Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SCMD – scrisoare către Avocatul poporului, referitoare la pensiile militare

sigla SCMD

sigla SCMD

Poate unii dintre cititori au aflat deja, poate unii, nu, dar SCMD, prin intermediul colonelui în rezervă, Mircea Dogaru (în calitatea de preşedinte al acestei Organizaţii) a adresat o scrisoare Avocatului poporului. În scrisoare se solicită accelerarea demersului legislativ referitor la promulgarea Legii pensiilor militare de stat, în forma propusă de structurile active şi de organizaţiile rezerviştilor militari şi poliţiştilor. Reproducem în continuare conţinutul scrisorii:

Către,
AVOCATUL POPORULUI
Domnul Victor CIORBEA

Domnule Avocat al poporului,

Ma adresez dvs., in mod deosebit in baza experientei pe care ati acumulat-o ca avocat in cauzele care ii opun de 5 ani structurilor guvernamentale pe militarii disponibilizati, in rezerva sau in retragere, cu si fara drept de pensie, proveniti din toate structurile de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Bulversarea unui sistem functional, echitabil si stabil, apreciat de structurile europene si NATO, prin aberanta legislatie a regimului Boc-Basescu, potrivnica multor principii de drept si prevederilor constitutionale, a provocat nu numai discriminari, inechitati inimaginabile, haos legislativ, dar a si pus actuala guvernare intr-o situatie imposibila. Singura solutie pentru revenirea integrala la normalitate ar fi promulgarea Legii pensiilor militare de stat, in forma propusa de structurile active si de organizatiile rezervistilor militari si politistilor.

Pe cale de consecinta va rog sa recomandati Guvernului Romaniei accelerarea acestui demers legislativ.

Anexez prezentei un punctaj de probleme de natura legislativa, privind cazul in speta.

Cu deosebita stima,

Col. (r) dr. DOGARU MIRCEA
PRESEDINTELE SCMD

 

Sursa:  comunicat de presă al SCMD

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

38 Responses to “SCMD – scrisoare către Avocatul poporului, referitoare la pensiile militare”

 1. ROBERT HORVATH SUA says:

  MIRCEA OMUL LUI VALDIMIR LA BUCURESTI !

  Mircea Dogaru e președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, in Rezerva si in Retragere (SCMD), sindicatul de foștilor securiși, “brațul înarmat” al partidului.. Omul lui Ponta ,un alt om al Rusiei
  mama.
  Pretenul lui rus care l-a vizitat la Bucuresti nu este altul decat cel care este ideologul noului tar al Rusiei. Omul cel mai important dupa
  Putin. Si dupa altii chiar mai important decat acesta.
  Aleksandr Dughin s-a oprit la Bucuresti pentru a vedea semnalul editiei romanesti a principalei sale lucrari: “Bazele geopoliticii si viitorul geopolitic al Rusiei” (…) unul dintre cei mai mari filozofi, sociologi si politologi, opozanti ai globalismului irational” (…) “
  Manifestandu-si dorinta de a avea o intrevedere pe probleme de istorie, geopolitica si geoistorie cu presedintele SCMD, Aleksandr Dughin a fost insotit, la vizitarea Manastirii Snagov si a avut ulterior o discutie de 3 ore cu un grup de reprezentanti ai SCMD.
  Deci o intalnire tovaraseasca si frateasca cu Dogaru.
  Omul lui Putin la Bucuresti.
  Colonelul Dogaru publica pe blogul său o fotografie în care apărea alături de Aleksandr Dughin, consilier pe probleme de geopolitică al lui Vladimir Putin, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai preşedintelui rus. Dughin venea de la Munchen şi a făcut o escală la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu patru inşi din conducerea sindicatului militaro-securistoid al lui Dogaru.
  Ideologul lui Putin militează pentru împărţirea Ucrainei prin război, urmând ca Rusia să ia o halcă importantă. Mai mult, Dughin vorbeşte despre „viitorul eurasiatic” al României, îndemnând la ruperea ţării noastre de Europa Occidentală şi asocierea cu imperiul pe care vrea să-l construiacă Putin, cu centrul la Moscova.
  Dogaru este de acorg cu acest plan
  Iată cum acţiunile antistatale şi antioccidentale ale colonelului Dogaru capătă explicaţii! Se vede tot mai clar cheiţa care-l pune în mişcare pe rezervistul rusofil.
  N-ar fi rău ca Ingo Mondo Militar să acorde mai multă atenţie unui asemenea personaj. Este timpul. Maine va fi prea tarziu……… si tancuri rusesti in tara.

  Robert Horvath Deva
  Cineast
  New York

 2. ROBERT HORVATH SUA says:

  ERATA
  A SE CITI OMUL LUI VLADIMIR LA BUCURSTI
  MA REFER LA TARUL CEL NOU .
  “VLADIMIR CEL GROAZNIC ”
  SI RASPUTINUL NUMIT DUGHIN !

 3. ROBERT HORVATH SUA says:

  @ ANUNT IMPORTANT
  DESCHID DE URGENTA UN BLOG PARALEL
  – INTALNIRE CU DAN VOICULESCU
  – INTALNIRE CU DAN VOICULESCU…..LA PUSCARIE
  (deocamdata pe Robert Horvath Deva Blog)
  BLOG :INTALNIRE CU DAN VOICULESCU ….LA PUSCARIE !
  Blogul criminalului Dan Voiculescu cel care a realizat cel mai furt din istorie 4-6 miliarde de dolari…se numeste ” Intalnire cu Dan Voiculescu. Blogul meu este o contrapondere la acest blog fascistoid …anti european si antiamerican. Blogul meu va inceta odata cu plecarea acestuia spre Rohava, sau sau datorita eforturilor mele intr-o inchisoare americana.
  ATENTIUNE !
  Urmariti minut cu minut firul unei crime odioase….sau
  cum Dan Voiculescu i-a pus personal streangul de gat lui Marin Ceausescu.
  Ultimele ore sunt descrise de un martor ocular .
  NOAPTE CRIMEI FARA PEDEAPSA
  Marin Ceausescu a fost ucis exact la miezul noptii . L-au gasit spanzurat
  la ora 8 .41 minute dimineata. Nu voi uita niciodata aceasta noapte.
  Toata lumea crede ca a fost lichidat pentru a i se lua conturile . Absolut fals.
  Echipa lui Dan Voiculescu la ” sinucis ” sa nu vorbeasca si sa se stearga urmele.
  Conturile sau mai precis …carnetul de conturi a fost obtinut prin bataie si amanintari in ziua de 27 Decembrie.
  A avut o nesansa teribila. I-am anuntat pe americani care au incercat sa-l salveze. Echipa CIA venita a dat nas in nas cu echipa serviciului extern care a-si facuse treaba si era pe fuga.
  Nu fac niciun secret . Echipa de 4 oameni cuprindea pe Dan Voiculescu si Melescanu actualul director al SIE. In noaptea respectiva am fost in “camera
  de ascultare” singur si am inregistrat totul. Absolut totul.
  Banda este acum in posesia dumneavoatra. Insist sa fie predata fara intarziere serviciului american. Repet fara intarziere. Nu pastrati nimic asupra duneavostra………………………………………………………………………………………………………….
  Imediat dupa revolutie s-a format din “specialistii” o organizatie FSN. Acestia l-au arestat pe Marin in apartamentul lui de la etajul 5. Seful era ” administratorul ”
  cladirii de fapt un sef de departament ,sub acoperire.
  Crima a fost organizata perfect dupa un plan minutios probabil repetat de multe ori inainte. Generalul a disparut din cladire chiar in aceaiasi noapte primind dela Dan Voiculescu o suma considerabila de dolari.
  Individul a reaparut in Romania. L-am intalnit pe strada dupa 8 ani. L-a inceput s-a facut ca nu ma cunoaste. Lucreaza acum la compania lui Voiculescu alaturi de altii……..
  Desvaluire completa pe Robert Horvath Deva Blog
  Va urma : cum s-a facut cel mai mare furt din istorie . Marin Ceausescu torturat inainte de a fi ucis de echipa lui Voculescu !

 4. Dan says:

  I se falfaie lui Ciorbea si plagiatorului Naumovici de militari.

 5. vasile says:

  Marele latrau hahalerist al avocatului poporului zis Victor Chiorbea, se lafaie in sistemul criminal unde legea este dictata de C.E. si FMI doar impotriva multimii votante, pensia lui de la avocatul poporului fiind una “simtita” de mii de euro/lunar de la categoria specialelor astrale ale magistratilor , ei fiind protejatii sistemului deoarece si apara sistemul , justitia lipsind cu desavarsire impotriva excrocilor care au devalizat economia tarii de 25 de ani. In afara de circ televizat nimic nu se intampla in justitie. Spagile si jaful continua , tot universul vede ca PIB-ul tarii este furat cu 39%, insa nici Curtea de Conturi, nici Guvernul , nici Presedintele , Nici Justitia , absolut nimeni nu ia nici o masura . Toti latra in cor. Doar un razboi civil ar mai face curatenie in aceasta tara de hoti in masa.

 6. Dan says:

  Colonia Romanistan nu mai are nici o sansa .SISTEMUL corupt creeat si condus de politicieni ,judecatori ,procurori si BOR si-a devorat propria carne pana la distrugere.Acum populatia coloniei Romanistan controlata in totalitate de alte tari nu mai are de ales.Sa vedem .

 7. unul says:

  Te gandesti de cate sute de inchisori ar fi nevoie.?

 8. nebunul satului says:

  La un moment dat, Bula ajunge intr-o mare criza de bani. Se gandi sa mearga la vecinul lui *editat* Itic, si sa-i ceara 2 lei, ca imprumut pana la primavara. Itic il asculta atent, apoi ii zise: -Bine, iti dau 2 lei imprumut pana la primavara, dar imi lasi toporul ca zalog, si la primavara imi dai 4 lei inapoi, altfel nu ne invoim. E bine? Mai de voie mai de nevoie, intr-un final Bula se invoi. Lasa toporul ca zalog, luase banii,si da sa plece Insa Itic il striga: -Bai Bula! Ia fi atent la mine, la ce m-am gandit. La primavara stiu ca o sa-ti fie greu sa-mi dai inapoi cei 4 lei, intrucat iarna e lunga si grea,asa ca stii ce? Ia da tu acum 2 lei inapoi, si la primavara iti mai ramane de dat decat 2 lei, ce zici, o sa-ti fie mai usor? Bula se gandi putin, si recunoscu in sinea lui,ca Itic are dreptate, si ca uite e un vecin adevarat,asa ca se invoi, ii dete inapoi cei 2 lei, si pleca acasa, ceva mai usurat. Insa pe drum tot calcula: -Hmmm! Bani nu am, topor nu am, insa m-am ales cu o datorie de 2 lei, si totusi nu a fost nimic in neregula… MORALA: Acelasi Itic [Naumovici Ponta] promisese militarilor de atatea ori ca va reface legea pensiilor militare , numai ca acum se numeste teapa.

 9. Karadeniz says:

  Retragerea militarilor români din Afganistan s-a transformat într-o adevărată bătaie de joc. Zborurile spre ţară au fost decalate zile în şir, iar soldaţii au fost înghesuiţi în avioane, fără bagaje. Militarii au trimis o scrisoare către Realitatea TV în care au acuzat tratamentul umilitor.
  “Au fost decalate toate zborurile cu patru zile şi suntem înghesuiţi câte 75 într-un avion care are o capacitate mult mai mică. Au fost improvizate scaune în zona unde de obicei sunt încărcate bagajele. Din această cauză nu avem voie decât cu un bagaj de mână”.
  “Pentru că trebuie să ajungem acasă, cu toţii, până pe 18 iulie, şi ne-a fost pusă la dispoziţie o singură aeronavă, suntem înghesuiţi ca nişte animale. Aşa suntem trataţi, acum, la final de misiune. Oameni din Guvernul României au venit aici, ne-au lăudat şi apoi nu i-a mai interesat de soarta noastră”

 10. Doar adevarul says:

  Stati sa vedeti cum veti fi tratati cand o sa iesiti la pensie [ajutor social] pe legea lui BOC pastrata si de plagiatorul Naumovici [pensii militare nu mai exista] Ajutoare sociale intre 800 si 1500 lei .

 11. calin says:

  Cu stima ! Va asteptati la altceva ? De mult timp armata a devenit o unealta ! Fara creier ! Am mai afirmat: vina nu e anoastra, a celor trecuti in rezerva si asistati acum, e a celor care zboara ca animalele in acele avioane !!! Urmariti Turul Frantei ! E meritul unor romani, ca Manolo, sa se straduiasca sa scoata in evidenta ce a insemnat un efort armat in cele 2 razboaie mondiale. Ajutat si de imagini, face mai mult decat conducerea “iubita” a tarii pentru a omagia efortul militar al natiunilor participante.

 12. ROBERT HORVATH SUA says:

  @ Karadeniz are dreptate.
  Poate armata se va trezi din somn.
  Este singura sansa si speranta !

  Singura legatura a lui Ponta cu militaria
  Este
  TRIBUNALUL MILITAR !

 13. ROBERT HORVATH SUA says:

  PANA CAND ????????????????????????

  Scorpionii Negri
  Militarii Batalionului Scorpionii Negri, care s-au întors în țară, la finalul misiunii din Afganistan, acuză autoritățile că i-au adus în țară înghesuiți “precum animalele”.
  ALEXANDRU GHEORGHE
  DECE TACE-TI ?
  Astept ca si altii un raspuns de urgenta .

 14. vasile says:

  Militarii Batalionului Scorpionii Negri, care s-au întors în țară, la finalul misiunii din Afganistan, acuză autoritățile că i-au adus în țară înghesuiți “precum animalele”.
  La ceremonia de acum două săptămâni, de la Kandahar, mai spun ei, au fost folosiţi de oficialităţi doar pentru imagine.
  Umiliți, militarii au transmis prin intermediul unei scrisori mesajul lor.
  “Au fost decalate toate zborurile cu patru zile şi suntem înghesuiţi câte 75 într-un avion care are o capacitate mult mai mică. Au fost improvizate scaune în zona unde de obicei sunt încărcate bagajele. Din această cauză nu avem voie decât cu un bagaj de mână”, au afirmat aceștia.
  Militarii acuză oficialii români că s-au interesat de ei doar când au vrut să-și facă imagine.
  ”Pentru că trebuie să ajungem acasă, cu toţii, până pe 18 iulie, şi ne-a fost pusă la dispoziţie o singură aeronavă, suntem înghesuiţi ca nişte animale. Aşa suntem trataţi, acum, la final de misiune. Oameni din Guvernul României au venit aici, ne-au lăudat şi apoi nu i-a mai interesat de soarta noastră”, se mai arată în scrisoarea deschisă.
  Ministrul Apărării se apără și spune: ”Nu au fost înghesuiţi, au fost preluaţi la capacitatea avionului, fiecare militar este pe locuri. Nu îşi permite nimeni să încarce avionul peste capacitate lui”, a precizat Mircea Dușa.
  La o aeronavă din cele trei care trebuiau să se ocupe de repatrierea militarilor se fac lucrări de întreţinere, mai spune oficialul.
  ”Până la 20 iulie, graficul de repatriere a fost reajustat, zborurile urmând a se realiza cu aeronavele proprii. Prioritate absolută în planificarea acestor zboruri o au oamenii, de aceea aeronavele C-130 Hercules ale Forţelor Aeriene Române au fost configurate spre capacitatea maximă de transport pasageri. Reconfigurarea numărului de locuri pentru pasageri nu înseamnă o supraîncărcare a Aeronavei”, se arată în comunicatul MApN.
  În urmă cu două săptămâni, premierul Ponta alături de ministrul Internelor şi Apărării au fost în Kandahar pentru a asista la retragerea trupelor româneşti. Ciclul de misiuni ale României în Afganistan se încheie prin retragerea celor 500 de Scorpioni Negri.

 15. Doar adevarul says:

  Scorpionii p..i Daca erau scorpioni nu facea Ponta p… pe ei.Si cu bolta

 16. gabi says:

  Data viitoare dupa ce iti convingi sefii sa te trimita intr-un teatru de operatii, intreaba daca pentru tine si ceilalti nemultumiti, militari neprofesionisti, poate sa faca un efort pentru ca deplasarea in si din sa se faca printr-o agentie de turism.

 17. gabi says:

  Presedintele SCMD, nu cunoaste atributiile avocatului poporului, el duce un razboi pe tema pensiilor incercand pas cu pas sa prosteasca pe toata lumea. Ce e revoltator, este ca cei slabi la presiuni ce nu tin de logica si principii, sunt victime sigure. Insist sa retineti ca: un general, un colonel etc. iesiti la pensie pana in anul 2001, cu o vechime de 35 de ani si mai mult, a avut in baza dreptei si echitabilei Legii 164 o pensie cu foarte mult mai mica decat a unui colonel activat din viata civila din cauza relatiei cu mediul politic sau militar, dupa anul 1990 si cu o vechime ca militar de pana la 25 de ani cum e cazul dl. dogaru si a multor altora. Retineti ca – principiul contributivitatii, a fost cel care a pus capat acestei situatii degradante, lipsita de onoare si mai ales inaceptabila pentru o institutie cum este armata. Acest punct de vedere ar fi fost corect sa apara pe site-ul SCMD, dar cum ecesta este o proprietate privata a dl dogaru, dobandita din cotizatiile membrilor SCMD si, care interzice cu desavarsire opiniile liber exprimate atat a membrilor SCMD si a celor din afara. Exceptie fac doar cateva persoane agreate strict pe baza de clan de dl. dogaru si care scriu articole de genul “amintiri din copilarie, din liceul militar si putin dupa”.

 18. Dan says:

  Bati campii .Din 2011 nici un militar nu mai primeste pensie militara ci ajutoare sociale in bataie de joc.O avea Dogarul multe pacate dar faptul ca incearca[oare] revenirea pensiilor militare e bine.Desi nu cred ca Dogarul e doritor de dreptate ci de voturi pentru PSD ..

 19. ROBERT HORVATH SUA says:

  UNDE ESTE EROUL ALEXANDRU GHEORGHE SI
  DECE TACE ?

  A FOST CUMPARAT SI EL CU CATEVA SALARII RETROACTIVE ?

  Data viitoare a-i las sa faca greva foamei pe altii.

 20. gabi says:

  @ dan. Prietene, nu stiu ce fel de militar a-i fost tu. Mie imi este clar ca prin felul in care gandesti si te exprimi, nivelul tau de cultura generala si de pregatire, fie ia si militara, nu lasa sa iasa in evidenta o dezvoltare normala din punct de vedere intelectual. Nu am pretentia ca sunt bine documentat, dar eu stiu ca ajutoare sociale primesc handicapatii si cei care nu au fost niciodata incadrati in campul muncii. Tu unde te incadrezi ?.

 21. gheo says:

  Contributivitatea aia de care se face “atata caz”, a aparut de fapt cu 2 ani inaintea legii “164” din 2001, adica in anul 1999 odata cu “legea 19″ a pensiilor civile, pana atunci, contributia la pensie nu avea nici “in clin nici in maneca” cu venitul individual al salariatului, nu mai bateti “apa in piua cu contributivitatea aia, care se retinea “CENTRALIZAT DIN FONDUL DE SALARII”, baza de calcul pana la “controversata contributivitate”, avea legatura cu, vechimea, continuitatea in munca si alte chestii … nu le mai enumar aici.

 22. Dan says:

  Citeste talonul de pensie.Toti militarii [exceptie cei care au castigat prin decizie judecatoreasca ]iau acum ajutor social dupa legea lui Boc [via Anastase] .Tu pe ce lume traiesti crescatorule de iepuri ?Doamne cand ma gandesc ce specimene au fost in armata incep sa cred ca Boc are dreptate.Astept scuze colegule ”dupa ce te documentezi” .

 23. nebunul satului says:

  Suntem in 2014 iar acum sistemul care se aplica e cel ”contributiv” .Sistem care a creat multe nedreptati si care nu se aplica IN NICI O TARA NATO.

 24. mos alecu says:

  @ gheo Iulie 15, 2014 at 4:00 pm :
  L.19/2000 n-a aparut in 1999 … a aparut in 2000 si a intrat in vigoare in aprilie 2001 .

  Despre vechiul sistem de pensii (sistemul “guvernat” de L.3/1977 … daca doriti putem merge si “mai inapoi in timp”…) …

  Aveti perfecta dreptate cind spuneti : “…baza de calcul pana la “controversata contributivitate”, avea legatura cu, vechimea, continuitatea in munca si alte chestii … nu le mai enumar aici.” .
  Aveti dreptate la “…alte chestii … ” …
  La chestia pensiilor … sa vedem ce spune l.3/1977 …

  Art. 1
  (2) Pensia se stabileste in raport de CONTRIBUTIA adusa de fiecare om al muncii la dezvoltarea societatii, POTRIVIT PRINCIPIULUI socialist al RETRIBUIRII dupa cantitatea, calitatea si importanta sociala a muncii si se diferentiaza in functie de vechimea in munca, RETRIBUTIA AVUTA si grupa de munca.

  Art. 3
  (1) Dreptul la pensia de asigurari sociale este recunoscut tuturor cetatenilor tarii care au desfasurat o activitate permanenta pe baza unui contract de munca si pentru care unitatile socialiste AU DEPUS CONTRIBUTIA prevazuta de lege, la fondul de asigurari sociale de stat.
  (2) FONDURILE NECESARE pentru plata pensiilor de asigurari sociale de stat SE CONSTITUIE DIN CONTRIBUTIILE pe care le platesc unitatile socialiste, precum si din sumele alocate in acest scop de la bugetul de stat.

 25. mos alecu says:

  @gabi Iulie 15, 2014 at 3:04 pm
  Iata cum se autodefineste Casa de Pensii Sectoriala a MApN :

  “Casa de Pensii Sectorială este structură de specialitate, cu personalitate juridică, înfiinţată prin lege, în subordinea Ministerului Apărării Naţionale.

  Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale administrează, împreună cu Casa Naţională de Pensii Publice, sistemul public de pensii din România pentru cadrele militare în activitate, PRECUM SI PENTRU CADRELE MILITARE TRECUTE IN REZERVA , CARE BENEFICIAZA DE AJUTOARE LUNARE ce se asigură din bugetul de stat, în condiţiile legii, potrivit Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare.”
  ://www.mapn.ro/structuri/csp/
  ————————————-

  Ceea ce scrie acolo este o prostie … dar asa scrie … asa citim si asa intelegem : cadrele militare trecute in rezerva beneficiaza de ajutoare lunare …
  ———————————-
  Cit despre cei care primesc ajutoare sociale in Romania … Ramii la zicerea :”Nu am pretentia ca sunt bine documentat…” si nu te mai aventura in alte discutii …

 26. Dan says:

  Puteau merge si in containere de marfa dupa tine ”Dai dr[e]acului”’Nu-i asa politrucule ”gabi” militar de birou ce esti cu pensia cat a patru militari de rand ?

 27. Lunetistu' says:

  Copilotu’ sa nu uite ca in decembrie vine pe strada mea!
  Chiorbea mi-a dat capitalism pe paine si acum il astept la colt.

 28. stefan says:

  dosare de pensionare depuse la casa srctoriala a mapn de 8 luni nerezolvate nici un fel de raspuns cine raspunde

 29. ion says:

  Sunt si de 1 an Asa ca mai dureaza.

 30. somoza says:

  Nu puscarii cum afima cineva mai sus,gloante,sau un razboui civil,sau poate legendarii justitiari ar mai putea rezolva ceva in aceasta tara cu oameni de cacat.In alta ordine de idei,teatrele de operatii la care militarii romani au pus botul (contra bani) nu sunt razboiul nostru ci al altora care ne folosesc pe noi popor natang si lingau.Si daca tot veni vorba despre teatrele de operatii,cand comandantul suprem de cacat,corupt si el si familia lui, impreuna cu nodul numit boculet (adica un flecustet la propriu si la figurat dar care a produs atata rau in randul rezervistilor militari) ne-a umblat la pensii,spunea ca se bazeaza numai pe sobofiterii din teatrele de operatii,tare as fi curios sa vad de ce ar fi in stare in cazul unui conflict armat pe teritoriul propriei tari.Asta ca sa amintim de zilele trecute cand acelasi asazis comandant suprem spunea ca NATO este de acord sa intervina in sprijinul Romaniei in cazul unui conflict armat,doar ca, in primul rand aceasta tara trebuie sa-si asigure apararea proprie si apoi mai vedem…,ceva de acest gen.Adica,asteptati romani sa vina americanii…cum ati mai asteptat.Ei,si atunci…In cazul unui unui razboi,probabil ca rezervistii de care toata lumea si-a batu joc vor fi foarte buni sa contribuie la scoaterea tarii din cacat.

 31. anonim says:

  Stimabile, multe idei cam dezlanate cu toate ca in multe privinte cam ai dreptate. Ca sa fie insa DREPTATE PANA LA CAPAT trebuie sa spunem ca in 2010 multe pensii militare (excludem deci categoria magistratilor care sunt stat in stat) erau excesiv de avantajoase, fiind stabilite pe L164 amendata special pentru baietii speciali. Tabelul publicat de MApN la acea vreme arata pensii babane de peste 12000 -15000 lei care nu stiu cum ar fi putut avea justificare.
  Si a venit legea contributelii care a incercat sa mai dreaga busuiocul si a mai retezat pensiile alea babane, smecherite ,insa ca la noi pe meleaguri dambovitzene ,a creat multe alte pensii babane de peste 20.000 lei unele . Per ansamblu, totusi, cu legea contributelii multi rezervisti au castigat la pensie asa dupa cum era normal intr-o tara care-si respecta aparatorii-pe cei aflati in slujba PATRIEI 24 ore din 24 .Colac peste pupaza insa , au venit cativa mari comandanti de osti (unii cu aptitudini de falsificare de documente pentru interesul propriu si care dau sfaturi populare acum pe la cele televiziuni) care au decretat ca fiind nelegala aplicarea unor masuri foarte bune pentru toti rezervistii( pe ei nu-i interesa cauza deoarece ei aveau sacii in caruta cu L164 amendata pt ei). Interesul major era ca multi rezervisti sa se trezeasca iar cu pensia ciuntita si sa sprijine revenirea la vechiul sistem inclusiv la repunerea pe tapet a pensiilor babane, total nejustificate.Si astfel a aparut L241 care desigur a fost binevenita pentru multi rezervisti insa ea a fost data de fapt pentru vocalii cei cu pensii babane si superbabane. De ea au profitat si ceilalti.Daca L241 prevedea ca vor reveni la valoarea din dec 2010 doar pensiile corect calculate pe L164 era o treaba buna insa vocalii ( cei cu pensiile superbabane) ar fi luat-o in barba ceea ce e cu totul inacceptabil la noi. Si asa s-a ajuns la situatia actuala cu multe foarte multe nedreptati, cu pensii mari la grade si functii mici si pensii mici la grade si functii mari.

 32. nebunul satului says:

  Scurt .Nu mai exista pensii militare acum ci doar ajutoare sociale [care pot fi taiate sau modificate oricand de govern] .Iar cei care le vor primii in viitor le vor primii in bataie de joc ca si acum [dupa 2011].Exemplu la aceeasi vechime acelasi grad, aceeasi functie ,diferentele la ajutoarele sociale date militarilor sunt imense Cei care au iesit la ”pensie” dupa 2011 primesc cu minim 1/3 mai putin datorita legii fraudate de Anastase.Verifica si ai sa vezi.Am prieteni maistrii si subofiteri care au iesit dupa 2011 cu peste 30 de ani vechime cu ajutor social intre 1200 -1600 lei in timp ce cei care au iesit inainte de 2011 au minim 1900 lei la aceasi vechime, sporuri ,grupe de munca.Nu mai zic ca acum astepti peste un an pana primesti primul ajutor social.Plus ca inainte primeai si 10 -30 de solde dupa vechime Acum nu primesti nimic si astepti minim un an fara nici un venit.Adica crapi de foame

 33. stefan says:

  am depus cerere de pensionare acum opt luni nu a venit nici un raspuns se pare ca asteapta sa se clarifice art 29[263[2010 nenorocita aceea de lege unitara ca este bramburita la civili s-a elaborat si s-a corectat problema celor cu gr 1 inainte de 2001 militarii in rezerva inainte de 2001 care aveau grupa 1 nu este clarificata cu art 29 o sa le cer despagubiri morale ca stau fara pensie si sant militar somer

 34. nebunul satului says:

  Le ceri degeaba .Casa de ajutoar social pentru militari e stat in stat.Legea prevede 30 zile pana la primirea deciziei de ajutor social dar nu prevede sanctiuni. Adica militarii au ajuns paria societatii. Important ca Dogaru e multumit si asta e tot ce conteaza.

 35. stefan says:

  s-a facut scrisoare la avocatul poporului . s-a facut scrisoare si lui ponta inmanata de cei de la craiova lui ministru dusa , dar ponta , acum cateva saptamani in urma a zis ca legea pensiilor militare este un moft de orgolii .. auziti dvs moft nu cred ca va primii voturi de la noi si neam de neamul nostru EU stiu ca a promis lege clara pentru militari si ca elimina discriminarile din legea 263 [2010 art 29 hg -s 1019 care este o porcarie asa ca asta e asa ca asta e .

 36. stefan says:

  la HG1294]2001 in 2008 minidtrul TARICEANU a emis legea 14[2008 care elimina discriminarea adusa rezervistilor plecati fara drept de pensie asa incaui puteau sa beneficieze de pensie la limita de varsta si acestia ,,nu intteleg dece se tot dau ordine de ministru peste legi care reglementau situatia rezervistilor privind modul in care se aplica legea pentru grupele de munca obtinute inainte de 2001 . acum este acest G-s 1019 care face discriminari // pai trebuie sa se spanzure unul ca sa se rezolve si sa revina la ce e corect?

 37. nebunul satului says:

  Mare mincinos acest plagiator .A promis multe si a pastrat legea Robertei in bataie de joc pentru militari

 38. Nebunul statului says:

  Te oftiiiici ?
  Ficat, ficat !