Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Scut antiracheta contra vize pentru români?!

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a efectuat o vizită la Washington, în perioada 3-6 iunie, in cadrul careia a avut întâlniri la Congresul SUA si la Departamentul Apărării.

In cadrul intalnirilor din Congres cu Michael Turner (Republican, Statul Ohio) şi Loretta Sanchez (Democrat, Statul California), secretarul de stat român a subliniat importanţa pentru România şi cetăţenii români a liberalizării regimului de vize, în contextul Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări.

Ambii membri ai Congresului au arătat că înţeleg foarte bine caracterul simbolic al acestei problematici şi au exprimat disponibilitatea de a susţine o soluţie legislativă adecvată care să conducă la realizarea acestui obiectiv, în condiţiile în care la nivelul Congresului american este în curs de examinare un proiect de lege vizând înlocuirea criteriului ratei de refuz al cererilor de viză cu criteriul ratei de şedere (overstay rate).

Cei doi congresmani americanii sunt preşedintele şi respectiv, vicepreşedintele Subcomitetului pentru forţe strategice din cadrul Comisiei pentru forţele armate a Camerei Reprezentanţilor, în ale cărui competenţe intră dimensiunea legislativă a politicilor americane în domeniul apărării antirachetă.

Bogdan Aurescu a avut loc, de asemenea, o întâlnire la Departamentul Apărării, cu James Townsend, adjunct al asistentului secretarului Apărării.

În cadrul întrevederii a fost discutat în principal stadiul proiectului de participare a României la sistemul de apărare antirachetă al SUA, precum şi evoluţiile privind crearea sistemului NATO antirachetă, în contextul apropiatei reuniuni a miniştrilor Apărării ai Alianţei din săptămâna 06-11 iunie.

Cei doi oficiali au realizat un schimb de opinii cu privire la derularea proiectului privind tranzitul din şi spre teatrul de operaţii din Afganistan, prin aeroportul şi portul Constanţa, a trupelor şi echipamentelor americane.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.