Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SCMDRR declanşează acţiunile de protest anti-guvernamentale şi anti-prezidenţiale pe 19 şi 24 ianuarie

SCMD protesteaza în faţa Guvernului 28 septembrie 2010 foto Dank Media

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi Retragere (SCMDRR) declanşează începând cu 19 ianuarie o serie de proteste în stradă împotriva actualului regim reprezentat de Preşedintele României, Guvernul Boc, Coaliţia de guvernare PDL-UNPR-UDMR.

Joi, 19.01.2012, membrii SCMD vor fi prezenţi la manifestaţia din Piata Universităţii începând cu orele 17.00 în baza hotărârii Comitetului Director şi a solicitării organizatorilor. Filialele SCMD din judeţe se vor deplasa la Bucureşti
împreună cu filialele organizatorilor, numai dacă organizatorii le vor contacta. Toţi membrii SCMD care vor participa la acest miting vor purta însemnele SCMD. Locul de adunare stabilit este Piaţa Universităţii, în jurul fântânii de la Facultatea de Arhitectură.

SCMDRR dispusă să colaboreze cu USL

Conducerea SCMDRR a dispus ca:

“În situaţia în care USL sau unul dintre partidele componente ale USL obţine aprobarea şi organizează manifestaţii legale, recomandăm tuturor filialelor din Capitală şi din ţară să sprijine aceste manifestaţii în mod organizat, purtând însemnele sindicatului, în baza protocoalelor de colaborare semnate anterior sau cu această ocazie.

Dacă alte formaţiuni politice sau civice ne solicită acelaşi sprijin, în situaţia în care au aprobari legale, vom participa la manifestaţii, purtând însemnele sindicatului, în baza acordurilor care se vor încheia la nivelul Comitetului Director sau al Birourilor Operative.

Dacă nu vom fi solicitaţi, rămâne la latitudinea fiecărui membru de sindicat, în calitate de cetăţean, să participe, în nume propriu (fără însemnele sindicatului) la orice miting sau manifestaţie.”

Protestul SCMDRR din 24 ianuarie

Pe 24 ianuarie va fi organizat în Piaţa Victoriei un “miting urmat de un marş asupra Televiziunii Antiromâne şi Antinaţionale” (TVR n.r.).

Protestul va fi organizat în colaborare cu ceilaţi mebri ai Consiliului Naţional al Societatii Civile (103 sindicate şi ONG-uri). În cadrul Consiliului Naţional al Societatii Civile, s-a adoptat un document intitulat “VOINTA SOCIETATII CIVILE ROMANESTI” care sintetizează cauzele protestului şi lista revendicărilor:

“Luand act de lichidarea democratiei constitutionale in Romania, prin desfiintarea in practica a deciziilor Legislativului si Puterii Judecatoresti, de catre Executiv,

Constatand incalcarea violenta a drepturilor omului, incepand cu dreptul la munca, la sanatate, la invatamant, la cultura, la un trai decent, la proprietatea dobandita si culminand cu dreptul la viata, de catre actuala Putere din Romania (presedinte, guvern, majoritatea parlamentara),

Suportand tot mai greu eludarea Constitutiei Romaniei si a legislatiei europene, batjocura la care actuala Putere din Romania supune toate categoriile de cetateni, indiferent de varsta, toate categoriile socio-profesionale,

Asistand consternati, la jaful sistematic la care suntem supusi ca cetateni si ca natiune, din partea unui regim dictatorial corupt,

NOI, sindicatele, fundatiile, uniunile, asociatiile, grupate in cadrul Consiliului National al Societatii Civile, am hotarat sa punem capat acestei stari de lucruri pentru a salva natiunea romana si statul numit Romania.

Vointa noastra este sa obtinem, prin orice mijloace legale, schimbarea regimului prin:

   1. Demisia presedintelui Romaniei
   2. Alegeri anticipate SEPARATE (locale, la 1 mai 2012, generale si prezidentiale la 1 sept. 2012)
   3. Luarea masurilor pentru interzicerea fraudarii alegerilor.

Cauzele care au generat protestul SCMDRR sunt cuprinse în Programul de actiune numit Platforma Civica, şi a fost anuntat inca din 7 octombrie, la mitingul organizat cu prilejul Zilei Internationale a Muncii Decente. Acestea sunt: sporirea nejustificata, ca numar si cuantum a taxelor si impozitelor, cresterea la fel de nejustificata a preturilor, scaderea dramatica a veniturilor, cresterea nesimtita a sumelor datorate la intretinere, pe fondul lipsei de bani dupa sarbatorile de iarna, restrangerea accesului la medicamente si actul medical pentru majoritatea romanilor.

Lista de revendicări cuprinsă în Platforma Civica cuprinde:

1)   Dreptul inalienabil si neingradit la munca decenta, fapt ce presupune:
a)  Locuri de munca garantate, indiferent de varsta, persoanelor majore, prin contracte colective si individuale
b)  Libertatea alegerii locului de munca
c)  Salarii decente
d)  Protectie sociala
e)  Dialog social
f)  Pensii decente
g)  Alocatii pentru copii
h)  Ajutoare sociale pentru persoane cu dizabilitati.

2)   Dreptul inalienabil si nerestrictionat al cetateanului la proprietate mobila, imobila si de calitate (grad militar, titlu stiintific, pensie dobandita, drept de autor sau proprietate intelectuala, etc).

3)   Dreptul inalienabil de proprietate al natiunii romane asupra solului, subsolului, apelor, spatiului maritim si aerian romanesc.

4)   Dreptul la sanatate fapt ce presupune refacerea retelei de spitale si unitati medicale de stat, a productiei farmaceutice romanesti si interzicerea desfiintarii Institutului Cantacuzino.

5)   Dreptul la educatie prin reforma invatamantului in interesul imediat si de perspectiva al natiunii romane, cu interzicerea stricta a politizarii acestuia.

6)   Dreptul la justitie obiectiva prin interzicerea amestecului Executivului si politizarea actului de justitie, desfiintarea structurilor de politie politica de tip stalinist si a instrumentelor politice tip Curtea Constitutionala, ANI, DNA, CNSAS, etc.

7)   Dreptul la cultura romaneasca si europeana, prin depolitizarea culturii si desfiintarea instrumentelor de tip stalinist gen CNA si ICR.

8)   Dreptul la siguranta nationala, prin refacerea si depolitizarea completa a structurilor militare, de ordine publica, siguranta nationala, penitenciare, si reinvestirea in productia romaneasca de aparare.

9)   Dreptul inalienabil al natiunii romane la un stat social, ca expresie a vointei si intereselor cetatenilor.

10) Dreptul la un guvern responsabil in fata natiunii.

11) Dreptul la reprezentare parlamentara corecta prin anularea restrictiilor de tip politie politica si “lustratiilor”, a actualului sistem electoral ticalos si interzicerea migratiei parlamentare.

12) Dreptul cetatenilor de a declansa procedura de suspendare a Presedintelui prin depunerea unui milion de semnaturi.

sursa: site oficial SCMDRR

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

18 Responses to “SCMDRR declanşează acţiunile de protest anti-guvernamentale şi anti-prezidenţiale pe 19 şi 24 ianuarie”

 1. colonelul63 says:

  Nimic dintre acestea nu se pot realiza atata timp cand tara este condusa de un tiran. Basescu este capul rautatilor si ar trebui judecat imediat ca tradator de tara.
  Eu cred ca se comporta mai rau ca Ceausescu. Oare ce s-ar fi intamplat daca era in locul acestuia. Posibil Coreea….

 2. iceparu says:

  Este necesar ca SCMD sa-si faca prezenta.In caz contrar va dispare.

 3. ROBERT HORVATH SUA says:

  C.I.A PREVEDE REVOLTA ARMATEI ROMANE !

  SCMDRR declanşează acţiunile de protest anti-guvernamentale şi anti-prezidenţiale pe 19 şi 24 ianuarie !
  Sindicatul militariilor in rezerva si disponolizati cheama la revolta
  Orice scanteie poate sa aprinda incendiul, oriunde. Depinde de unde vine scanteia. Cand armata cheama trimiterea clasei politice la puscarie revolutia este la doi pasi

  Ofiterii disponibilizati reprezinta un pericol terminal si pot pune baza unei revolte a intregii armate romane.Înca din anii din ‘90, în numele modernizarii Armatei, ceruta de alinierea la exigentele armatele statelor NATO, au fost desfiintate mari unitati, uniati militare traditionale, categorii întregi de forte ale armatei. Zeci de mii de ofiteri si subofiteri au fost disponibilizati. În paralel, prin decizii de natura “economica”, a fost trecuta la fier vechi o industrie militara ca urmare au fost condamnate la foame alte mii,zeci de mii de specialisti de înalta clasa împreuna cu familiile lor.În 1989 armata avea 235.000 de militari activi. Generali, ofiteri, subofiteri si militari în termen.În 2007 ajunsese la circa 75.000 militari, iar pentru 2015 numarul acestora se va diminua la 65.000. Au disparut, deci, 170.000 de oameni, inclusiv ca urmare a profesionalizarii armatei.

  în anul 1998: 36.500 ofiteri;

  – la 31.12.2003: 14.252 ofiteri;

  la 31.12.2009: 11.250 ofiteri;

  CIA: 80.000 DE REZERVISTI SUNT O FORTA EXTRAORDINARA CARE POATE SCHIMBA ECHILIBRUL POLITIC DIN ROMANIA. PREZENTA ACESTORA ALATURI DE POLITISTI IN MIJLOCUL MASEI DE DEMONSTRANTI VA DUCE LA CADEREA REGIMULUI ACTUAL, CARE NU MAI ARE LEGITIMITATA SAU SPRIJIN POPULAR. SINGURA PROGNOZA SAU SCENARIU PENTRU ROMANIA ESTE O REVOLTA POPULARA.

  Tensiunea in armata romana este un grav motiv de ingrijorare pentru cancelarile vestice. O revolta in Balcani ar fi o lovitura pentru NATO. Nu demult peste capul Departamentului de stat Presedintele Obama a semnat un ordin secret catre CIA numit Stabilizarea Romaniei care trebue citit invers. . Prezenta militarilor in uniforma chiar in rezerva in mijlocul unor largi manifestatii ale populatiei profund nemultumite va pune pecetea finala pentru acest regim.

 4. mihai lonea says:

  manifestatia trebuie sa ramana a celor din piata ! nu trebuie confiscata de partidele politice asa cum s-a intamplat cu revolutia!
  reforma clasei politice- demisia in bloc!

 5. Nume says:

  noi vrem dreptate sociala nu pensii de 130 mil. cum au magistratii
  noi vrem adevar si justitie nu declaratii mincinoase
  noi vrem BARBATI DE STAT in fruntea tarii nu MAIMUTOI INEPTI
  SI MAI VREM CEVA:SA NE DATI TARA INAPOI VOI CE-ATI VINDUT-O NEAMURI DE SLUGOI

 6. Schwartzkopff says:

  Draga Robert,
  De ce sa ma revolt daca am pensia mai mare?? tu te-ai revolta?? (nu trebuie citit invers, citeste normal)

 7. ANONIMUS says:

  Ii rog pe stimiabilii SCMD-isti sa ma lamureasca si pe mine cine face parte din Consiliul National al Societatii Civile. Sunt total derutat dupa postarile “marelui patriot” Dogaru, care la interval de numai 6 zile schimba numarul ONG,sindicate de la 103 la 35. Care este marea cacialma?
  P.S. Multumesc din i9nima administratorului site care cenzureaza cu o viteza demna de o cauza mai buna. Daca nu pot inghiti galustile marelui sforar inseamna ca sunt mai putin militar decat cei care injura permanent? OROARE SI PARANOIA!

 8. Stelian P. says:

  Rog si eu sa fiu ajutat in identificarea viitorului lider al tarii. Cine este SINGHINASUL ?

  „….Dar s-a ivit “SINGHINASUL”, incomod pentru “MAISTRUL COFETAR”, pentru “COZILOR DE TOPOR”, el nu s-a increzut nici o clipa in minciunile sfruntate ale “UNELTELOR” aratandu-se ca singura mangaiere a “FOSTULUI OSTAS”.
  El a sunat adunarea si sub steagul lui randurile lui au crescut , imbogatindu-se in fiecare zi cu “OSTASII” adevarati, cei carora nu le este frica de repercursiuni, care nu se lasa manipulati de mincinosi si santajisti, care o viata intrega au respectat legile si Constituia.
  La inceput mai greu, dar incet incet “SINGHINASUL” s-a pus pe treaba si azi, are un cuvant greu de spus, bazat pe corectitudine si adevar, pe respect si grijuliu fata “OSTASI”. L-am vazut cu ochii mei anul trecut la 2 mitinguri: carunt dar dornic de dreptate si adevar.
  Receptiv la observatiile venite din interior, la inceput asemeni copilului care invata sa mearga, mai nesigur dar luptand pentru fiecare pas….”
  sâmbătă, 14 ianuarie 2012
  SCMD Fagaras

 9. COLONELUL says:

  Saitul asta ajuns de tot rahatul ! Iti vine greata cand citesti neroziile lui stelica si altii. Mai frustratilor, a-ti inceput sa luati apa si …nu stiti cum sa faceti sa improscati cu noroi pe toata lumea. Administratorul acestui sait TREBUIE SA STIE CA A SCAZUT CALITATEA LUI SI SE FACE DE RAS. ATAT! NU O SA-L MAI CITESC ,NU CA AS TINE CU DOGARU SAU OPOZITIA .(nu-mi sunt simpatici)

 10. Stelian P. says:

  Colega, ce nerozii vezi sus ? Un singur rind imi apartine iar restul e intre ghilimele. Daca cei pe care i-am citat scriu nerozii de ce te legi de mine ?

 11. ANONIMUS says:

  Ai perfecta dreptate, cand frustatii intra un spatiul virtual torul se scufunda in mocirla. OROARE SI DECREPTIBILITATE !

 12. Redactia says:

  Redactia
  pt Colonelu
  Stimabile,
  Daca acest site a ajuns de tot rahatu, “cântă” pe la alte mese, adica prin alte părţi…

 13. Bure Bista says:

  Un looser ca tine,
  care habar nu are nici macar de normele elementare de gramatica,
  nu are ce cauta pe-aici! Cauta alte site-uri si
  LASA-NE!!!

 14. plotonierul says:

  Pai cine te opreste, dom’ Stelica? Rugaciunile sunt bune, chiar daca nu te lumineaza macar te calmeaza! Bine ar fi sa le faci intr-o manastire, tuns si cu rasa neagra.

 15. Stelian P. says:

  Nu ma opreste nimeni. Sunt foarte calm. Ma rog de mai mult de o zi si nici un dogarian nu ma lumineaza. Oare nici ei nu stiu raspunsul, se jeneaza de el, sau e clasificat ?

 16. ion says:

  Propaganda , manipularea, dezinformarea PDL,UNPR este cel putin egala cu cea de pe vremea lui Ceausescu !!!! Ce vremuri traim !! Astia nu se duc de la putere numai alungati si batuti cu pietre !!!

 17. Covăsneanu says:

  Al naibii Chioru’! A deschis traista cu proteste şi nu pot să-mi urmăresc personajele preferate la Tv: toroapa Oprea, depozitarul interesului şi papagalul Frăţilă, curierul fericirii şi nefericirii pensionarilor militari! Aţi observat că uşor, uşor, toţi nemerinicii din coaliţia guvernamentală au ieşit s-o frece cu stabilitatea şi dialogul intensificat? Mai puţin unul, fălcosul de Oprea! Probabil îşi va lua revanşa în Observatorul Militar!
  PS. Băseculeeee! Pa!

 18. ionescu says:

  Mai citeste ce vei pierde prin abrogarea Legii 164 si aprobarea” ilegalei” legi 263/2010