Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SCMD încearcă să prevină diversiunile ce pot apărea la manifestarea din 25 Octombrie

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi Retragere, conducerea acestuia avertizează că “situaţia poporului român este dramatică, la limita supravieţuirii. Orice scânteie poate să aprindă incendiul, oriunde.”

Conducerea SCMD avertizează că “în această perioadă teama de manifestarea noastră din 25 Octombrie, care nu poate fi “gestionată”, este atât de mare încât s-a dat ordin să fim împiedicaţi pe orice cale, dacă nu legală, macăr “profesionistă”.

Comunicatul SCMD integral aici:

Comunicat SCMD

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

63 Responses to “SCMD încearcă să prevină diversiunile ce pot apărea la manifestarea din 25 Octombrie”

 1. Gourkha says:

  @ Stelian P. Da – este una articol de intoxicare, pare scris de un politruc afiliat portocaliilor – insa la aceasta ora, statul de drept se revolta nu numai prin rezervisti, ci prin intreaga societate (finantisti, profesori, politisti, pensionari civili etc.) contra statului politic bolsevizat. In statul de drept m-am pensionat in baza unei legi cu nr. 164/2001. Statul bolsevizat o anuleaza retroactiv, incalcand contractul. Eu doresc un stat de drept care sa isi tin promisiunile fata de cetateni, nu un stat bolsevizat. Prin urmare, ce dorim noi rezervistii, doreste cam toata societatea: jos statul bolsevic cu portocaliii lui care au adus Romania in halul asta. Iar aprecierea realista a situatiei, denota ca acest lucru se va intampla pe 25 Octombrie sau maxim 1-2 zile dupa.

 2. Gourkha says:

  @ Stelian P. Da – este una articol de intoxicare, pare scris de un politruc afiliat portocaliilor la comanda P2/S2/G2/J2 – insa la aceasta ora, statul de drept se revolta nu numai prin rezervisti, ci prin intreaga societate (finantisti, profesori, politisti, pensionari civili etc.) contra statului politic bolsevizat. In statul de drept m-am pensionat in baza unei legi cu nr. 164/2001. Statul bolsevizat o anuleaza retroactiv, incalcand contractul. Eu doresc un stat de drept care sa isi tin promisiunile fata de cetateni, nu un stat bolsevizat. Prin urmare, ce dorim noi rezervistii, doreste cam toata societatea: jos statul bolsevic cu portocaliii lui care au adus Romania in halul asta. Iar aprecierea realista a situatiei, denota ca acest lucru se va intampla pe 25 Octombrie sau maxim 1-2 zile dupa.

 3. altfel says:

  Stelian P.
  Nu ma pronunt pe chestiuni pe care nu le stiu din implicarea mea directa, sau citite/vazute de mine. Pe baza de ce scrie in ziare sau ce spun altii NU ma pronunt. Iti marturisesc ca, desi eram pensionar la sfarsitul lui 2001, NU imi amintesc sa ma fi pus cineva sa fac vreo cerere. “Nu imi amintesc” am zis, nu altceva.

 4. Stelian P. says:

  altfel
  In acel an am aflat dintr-un articol de ziar despre HG respectiva. Am cautat-o, am studiat-o si am facut eu singur cererea respectiva. Rezultatul: 4 ani in plus la vechime deci ceva in plus la pensie. Evident ca i-am anuntat si pe alti colegi iar rezultatul s-a vazut chiar la noi in bloc. Unul care imi explica faptul ca legile se aplica pt. toti a asteptat pina in septembrie si apoi a facut cererea. A primit cresterea din noiembrie si NU RETROACTIV, din ianuarie, cum stia el SIGUR ca trebuie sa fie. Nu trebuie sa ma crezi. Roaga pe cineva sa caute HG din decembrie 2001 si citeste-o pe cea cu pensiile militare.

 5. Stelian P. says:

  altfel
  Am gasit documentul respectiv si iti dau denumirea lui:
  HOTARIRE nr.1294 din 20.12.2010 privind stabilirea locurilor de munca si activitatilor cu conditii deosebite, conditii speciale si alte conditii, specifice pentru cadrele militare in activitate.

  Ca sa nu fie confuzii iti redau art. 4
  “Incadrarea intregii perioade de munca a cadrelor militare in activitate in conditii deosebite, speciale si alte conditii, in vederea stabilirii drepturilor de pensie, se face potrivit prevederilor prezentei hotariri.”

  Te rog sa verifici, nu sa ma crezi.

 6. razasul says:

  pentru, “karadeniz”, multumesc, nu am stiut, astazi am citit sentinta nr.338/2010 a c.a. cluj, prin care se suspenda aplicarea hg.735 pana la pronuntarea instantei de fond, mda, este corect, si totusi, la unitati “cazanele” sunt la presiune maxima, adica, se lucreaza cu “foc” pentru aplicarea hg.735, conform ordinului m.101/oprea-poc-base, multumesc inca o data, o zi buna, cu tot respectul.

 7. pensionar militar says:

  Daca “Doamne ajuta !” se anuleaza tot (119; 735;737; legea sist unitar;..vise ..!!) nu ar trebui pus cineva la plata pentru cheltuielile inutile cu recalcularea (detasari, delegari, materiale, poate prime pe. cei care s-au remarcat )? Nu ar trebui trasi la raspundere cei care au ordonat tot??

 8. g.HAMANDIA says:

  @PENSIONAR-cat de naiv poti sa fi domnule!! cine anuleaza o lege organica?dorintele unora sunt simple ..dorinte poate nu chiar dezinteresate.a se vedea febra proceselor,un os de ros nu ,sau chiar o ciorba?Apropo L119va produce efecte dupa 0101-011. cum poti sa ceri anularea in instanta a ceva care inca nu actioneaza?

 9. karadeniz says:

  @ Stelian P. 16 Octombrie 2010 la 2:07 pm
  Referitor la punctul 7, cererea pentru recalcularea pensiei. Sunt de fapt două cereri, una pentru veniturile obţinute şi una pentru recalcularea pensiei. Pe cea pentru venituri au depus-o marea majoritate a militarilor, considerând că nu îi implică juridic cu nimic. Problema de care se leagă cei mai mulţi este de ce e nevoie de aceste cereri dacă această recalculare a pensiilor nu are efectiv nevoie de ele. Baza de date care se face de către M.Ap.N cuprinde toţi militarii. Un răspuns ar fi acela că solicitând recalcularea pensiei eşti de acord cu ea şi nu poţi da în judecată statul după recalculare. Altul ar fi că aceste cereri au fost solicitate pentru că CMJ-urile nu prea mai au o evidenţă la zi a rezerviştilor pentru o eventuală mobilizare. Şi în mod sigur se vrea obţinerea unor economii şi pe această cale. Este clar că o mică parte dintre pensionarii militari nu vor face aceste cereri, unii, ca mine, pentru că nu cred că e corect dar cei mai mulţi pentru că nu ştiu despre acest lucru sau nu pot efectiv să facă aceste cereri. Sigur sunt pensionari militari plecati în afara ţării, nu cred că cel aflat la muncă în Canada sau cel ambarcat şi in voiaj pe mările lumii vor da fuga la CMJ să facă cerere de recalculare.

 10. Stelian P. says:

  karadeniz
  Te rog sa nu intelegi ca sunt avocatul diavolului si nici ca ma plateste cineva pt. asta. In dosarul nostru de pensionare NU EXISTA TOATE SODELE pt. simplul motiv ca Legea 164 nu cere asa ceva ci doar datele din ultima solda in activitate. Crede-ma caci eu personal mi-am dus dosarul la casa de pensii. In legatura cu utilitatea cererii te rog sa citesti postarea mea de la ora 08.01 si urmatoarea. Prin semnarea cererii nu-ti anuleaza nimeni dreptul la contestare. Daca semnezi procesul verbal in care recunosti ca aveai 120 km. la ora poti sa te adresezi linistit instantei si sa contesti procesul verbal pe motiv ca atunci nu stiai ca ai vitezometrul defect si erai in EROARE DE FAPT. Nu iti dau mai multe argumente deoarece nu cer nimanui sa semneze cererea de recalculare. Nici eu nu ma grabesc sa o fac.
  Motivul cu mobilizarea nu tine deoarece in caz de mobilizare generala, ea se anunta public si tu esti obligat sa te prezinti la CMZ sau la fosta unitate. Daca este secreta nu uita ca ai obligatia sa anunti la CMZ orice schimbare de adresa deci……
  Ca se doreste obtinerea de economii este ceeace cred si eu.

 11. micutzul says:

  @ pensionar militar

  A pune la plata pe cei care au dat asemenea legi e ceva normal si poate vom trai si acele clipe. Eu vreau insa sa fie trasi la raspundere cei vinovati de tradare si diminuarea capacitatii de aparare a tarii. Parlamentul si comisiile de aparare conduse de liceeni ar trebui sa verifice ce posibilitate de reactie are Ap.AA pentru apararea obiectivelor civile, ce capacitate de reactie are SMFA in cazul unei lovituri aeriene asupra Romaniei, care este capacitatea de mobilizare a fortelor si mijloacelor in cazul iminentei unui conflict….etc. Sau mizam ca fiind in NATO si UE asa ceva nu se poate intampla? Am mai mirosit noi aliante si tratate care ne/au lasat in pielea goala….

 12. m.REMUSS says:

  Papa Oscar- se pare ca e insusi OSCAR BENES avansat de portocalii anul trecut,la general de brigada ,cand el n-a comandat mai mult de baterie de atu.undeva prin medgidia si topraisar.Acum plange pe la poarta sultanului de la cotroceni sa-l reinscauneze la casa de pensii unde i-a ramas amanta oficiala neprotejata.O rusine A PROMOTIEI 1967.

 13. DEL´MARE says:

  Beyyyyy,s-a demonitizat cumplit gradul aista de generel. Iata,numai azi domn president a semnat decret pentru inca 46 de caciulati revervisti + 5 activi. Stie cineva cati din cei 46 au comandat baremi o zi,brigada(similar) ????!!!!!!! O MARE RUSINE! intrati pe presidency.ro