Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Scutul american antirachetă din Europa ar putea destabiliza regiunea

Functionarea scutului antiracheta

Scutul antirachetă, ce urmează să fie instalat de Statele Unite  în Europa ar putea destabiliza regiunea în cinci sau şase ani şi ar constitui o ameninţare pentru Rusia. Aceasta, potrivit generalului Nikolai Makarov, Şeful Statului Major General al Forţelor armate ruse, citat de RIA Novosti şi de MEDIAFAX.

“Scutul antirachetă ar putea, până în 2017 sau 2018, să perturbe stabilitatea Europei şi să ameninţe securitatea Rusiei”, a declarat generalul, în urma unei reuniuni a Consiliului NATO-Rusia desfăşurate la Bruxelles, relatează RIA Novosti.

Conform declaraţiei generalului, “Rusia şi NATO încă mai au timp să ia decizii coordonate pe această temă, care constituie piatra de temelie a relaţiilor între Rusia şi Alianţă”.

“Dar noi nu putem aştepta şi este necesar (ca Moscova) să definească măsurile care pot fi luate”, a adăugat Makarov, precizând că partea rusă deja a informat colegii din NATO despre acest lucru.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.