Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SCMD Suceava şi Rădăuţi vor depune la Tribunal, pe 10 februarie, 130 de dosare

“În data de 10.02.2011,Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate,în Rezervă şi Retragere (SCMD)-Filialele Suceava şi Rădăuţi,va depune la Tribunalul Suceava un prim lot de 130 de dosare a membrilor săi – asistaţi social în prezent –  şi foşti pensionari militari, până la apariţia legilor actualei puteri”, potrivit comunicatului SCMD remis AGERPRES.

Prin această acţiune nu cerem pensii mai mari.Cerem respectarea principiilor de drept si respectarea legislatiei europene in domeniu.Ne cerem dreptul nostru legal de a ne pastra statutul de militari si gradele militare si profesionale ( in cazul politistilor ),pe care le-am obtinut prin ani de pregatire si sacrificii.

Fiecare militar,pe timpul carierei,si-a sacrificat sanatatea , viata si familia,24 de ore din 24,in folosul natiunii,conform juramantului depus.

Comandantul nostru suprem si Presedinte al Romaniei,a reusit si de data aceasta,in cazul pensionarilor militari,prin manipulare si dezinformare,sa ne invrajbeasca romani impotriva romanilor,cetateni civili impotriva militarilor,subofiteri impotriva ofiterilor…

NU,militarii nu au avut pensii speciale.Sistemul pensiilor militare exista inca de la 1829,legiferat de Alexandru Ioan Cuza si respectat de toti cei care au urmat la putere pana la actuala guvernare. Acest sistem de pensie ocupationala a fost aliniat permanent la legislatia europeana si nu a fost ‘fabricat’ dupa anul 1990.Legea 164/2001 a pensiilor militare (179/2001-pentru politisti) au fost concepute cu concursul specialistilor in domeniu din statele membre NATO si ai Uniunii Europene, indeplinind criteriile si principiile de drept international.

Prin urmare,noi nu cerem conducerii actuale a statului roman privilegii.Noi cerem revenirea la prevederile acestor legi si mentinerea statutului de cadru militar in rezerva sau retragere,cu toate drepturile stipulate de acest statut.

Depunerea dosarelor in instanta va continua si in zilele urmatoare,in functie de primirea deciziilor de pensie si de raspunsul la contestatiile care au fost inaintate de catre fiecare membru a SCMD,concomitent cu deschiderea de actiuni la forurile intenationale. De asemenea, SCMD isi rezerva dreptul de a intreprinde actiuni sindicale-mitinguri,marsuri de protest,pichetari a institutiilor statului,a sediilor partidului aflat la guvernare si alte actiuni legale.

Cei care azi,vremelnic ne conduc,trebuie sa inteleaga ca este nevoie sa o faca respectand legea si respectandu-ne pe noi,toti cei care i-am ales,cetateni ai Romaniei.

PRESEDINTE A SCMD

Filiala 1 Suceava Filiala Radauti

Col.(r) Ion COCA Col.(r) Vasile PLACINTA

Sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.