Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Scrisoare deschisă adresată de Gl.bg.(r) Nicolae GROPAN, ministrului Apărării Naţionale

“Ministrului Apărării Naţionale

Domnul Gabriel Oprea

Domnule ministru,

Încă de la început vă aduc la cunoştinţă faptul că până acum, în pragul celor şapte decenii, nu m-am simţit niciodată mai desconsiderat şi umilit ca militar.

Umilinţa a început o dată cu catalogarea de către primul ministru, atât a mea cât şi a camarazilor mei generali, ofiţeri, maiştrilor militari şi subofiţeri, activi sau în rezervă, ca fiind „nesimţiţi”.

Încă de la “înscăunarea” dumneavoastră la conducerea Ministerului Apărării Naţionale aţi început să peroraţi, cu o insistenţă demnă de o cauza mai bună, că nici unui militar  nu i se va diminua solda sau pensia iar dacă totuşi acest lucru se va întâmpla, atunci, vă veţi da demisia.

În cele trei întâlniri oficiale pe care le-am avut cu dumneavoastră, în perioada în care proiectul legii sistemului unitar de pensii era în dezbaterea Senatului, prezentându-vă pericolul diminuării drastice a pensiilor militare, mi-aţi replicat de fiecare dată că prin acţiunile dumnevoastră inteligente veţi contracara acest pericol.

Efectul acţiunilor dumneavoastră s-a văzut: legea a trecut de Senat prin adoptare tacită.

Acelaşi efect s-a văzut şi în avizele comisiilor Camerei Deputaţilor când nici un amendament nu a fost aprobat.

Ulterior aţi început să schimbaţi placa “cântând”, la unison cu primul ministru, că nu se vor reduce pensiile sub 3.000 lei, dar nici dumneavoastră nici altcineva nu aţi precizat baza juridică, toate actele normative de până acum neavând asemenea referiri.

Ce încredere sa mai am în cuvântul dumneavoastră domnule ministru?

Şi ca “tacâmul” să fie complet ne obligaţi acum să alergăm după hârtii pentru a ne cere, „culmea umilinţei”, diminuarea propriilor drepturi.

În calitate de minstru al Apărării şi membru al guvernului, cum aţi putut aproba H.G. nr.735/21.07.2010 – un exemplu clar de desconsiderare a celor care au slujit Patria sub drapel?

Oare Direcţia Financiar Contabilă, Direcţia Resurse Umane şi arhivele militare nu vă sunt subordonate?

De ce ne obligaţi să ne scărpinăm la urechea dreaptă cu mâna stângă? Nu tocmai pentru satisfacţia de a ne umili?

Cand s-au stabilit condiţiile de muncă ni s-au cerut exact aceleaşi documente, care acum se află la Secţia Pensii Militare. Dacă tot aţi hotărât să ne diminuaţi un drept cuvenit, deşi  Curtea Constituţională a statuat clar că pensiile în plată nu pot fi diminuate, nu era mai corect şi cinstit ca în mod centralizat să se obţină datele necesare? Sau era nevoie de o umbrelă care să acopere, în faţa instanţelor de judecată, eventualele daune interese pe care cineva trebuie să ni le asigure?

Domnule minstru, fiind primul ministru politic provenit din cadrele militare mă aşteptam să fiţi mai ferm în apărarea hainei militare şi a slujitorilor ei de ieri, de azi şi de mâine, să nu fiţi părtaş la disoluţia Armatei – bastionul, alături de Biserică, a Românismului şi a statului Naţional Unitar Român.

M-am înşelat şi în această privinţă.

Totuşi nu ceredeţi că este cazul  să va daţi demisia, domnule ministru.

Gl.bg.(r) Nicolae GROPAN”

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

103 Responses to “Scrisoare deschisă adresată de Gl.bg.(r) Nicolae GROPAN, ministrului Apărării Naţionale”

 1. săgetător says:

  Armata lui PAPUC domnule general de brigadă Nicolae Gropan. După cum pui problema se vede de la o poştă că eşti un comunist notoriu între camarazii tăi de… munci agricole şi alte celea dar niciuntr-un caz nu ai avut nimic comun cu armata în afară de faptul că spurcai uniforma militară ce cu dezonoare o purtai. Neruşinarea ta de general îţi dă tupeul să perorezi vrute şi nevrute aşa cum te-a învăţat tătucul tău Ceauşescu şi criminalul Iliescu. Ştiai că o viaţă întreagă de aşazis APEVIST ai fost plătit dea moaca din banul contribuabilului fără să contribui la fondul de pensii. Neruşinarea ta merge până acolo de a-i blama pe alţii în loc să te bagi în conştiinţa ta, dacă o mai ai şi să-ţi faci autocritica. Aşa ca la comuniştii adevăraţi. Eu zic să-ţi ceri public scuze şi să te retragi în bârlogul tău cu ruşinea cuvenită.

 2. ziaristul says:

  Pentru săgetător care a scris pe 6 Decembrie 2010 la 12:22 pm
  “Stimabile NECOMUNIST” postarea ta este cea mai frumoasa urare ce i se putea face generalului Gropan de ziua numelui din partea unui “adevarat aparator” al vremelnicului ocupant al fotoliului ministerial al apararii
  Daca tu intelegi ca TREBUIE CATALOGATI DREPT COMUNISTI NOTORII
  toti cei care au slujit tara in haina militara ( inclusiv la munci agricole si “ALTE CELE”) inseamna ca ascunzi ceva foarte, foarte grav. OARE CE?
  Pentru noi cei care postam pe acest site nu ne este rusine ca am fost si am ramas APEVISTI iar neruşinarea ta este cea care se revarsa cu ura in totg ceea ce scri . Ura ta ancestrala se vede din insasi incoerenta si contradictiile ce le exprimi fara pic de logica. Pe cine blameaza scrisoarea?Oare a reaminti cuiva (fie el chiar ministrul apararii) promisiunile neonorate inseamna nerusinare? Draga “ANTICOMUNISTULE” faza cu autocritica ” Aşa ca la comuniştii adevăraţi” m-a lasat “fara replica”. Alaturi de domnul general “imi cer si eu public scuze şi ma retrag în bârlogul meu cu ruşinea cuvenită” ca din banii contribuabililor se platesc solde unor astfel de specimnte puse in serviciul unei persoane nu al unei institutii. Ai priceput “domnule” postaci de serviciu?

 3. VETERANUL says:

  Sagetatorule, esti o mare canalie care dezonorezi pana si tagma pupincuristilor portocalii sau “proizmenari”. Ce mai spui acum despre seful tau suprem care de la “reevaluari” si neincrederi a trecut la a da “dreptate totala” fanfaronului mincinos din fruntea ministerului Armiei Romane? Abia acum va dati arama pe fata toti “anticomunistii” astia imbracati in cea mai ordinara culoare rosie care se vede de la o posta ca este doar revopsita in portocaliu. RUSINE !