 6%. Totodată, instigarea publică la nerespectarea legii (119/2010) constituie, de asemenea, infracţiune (art. 324 al. 1 cod penal), ca şi asocierea pentru săvîrşirea de infracţiuni (art. 323 al. 1 CP). Cu respect,
  Colonel (r) Ion Mladin
  Prof. de Poliţie şi de Ştiinţe Politice, Slatina
  12.10.2010

 9. Stelian P. says:

  Deoarece unii fac confuzia intre Stelian P. si semnatarul articolului, va rog sa puneti ghilimele inainte de “Un alt punct… si sa le inchideti dupa…Slatina”, cu scuzele de rigoare. Nu eu am scris articolul ci doar l-am copiat.

 10. niculae says:

  Am tot asteptat ca cineve – din interiorul SCMD ori din afara acestuia – sa corecteze sau sa explice ce inseamna SCMD. In prezentul anunt se sustine – explicit – ca SCMD = Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate IN REZERVA SI IN RETRAGERE. Cuvintele pe care le-am scris cu majuscule, pe de o parte , nu se regasesc in sigla onorabilului Sindicat , si , pe de alta parte creaza o mare confuzie : cum adica”…. CADRE MILITARE DISPONIBILIZATE IN REZERVA SI……” Ori sunt disponibilizate, ori sunt in rez.sau ret. Mie mi se pare ca sintagma “IN REZERVA SI IN RETRAGERE” a fost adaugata fortat, adica fara legatura cu obiectul muncii pe care l-au creat onorabilii “conducatori de osti” dnii. M.Dog. si V.Pric. Ar trebui sa inteleaga si domniile lor aceste reguli care nu sunt militate (adica din afara preocuparilor domniilor lor de o viata), ci de gramatica a scolii elementare. In rest, sa auzim de bine!

 11. colonel says:

  DOGARU si sleata lui de betivi militari avansati la apelul de seara cu pensii maRI SI NEMERITATE o sleata de parveniti care cred ca totul li se cuvine lor ca ei au muncit 24 din 24 iar nevestele lor siau traso cu altii din cauza ca ei erau betivi si nu mai puteau cred ca cei care au muncit si au pensii de mizerie sunt prosti iar ei merita mai mult ca ei au muncit la canal au muncit cu paharele ca cei care munceau nu erau ei ci soldatii care plecau in permisie numai daca le aduceau de mabncare si de baut nesimtitilor de apevisti facuti la apelul bocancilor mie scarba de voi

 12. LoremIpsum says:

  Referitor la implicarea SCMD si ANCMRR in elaborarea noii legi a pensiilor militare, nu inteleg care este rolul si rostul lor in aceasta problema.
  Simona Luminiţa Sîrbu a declarat: “Va fi o lege nouă. În nici un caz nu se pune problema revenirii la Legea 164, care a fost abrogată. Prin urmare, va fi un act normativ nou, dar care va ţine cont de unele principii….”
  Tinand cont de principiul neretroactivitatii militarii aflati deja in pensie nu pot fi incadrati in noua lege, atunci care este interesul lor?
  Proiectele propuse de ei sunt niste ineptii, care nu au nici o legatura cu sistemul militar incepand cu idiotenia de a putea sa iesi la pensie la 60 de ani si terminand cu tot felul de incadrari care mai de care mai dubioase. Atat timp cat ei nu au „beneficiat” de minunatele conditii pe care le propun nu le inteleg tupeul de a propune aceste idiotenii.
  Toata aceasta implicare eu va vad transpusa din bancul:
  „Seful catre subordonati: O sa muncim de o sa va ia dracu’”
  Sa faca propuneri pentru modificarea legislatiei actuale pentru rezolvarea problemelor pensionarilor militari iar pe cei in activitate sa ne lase in pace sau sa fim intrebati daca dorim sa ne „ajute”.
  Eu unul nu doresc ajutorul unor politruci sadea.