Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SCMD Constanţa – organizaţie decisă să protesteze în stradă împotriva Legii 119/2010

Cadrele militare disponibilizate, membre ale Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), filiala nr.1 Constanţa, sunt decise să protesteze în stradă împotriva Legii nr. 119/2010.  Pe 2 august,  în cadrul  şedinţei Adunării Generale  s-au dezbătut problemele generate  de intrarea în vigoare a Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor şi a Metodologiei de recalculare a pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor.

Preşedintele filialei Constanţa a SCMD, Remus Macovei, i-a anunţat pe membrii sindicatului că “SCMD a demarat în instanţă procesul împotriva statului român, pe motiv de discriminare, considerând că pensia trebuie să fie un drept patrimonial câştigat de toată lumea, nu numai pentru magistraţi”.

“Este cel puţin cinic să obligi pensionarii militari să înainteze caselor de pensii cereri prin care să solicite, culmea, recalcularea şi diminuarea drastică a pensiilor. Nici Legea nr. 119/2010 şi nici metodologia de aplicare a acesteia nu fac nici o referire la faptul că pensiile sub 3.000 lei nu vor fi diminuate”, citează Telegraph online.

În urma discuţiilor care au avut loc la nivelul organizaţiei, s-a luat decizia ca niciun membru al filialei să nu trimită cerere de recalculare a pensiilor către casele de pensii ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor sau Serviciului Român de Informaţii.

„Vrem să se trimită individual adrese pentru obţinerea adeverinţelor cu veniturile salariale obţinute de-a lungul carierei militare”.

“Dacă nu se obţine această adeverinţă în 30 de zile, se va trimite individual o notificare la casa de pensii de care aparţine, prin care să se solicite să nu se recalculeze pensia, întrucât nu au fost asigurate datele necesare”, se mai arată în documentul citat.

Acţiunea juridică  se va desfăşura atât în ţară, cât şi la Strasbourg.

Cadrele militare disponibilizate pregătesc participarea la acţiuni de protest, la nivel local şi naţional, cu condiţia ca acestea să nu afecteze imaginea Armatei române.

Sursa: comunicat  SCMD , telegraph online

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

42 Responses to “SCMD Constanţa – organizaţie decisă să protesteze în stradă împotriva Legii 119/2010”

 1. karadeniz says:

  Nu impotriva legii trebuie protestat ci impotriva clasei politice, parlamentului, guvernului si presedentiei. Nu numai impotriva celor actuali ci a tuturor celor care prin actiunile lor au adus tara in aceasta stare.
  “Când nu vom mai putea răbda,
  Când foamea ne va răscula,
  Hristosi să fiti, nu veti scăpa
  Nici in mormânt! “

 2. altfel says:

  1. Cine stie cum ar trebui sa arate o actiune de protest care sa nu afecteze imaginea Armatei? Sa poarte protestantii tablouri cu imagini ale Armatei inconjurate de flori? Sau cum?
  2. Ma gandesc ca, daca un individ vrea ceva, respectiv daca vrea o pensie recalculata, ca aia ne-recalculata il zgarie, nu trebuie sa se dea o lege prin care sa i se spuna lui ce vrea. Ce voi a spune, este ca acest HG este cu partile dorsale in sus, cam asa cum sunt si cei ce au gandit-o. Adica, guvernul vrea sa-mi recalculeze mie pensia, nu eu, dar ma obliga pe mine sa cer recalcularea? Ca ce chestie? Ca sa nu-i pot acuza cand mi-o reduc? Sa poata ei sa spuna ca eu am cerut recalcularea?!?

 3. mihai says:

  Ai dreptate <>. Dacă ceri recalculare nu-i mai poţi da în judecată. A fost alegerea ta.Cererea de recalculare rămâne la dosar.

 4. micutzul says:

  @ altfel
  Imaginea armatei nu o putem pata noi, fiindca la noi este mai multa demnitate si onoare militara decat in armata care a acceptat sa fie mutilata si manjita din interior. Ca urmare a odioasei ordonante, daca se pune in aplicare dar tare cred ca nu mai apuca nici unul din ei sa vada asta, noi suntem definitiv rupti de militari. In momentul in care imi vor recalcula pensia fara ca eu sa cer explicit asa ceva , voi cere in instanta
  1. reactivarea pe functia si gradul cuvenite acum, ca urmare a faptului ca statul nu respecta documentul de trecere in rezerva
  2. stergerea din evidentele militare ca rezervist fiindca eu sunt un civil oarecare
  3. renuntarea la cetatenia romana ca urmare a faptului ca statul si/a batut joc de viata mea, de cariera mea..

 5. voinea ion says:

  Stimati colegi,
  Nu credeti ca a sosit vremea sa trecem la actiuni energice hotarate impotriva acestor mafioti nemernici?
  Eu as prefera ca aceste actiuni sa le desfasuram la Bucuresti nu in provincie pentru ca acolo se elaboreaza politica Romaniei si impactul va fi mult mai puternic.
  Actiunile trebuiesc pregatite in cel mai mare secret nu pe internet sau prin telefon.
  Pregatiti un plan de actiune, convocati sefii de filiale la Bucuresti, trasati-le sarcini precise privind participarea cu “trupe” la actiunea organizata si rugati-i sa-si respecte angajamentele.
  Cu un asemenea inamic perfid trebuie sa actionam dupa principiile luptei armate asa cum le-am invatat in scolile pe care le-am absolvit.
  Nu mai putem astepta cu mainile in san ca acesti nemernici sa duca Romania in prapastie si ei sa-si ia zborul dupa mliardele de euro trimise deja in bancile elvetiene.Mai au si tupeul sa ceara si amnistie fiscala pentru a aduce banii furati inapoi in tara.Cum putem rabda un asemenea afront?De ce sa nu li sa cofiste averile dobandite ilicit?
  Ce spuneti?
  cu stima,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 6. Terentius The Younger says:

  Magaria cu “a fost alegerea noastra” este absolut reala. Cred ca i-ati auzit pe “baieti” in ultimul an de nenumarate ori spunand ca noi am cerut sa trecem in rezerva in conditiile ordonantei 7, nu ne-a dat nimeni afara.
  @ Micutu – ati sintetizat, punct cu punct, si intentia mea. Respecte.

 7. michirec says:

  Observ o mare imbulzeala la CMJ Galati pentru a depune cererile de recalculare a pensiilor;Domnilor, daca faceti asta ,inchideti toate caile de atac ulterioare pentru a va recastiga drepturile;

 8. lucius says:

  Domnilor, sa fim seriosi
  Ne invartim in jurul cozii, ca sa nu spun chestia cu … caldarea.
  Oricum o dai, avem de suferit. Perfect de acord cu micutzul. dar pana castigi in instanta, nu ai nimic daca nu lucrezi undeva. De castigat, vei castiga … dar numai afara, adica la CEDO …. iar statul roman va spune ca iti da drepturile tale, dar in conditiile impuse de el – adica dupa anul 2015, esalonat, pe o durata cat mai mare de timp (probabil statul asteapta sa mori … ca sa nu mai dea nimic).
  Este acelasi mod de intocmire a unei legi, ca si cea privind cumulul la stat. Te pune pe tine … “cetatean impertinent care ti-ai permis sa abuzezi si sa colcai in bunastare” sa iei o decizie impotriva ta.
  La concret, vreau sa va spun ca indiferent ca veti face sau nu ceea ce spune legea, acesti hoti si criminali o vor aplica cu cea mai mare satisfactie sa fara nici o urma de remuscare. Credeti-ma pe cuvant – am fost printre cei cu … cumulul. Din acest punct de vedere, poate imi spune si mie cineva care a dat statul in judecata si in ce stadiu se afla!!!!!
  Si uite asa, sper sa observati ca nu a mai ramas decat o singura varianta de a ne rezolva problemele: STRADA – atat de hulita si evitata de catre cei care cica ne reprezinta si chiar dintre cei care mai scriu in acest spatiu.
  In loc de concluzie, intrebare/i catre Col(r)ing.Voinea Ion:
  Cat aveti de gand sa mai faceti variatiuni pe tema pasarii raspunderii privind iesitul in strada? Cum se face ca acum nu mai spuneti pe cine reprezentati? Stilul dvs. imi suna atat de duplicitar … de cunoscut … incat pot sa bag mana in foc ca urmariti cu totul altceva.
  Domnilor haideti sa terminam cu teoria conspiratiei. Daca aici, noi hotaram ca in data de …. sa ne intalnim in strada, nu vad cine ar putea sa ne opreasca.
  Am dat acest exemplu, deoarece pentru mine este clar ca niciodata nu vom ajunge sa ne intalnim pentru a pune lucrurile la punct si sa actionam dupa un plan bine intocmit.
  Singura varianta ramane asa zisa spontaneitate …. daca mai exista asa ceva la noi.

 9. mihai says:

  Nu cred in spontaneitate. Toate lucrurile ,,spontane” au fost pregatite. Cred ca ar trebui organizata o iesire in strada. SCMD ar putea pregati acest lucru. Trebuie obtinute niste aprobari altfel riscam sa luam bataie de la fostii nostri colegi activi din MAI sau MApN. Daca asteptam recalcularea, dupa 01.01.2011 este posibil sa nu mai avem pensie deloc. NU boc si basescu ne vor plati ratele si ne vor intretine familiile.

 10. MigutuLanser says:

  ” GLORIA ESTE TRECATOARE,OBSCURITATEA ESTE FARA DE SFARSIT!” Napoleon

 11. voinea ion says:

  Pt.dl.Lucius,
  Stiu f.bine ce doreste cotizantul de rand de la mine,insa din pacate acesta nu vrea sa stie ce vreau eu de la el.
  Atunci cand am infiinat Filiala1, S6 a SCMD eram f.optimist si increzator . Acum nu mai sunt.Cand organizezi activitati majore(03.05.19.05 etc.) si din 30 de membrii iti vin numai 2 sau 3 iti piere tot chieful. Multi dintre noi s-au inscris in sindicat pt.ca acesta in schimbul cotizatiei sa-i rezolve toate problemele.Este nevoie de oameni luptatori, convinsi de necesitatea luptei pe careo duc.Drept consecinta am acceptat propunerea presedintelui Filialei 2,S6 de a ne uni intr-o singura filiala pentru a avea mai multa forta si a putea la nevoie incropi un detasament gata de lupta permanent, pregatit sa actioneze in orice moment.
  Cu stima,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 12. ziaristul says:

  SCMD are dreptate, numai prin actiuni hotarate ne putem face cunoscuti. Puterea deja actioneaza chiar prin intermediul masonilor. Iata un exemplu:
  Zilele trecute, la o bere la “DRUMETUL” s-a pus la punct planul de transformare a Federatiei Militarilor din Romania in Federatia Militarilor Masoni din Romania. Conclavul a stabilit sa loveasca in SCMD si ANCMRR discreditandu-le. La discutii au participat familia Toba si catelusul lor Kanya, mustaciosul justitiabil Simion, generalii masoni Chelaru, Popescu, “maestrul” Ungheanu, “prezidentialul” Dinu, unul din fratii Georgevici, “marele incoruptibil” Dobre Z.Tudorel, colonelul Bunea si altii. Curios este ca lipseau “autenticii masoni” general Savoiu si al sau subordonat generalul mason Degeratu. Sursele noastre sustin ca cea mai vocala era madam Toba (mai ales dupa a treia bere) si bineinteles sforarul sef Toba. S-a stabilit ca toti sa treaca la loja lui Toba, sa-l izoleze pe Savoiu si sa-l oblige pe Degeratu sa-i urmeze. In curand stiri deosebit de picante de la aceast fierbinte conclav .
  P.S. Lucius faci cumva parte din conclav de ataci pe toata lumea. Lasa spatiul liber ca se vad urmele.

 13. lucius says:

  ziaristule
  Esti si PROST si “IMBIRLIGATOR”. Nu ca o spun eu, ci tocmai pentruca o demonstrezi. Subiectele tale au aceeasi tematica. Cred ca cineva ti-a tras-o … la modul cel mai original cu putinta.
  Cine esti tu … mai ciumpalacule (vorba lui Badea)? de bagi atatea strambe intre federatie si sindicat
  Stii ceva? – flecareste in continuare si mai lasa-ma … ca puti de la o posta

  Col(r)ing.Voinea Ion
  Multumesc de raspuns. Daca-mi permiteti, cred ca … undeva ati gresit. In alta ordine de idei, nu cred ca “sa-i rezolve toate problemele” este echivalent cu ceea ce ni se intampla acum. Ca fost presedinte al filialei 1, S6 a SCMD si ce mai sunteti acum, cred ca ar trebui sa tineti legatura, sa va intalniti in cadrul unei sedinte, cu toti ceilalti sefi de filiale si sa va spuneti problemele pentru a avea o actiune unitara. Asa … ce vad pe site-ul SCMD: filiala Constanta anunta iesirea in strada. Ma pun in locul celor nehotarati care nu s-au prezentat la diversele dvs. adunari. Cum as putea sa iau o hotarare radicala daca vad ca filialele SCMD-ului nu vorbesc aceeasi limba, nu au aceeasi actiune unitara?

  mihai
  Nu cred ca am scris SPONTANEITATE.
  Am scris: “ASA ZISA SPONTANEITATE”. Deci … e vorba de nuanta.
  Si inca ceva, fara suparare: daca problemele tale sunt “aprobarile” si “bataia”, rugamintea mea este sa stai linistit acasa. Multi romani au stat linistiti acasa in 1989, iar altii au murit – inclusiv colegi de-ai nostri. Ce zici?

  Pentru toti
  Cred ca ati observat: sunt adeptul “iesitului in strada” si cred cu tarie in acest lucru.
  Justificarea mea este foarte simpla (in acest spatiu):
  1. ne-au interzis sa mai lucram (este vorba de cumul);
  2. ne-au facut nesimtiti si cu “toata galagia” facuta de ai nostri nu si-a cerut nimeni scuze;
  3. actuala lege privind pensiile.
  Acum, nu dezvolt aceste subiecte, de fapt cred ca nici nu mai este cazul.
  Domnilor, este mai mult decat o senzatie, este certitudine: DACA NOI NU LUAM O ATITUDINE TRANSANTA, NIMENI, DAR ABSOLUT NIMENI NU NE VA APARA – NIMENI NU VA TRECE LA FAPTE CONCRETE PENTRU RECUNOASTEREA NOASTRA (ma refer la tot ceea ce inseamna a fi militar).
  Cand afirm aceste lucruri ma bazez pe urmatoarele:
  1. cumulul este de domeniul trecutului – dupa ce acesti nemernici “ne-au rezolvat”, nu s-a mai auzit nimic. Nu este vorba daca cineva a obtinut ceva in urma actionarii in justitie, ci daca cunoaste in ce stadiu se afla la ora actuala, CAND se va rezolva aceasta actiune in instanta si CUM;
  2. NU AVEM OPOZITIE in clasa politica. In actuala clasa politica este un “concubinaj” intre putere si opozitie. Opozitia nu face altceva decat sa-si declare nemultumirea la TV – cred ca cel mai bun exemplu este cel al nostru, al militarilor.
  Acestea fiind spuse, declar pe propria-mi raspundere ca NU SUNT NICI POLITICIAN SI NICI NU MAI AM UN ALT VENIT IN AFARA DE PENSIE.
  Cu alte cuvinte nu va aburesc precum politicienii, iar la pensia mea conteaza si 10 lei daca imi ia. Si apropo de cei 10 lei: nu am inteles atitudinea celor de la SCMD – redau din memorie: “…. pentru cei slabi de inima sau pentru ce-i carora prin recalcularea pensiilor, conteaza cativa zeci de lei ….”. Da pentru mine conteza: in primul rand MORAL si in al doilea rand MATERIAL. Prin ceea ce au afirmat domnii de la SCMD cred ca ar trebui …. un pic scuturati … in primul rand de noi.
  In incheiere tin sa-mi cer scuze fata de dvs, pentru limbajul neadecvat de la inceputul comentariului meu. Este un limbaj tipic, pe intelesul celor de teapa individului.

 14. micutzul says:

  @ lucius, terentius, elena, vios , raven, etc
  Am impresia ca au inceput atacurile impotriva noastra. Brusc neaveniti si necunoscuti pana acum incep sa dea nume asemanatoare noua , citate date de noi inainte…. Lipsa de imaginatie si plata pe masura , mai putin 25..

 15. mihai says:

  lucius
  Organizarea unei demonstraţii este reglementată de legea 60 din 1991.
  http://www.jandarmeriamures.ro/texte/LEGE_Nr_60.pdf
  Dacă nu urmăm paşii legali, este posibil ca la data la care ne adunăm în Bucureşti, la locul ales pentru demonstraţie să fie organizată cu toate aprobările legale o demonstraţie a ..susţinătorilor legii 119/2010″.Ce vrem noi să organizăm poate fi considerată atunci contramanifestaţie şi desfiinţată înainte de a începe.Este nevoie de un minim de organizare pentru a putea mobiliza o parte din pensionari şi pentru a face mai mult decât o excursie până in Bucureşti

 16. Tudor Perfil says:

  Vă salut!
  Sunt din Bucureşti şi mă adresez membrilor de sindicat şi celorlalte cadre militare în rezervă şi retragere din Constanţa pentru a le semnala oportunitatea organizării unui protest cu ocazia Zilei Marinei Române din 15 august curent. Indiferent cine participă la vârf, Băsescu, Marin sau Oprea, trebuie să li se dea înţeles că mai suntem o forţă unită care poate protesta decent, dar ferm împotriva umilirii la care suntem supuşi împreună cu cei încă activi. Trebuie să le dăm de înţeles că, fără complicitatea celor care conduc acum ministerul şi, mai ales, S.M.G.-ul nu ar fi fost posibil această umilire.
  Să ne amintim doar episodul aşa zisei decorări a S.M.G.-ului din timpul campaniei prezidenţiale când nemernicul a spus textual “vă asigur că nimeni nu se va atinge de pensiile militarilor”.
  Stimaţi colegi, o posibilă acţiune de protest la Constanţa, cu ocazia Zilei marinei, este şi o repetiţie pentru ce va trebui să organizăm pe 25 Octombrie la Bucureşti.

 17. lucius says:

  mihai,
  Sunt perfect de acord cu tine. Obtine tu aprobarile. POTI???
  Nu vezi ca cei care ar trebui sa obtina aprobarile tac!!! Vrei sa-ti spun mai mult? La ora actuala am inteles ca la sediul SCMD bate vantu. Sunt toti in concediu. Foarte bine! Asta este interesul lor acum. Interesul nostru acum este sa iesim in strada. POATE NU AL TAU, CA PREA O DAI COTITA. Vrei sa aplici legea, te rog frumos … esti invitatul meu. Dar tine minte un lucru: in tara asta, in cazul nostru, MORI CU LEGEA IN MANA.
  Deci mai slabeste-ma cu legea. Repet, daca nu te poti desprinde de … anumite “canoane”, stai acasa. Nu avem nevoie de oameni care sa sovaie.

 18. voinea ion says:

  Aveti mare dreptate in ceeace spuneti.Romania trece printr-o perioada f.grea si as vrea de la dumneavoastra sa aud solutii radicale de iesire din situatia in care ne gasim.Toti suntem vinovati de situatia creeata pentru ca am permis unor nemernici sa se imbogateasca prin furt ordinar si le-am facut si jocul prin acel uninominal schiop care le-a permis sa puna mana si pe puterea politica.Presedintele tuturor romanilor s-a dovedit a fi numai presedintele unei camarile de hoti si escroci care au spoliat bugetul acestei tari si ne-au adus la sapa de lemn.De ce nu se atinge de averile acumulate fraudulos?Ati vazut cu ce propunere vine hotul de Patriciu? Ar accepta sa plateasca un impozit de 5-7% numai sa i se permita sa intre in legalitate cu banii ascunsi in conturile elvetiene.Stie el ca in aceste banci sunt 18 miliarde de euro bani romanesti.Vrea amnistie fiscala!Trebuie schimbat presedintele,guvernul,clasa politica si confiscate toate averile acumulate fraudulos.Cine o poate face?Imi puteti spune?
  Col(r)ing.Voinea Ion

 19. Terentius The Younger says:

  Sa nu spuneti ca e vorba de Vadim, la el va referiti cumva, d-le Voinea?

 20. voinea ion says:

  Pt.dl.Terentius,
  In nici un caz la Vadim.Imi este greata numai cand ii aud numele.Din curiozitate am participat la o sedinta a PRM si dupa 20 de minute am iesit afara si am vomat si sufletul din mine.La fiecare fraza a nebunului toti se sculau in picioare si aplaudau mai ceva ca pe vremea lui Ceausescu.Asta viseaza sa instaureze in Romania un regim totalitar mai ceva decat regimul Ceausescu.Nu pot accepta asa ceva.Este un nebun paranoic care nu urmareste altceva decat sa puna mana pe putere si sa conduca dupa bunul sau plac.De altfel toate partidele politice nu sunt decat niste gasti de mafioti nemernici care au spoliat aceasta tara prin furt ordinar.Daca ar fi dupa mine i-as trage in teapa si i-as planta in jurul Parlamentului rusinii de la Bucuresti.Am incredere ca poporul roman va produce o personalitate care sa poata sa ne scoata din situatia in care suntem.Daca ne vom lasa in continuare calcati in picioare de aceste gasti de nemernici ne meritam soarta.La alegerile din 2012(uninominale de adevaratelea ) sa ne alegem numai pe acei oameni care stiu si vor sa ne pere interesele.Sunt convins ca avem in tara astfel de oameni.Trebuie sa-i gasim si sa-i scoatem in fata.
  Cu deosebita stima,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 21. Lt.col.r.N.M.V. says:

  Cred că de obiectul invidiei,care suntem,şi pe care starea jalnică,de sărăcie a majorităţii populaţiei l-a alimentat până l-a transformat în ură faţă de militari ,profită guvernanţii să ne atace din toate poziţiile.Ei ştiu că turma,îndobitocită de ignoranţă şi foame,le va da dreptate atunci când îşi vor trâmbiţa succesul în lupta lor glorioasă cu nesimţiţii.Dar turmei nu i s-a decis încă întrutotul soarta,pentru că-i va veni şi ei,iarăşi,rândul,şi când va cere i se va răspunde:”Dar ce vreţi fraţilor,pensii de general?”
  Suntem izolaţi şi avem nevoie de un aliat puternic.
  Justiţia este evident aliatul lor.Circul acela de la Curtea Constituţională prin care justiţiarii s-au aranjat bine-merci,ne arată cât de perfid este adversarul.Oamenii aceia şi alţii din tagma lor nu mai pot fi imparţiali pentru că pur şi simplu deja au demonstrat contrariul.Judecă după cum li se cântă şi cântă după ureche.
  Militarii nu protestează.Ei acţionează.Când alte categorii sociale îşi vor da seama că în definitiv lupta noastră este şi lupta lor nu vom mai fi singuri.Până acum noi am rămas inerţi la zbaterile lor şi n-a prea fost în regulă.Să înlăturăm definitiv această dezbinare ar fi foarte corect.
  Haideţi să ne gândim cum îi putem atrage de partea noastră şi cum ne putem alătura lor.
  Foştii noştri colegi poate-şi mai amintesc formele şi mijloacele propagandistice pe care le-au studiat cândva.
  Ce aţi spune de nişte manifeste inteligente plasate unde trebuie şi când trebuie?
  Dar de nişte găleţi portocalii pline cu dejecţii omeneşti?(exagerez)
  Să fim inventivi ca Alexandru şi decişi ca Napoleon.
  Ideea este că dacă ne căutăm dreptatea unde nu trebuie s-ar putea să ne alegem cu praful de pe tobă în braţe şi în urechi cu hăhăitul unuia şi gemetele “suspinate” ale alteia.
  Aşa să-i pedepsească D-zeu!

  OSTAŞI ROMÂNI DACĂ NU TRECEŢI PRUTUL VĂ VEŢI ÎNECA!

 22. Terentius The Younger says:

  Subscriu la treaba cu galetile portocalii pline cu dejectii. Cu amendamentul ca, fiind crescut de la paispe ani in sistem, am interiorizat cam prea tare valorile acestuia. Printre ele cea ca un militar protesteaza strict individual si strict punctual. Asa ca livretul meu militar, “invesmantat” in drapelul national, si toate atent muiate in continutul ala la care faceti referire, vor pleca, intr-o oala de noapte, spre locatarul palatului Cotroceni. Prin posta. Nu-mi pasa ca mai mult decat probabil nu vor ajunge acolo.
  Asta si pentru ca nici nu prea ma simt io solidar cu pleiada de fosti politruci, fosti “workeri” (cred ca va amintiti sintagma) si fosti si actuali catei ai lu’ unu’ sau altu’ din puternicii zilei. Cei din cauza carora am ales varianta retragerii timpurii dintr-un sistem in care am crescut si crezut (de mult prea multe ori, in dispretul evidentei). Cat despre adunatura asta cu pretentii de natie, asta, nu mai spun nimic.

 23. tzipar says:

  Stie cineva daca cei de la m.a.i. completeaza porcarie de hirtie ca cei de la m.ap.n. la c.m.z.?

 24. camaradul says:

  ce mai faceti? Cine ne tine la curand privind manifestarile impotriva aplicarii mizeriilor de acte normative?

 25. LEGIONARUL says:

  sunati discret la SCMD

 26. PESIMISTUL-CLUJ says:

  NU VA LASATI ATRASI IN POLEMICI ” DE 2 BANI”!!; NU LE DATI APA LA MOARA CELOR CARE AU INCEPUT SA NE DOREASCA “BINELE”, GEN TOBA, POPESCU, DEGERATU, ET. COMP., CACI VOM AJUNGE IAR LA DEZBINAREA DIN ’89’, CAND UNII ERAU EROI, DUPUA CE FUSESE MISEI, IAR ALTII DEVENEAU ” COZI DE TOPOR”, DUPA CE FUSESE “STINDARDE”. NOI TREBUIE SA MERGEM INAINTE, PENTRU A NE APARA DREPTURILE CASTIGATE. D-LE DOGARU, MAI PUTINE APARITII TEATRALE PE LA OTV SI MAI MULTA ACTIUNE!!!!! DATI-NE O DATA PENTRU CARE SA NE “PREGATIM” SI SA MERGEM “CIVILIZAT” IN FATA PALATULUI VICTORIA SI LA COTROCENI. CE TOT O FRECAM ATATA??!!! MAI ESTE UN PIC SI NE TREZIM IN 01 IAN. 2011, DUPA CARE PUTEM SA NE TOT “OFENSAM” PE LA TELEVIZIUNI. DE CE NU NE GANDIM CA, ALATURI DE CEILALTI MANIFESTANTI, LA ACTIUNILE CARE SE PREGATESC, SA PARTICIPAM SI NOI CU UN BATALION DE CADRE, IMBRACATE IN HAINE MILITARE SI CU NISTE “LOZINCI”, BINE PREGATITE???? SAU ALTA DATA DAR NU PREA TARZIU!! HAIDETI SA NE MISCAM, CACI AM TRANDAVIT DESTUL IN BENEFICIUL ACESTOR IMPOSTORI!!!

 27. LEGIONARUL says:

  @PESIMISTUL -ia pe loc repaus,sterge-te la gura si ..continua s-o freci dupa cum bine zici. pana cand? pana se aprinde evident

 28. camaradul says:

  In strada , da in strada, cu hrana rece, este rezolvarea problemelor noastre si nu numai ale noastre ci si ale celor persecutati asemenea noua. Pesimistul, usurel, usurel !

 29. lucius says:

  Tudor Perfil,
  Dragul meu comandant si prieten, sincer astept mai mult de la tine – ai pregatirea necesara. Sa inteleg ca ai nimerit doar cu totul intamplator pe aici?
  Poate mai stam de vorba, la o cafea si vedem cum ai putea capacita aceasta multime … iarta-ma dar acum nu pot spune “de militari”

 30. george paraschiv says:

  Am parcurs o parte din “mareea ” asta de pe Forum si raman uimit de cata patima si cata energie se consuma in niste polemici prostesti. Sunt un militar ca si voi nemultumit, revoltat , jignit, calcat in picioare, batjocorit de actualul regim cu Basescu in frunte, astfel ca am DECIS PE 25.0CT. VOI FI IN STRADA alaturi de cei care vor avea curaj sa iasa, iar ptr. asta n-am nevoie de nicun tabel unde sa semnez si nici de tot felul de pseudonime ca sa scriu pe forum, ptr. a anunta decizia mea !

 31. LEGIONARUL says:

  @GEORGE- a aflat toata lumea de decizia ta, e clar . acum ai putea sa ne spui si ce vei face concret daca vei iesi in strada?par examplu daca o ziarista draguta te va intreba ce pensie ai si te va ruga sa-l prezinti la camera ce vei face ..viteazule?

 32. LEGIONARUL says:

  erata..si te va ruga sa scoti cuponul si sa-l prezinti la camera

 33. lucius says:

  LEGIONARUL,
  Sincer, chiar nu te inteleg!!! Iti este rusine cu ceea ce ai facut in armata, iar acum consideri ca esti … privilegiat? Ai senzatia ca la ora actuala nu se cunosc drepturile noastre banesti? Bun, si tu ce propui sau cum vezi lucrurile? Poate noi majoritatea suntem lipsiti de viziune si atunci, te rog, spune-ti parerea.

 34. LEGIONARUL says:

  in primul rand cu tot respectul,NU voi sunteti majoritatea ci NOI(cam vreo85%) .care noi?Ei bine voi incerca sa fiu cat mai scurt ca sa nu ma repet a nustiu cata oara;noi cei care in urma restructur. am pierdut functiile superioare pe care activam de ani buni,noi care IN ULTIMA luna nu am mai beneficiat de… si de…etc.noi care in final nu suntem nici privelegiati si nici cu p. nesimntite-la 1400-1800 lei ofiteri superiori! in schimb suntem numai buni de STATISTICA lui dogaru si altii.(sti cum e 1mananca un pui intreg altul piine goala.statistica va evid. ca fiecare are 1/2 pui,nu?) pe de alta parte iesirea in strada ,ce finalitate poate avea? va ganditi pe cine veti avea vecini stanga dreapta?salariati cu 6-900lei ca sa nu mai vorbesc de pensionari. va ganditi cam cat de usor vor putea sa contrapuna grupuri care sa va faca de tot kk? Totusi vorbim de armata,daca nu vrem sa ne amestecam cu pensiile civile credeti ca este bine sa ne amestecam cu cei cu fluierele si vuvuzelele in gura,tipand si alergand pe strada?-se mai pot spune multe ,dar..ma opresc pt. a oferi posibilitati de reflectie!!

 35. LEGIONARUL says:

  l-ati vazut pe don’pricina la a3 azi? inevitabilul s-a produs Stoicescu i-a cerut sa spuna ce pensie are actual si cat va pierde pri recalc. stiti ce a raspuns? daca nu intrebati-l !!

 36. Pedelicius says:

  Cata dreptate are legionarul….

 37. micutzul says:

  Am vaga impresie ca ceea ce face SCMD prin reprezentantii sai este deosebit. Este un fas deosebit. De cand se cere sa fie mai duri sa pregateasca actiuni severe de amendare a clasei politice, incep sa se incrunte pe ecrane. Acum se vinde pontul cu demonstratii comune cu celelalte sindicate. Domnilor din SCMD desteptarea….acele sindicate sau confederatii sindicale au facut rahatul praf cu 7 – 10000 de manifestanti intr/un Bucuresti de 2.500.000 de oameni. Au strans cam ca la un meci slab , pe o vreme urata.
  Daca credeti ca in 25 aduceti doar filiale din jurul balciului iar din rest cate 100 si ca pe astia ii imprastiati in cateva puncte ca sa planteze flor si ca asa mai si faceti ceva credibil, atunci eu unul ma cam indoiesc ca puteti sa fiti bagati in seama. Nu va jucati cu increderea oamenilor. Feriti/va de ** magarus **…

 38. Gourkha says:

  @ micutzul. E corect sa demonstrezi impreuna cu alte sindicate. Din simplul motiv ca nu aduni prea multi militari in Bucuresti sa creeze impresie. Ca fost cercetas – pt. mine este clar: daca nu cad ˝stapanii˝ actuali, noi militarii o luam ˝in mana˝. Singuri nu facem absolut nimic. In acea zi nu manifesteaza doar un sindicat, ci toate cele pe care le-ai vazut: 70 000-80 000. Plus in mod cert niste bucuresteni ˝degerati˝ de frig, probabil pensionari civili redusi la tacere si ceva organizatii politice – care vor ridica numarul. Numarul conteaza la acest nivel. La fel ca in ´89 – nu realizezi?

 39. Laceta says:

  @Legionarul! In varianta a doua, tu, personal cum vei proceda? O sa-i musti cu coltii tai cezaresti sau le dai in cap cu sceptrul tau regesc ?

 40. g.HAMANDIA says:

  EU asi dori ca armata sa aibe,, puterea “de a rezolva la masa verde.V2 e grava si inacceptabila

 41. g.HAMANDIA says:

  scuze pt. repetari. rog admin.sa le stearga

 42. gemanaru says:

  Sunt cdor(r).ing.,studii;Scoala militara,Institutul Politehnic Galati,Facultatea Horticultura Cluj
  Actualmente mic intreprinzator in Constanta
  La sat sunt un mic “fermier”;am 0.5 ha livada ,vie ,stupi ,produc puieti de trandafiri, puieti buxus.
  Am o stre materiala buna.Cite 5-6 luni nu reuseam sa ma uit pe extrasul de cont sa vad ce pensie am primit.
  Pe 14.01.2011 am constatat ca am primit o pensie diminuata cu 66%,am simtit ca -mi sta inima .Recunosc ,aceiasi frustare aveam si daca imi lua toata pensia si daca imi lua 1(unu) Ron.
  Pentru umilinta pe care o suport , urasc ,cit poate imagina fiinta umana ,cuplul ;Basescu –Udrea,chiar mai mult decit pe Ceausescu,
  ce i-a oprit sa spuna “Iti reduc pensia cu 66%,pentru ca asa vreau eu,sunt sef”.Parca era mai suportabil,decit sa ma minta la fiecare ora , din zi si seara,spunindu-mi ;”iti recalculez pensia ca sa facem echitate”
  Rog,sa analizeze ,ciracii lui,ce sarcina de munca militara n-am indeplinit F.Bine, ca sa-mi taie “el” din pensie.
  Pentru cei care spun ca nu ar trbui sa am pensie mai mare decit un inginer civil,prezint ,mai jos ,citeva activitati ce le -am desfasurat in plus si cu privatiuni;
  -aplicatii interminabile
  – serviciu oprativ fara timp liber-exceptie 1 Mai si 23 August
  – participari la clamitati naturale
  -timpul de munca nu era normat ca la orice salariat -8 ore si acasa
  – instruiam oameni care foloseau armament
  -instruiam oameni care erau obligati sa desfasoare activitati militare ,nu aveau nici o motivatie.etc
  Eu am avut colegi cu inalta tinuta morala ,cu dragoste de munca,cu simtul datoriei.Or fi fost si dintre cei cu rezultate mai slabe in activitate.
  Avind in vedere ca legea se face pentru cei acoperiti de Clopotul lui Gauss,si nu prevede altceva, se bucura de ea.