Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Se pregăteşte, cumva, debarcarea lui Igaş?

Se pregăteşte, cumva, debarcarea lui Igaş? Căci,  cum altfel s-ar putea interpreta apariţia unor stenograme care conţin discuţiile  telefonice dintre un ofiţer sub acoperire al DGA, infiltrat în vama Naidăş, şi “unul dintre personajele cele mai influente din acest punct de trecere a frontierei”, agentul principal Pantea Sorin Marin? Numele actualului ministru al MAI este menţionat fără nicio temere în discuţiile celor 2.

În ediţia sa electronică, pressalert.ro afirmă că “protecţia şpăgarilor din vămile de la graniţa cu Serbia era asigurată de la Bucureşti, din structura de conducere a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră sau chiar de la Ministerul de Interne”.

Din înregistrările ambientale realizate de investigatorul sub acoperire al DGA infiltrat în vama Naidăş  şi din interceptările telefonice reiese că ministrul de Interne, Traian Igaş, a transmis un semnal încă din noiembrie 2010, în plină investigaţie a DNA, că vor avea loc descinderi şi acţiuni de control în vama Naidăş.

În acelaşi articol, se spune că agentul principal Pantea Sorin Marin, din Arad, s-a lăudat, printre altele, agentului sub acoperire Iovu Marian Daniel, că este protejat de ” ofiţerul de poliţie Haralambie, şeful STCF din IGPF.

În baza acestor relaţii pe care Pantea le avea la vârful IGPF, era anunţat de fiecare dată când trebuia să vină controlul. El îşi lua liber în acele zile pentru a evita să fie surprins că ia mită de la traficanţii de ţigări”.

În ziua în care ofiţerul sub acoperire trebuia să dea testul de admitere ca lucrător în punctul Naidăş, Pantea i-a trimis  răspunsurile pe e-mail, înainte. S-a justificat că i le-a solicitat unui prieten de la IGPF, căruia de-a lungul timpului i-a oferit parfumuri, bani.

Agentul Pantea, care se pregătea să-şi organizeze o tură cu oameni fideli cu care să poată “lucra” fără  griji, a intrat în alertă, în 29 noiembrie 2010, când a aflat că s-a decis mutarea acestora pe alte ture.

Acesta nu a ezitat să apeleze la toţi susţinătorii. Printre ei, naşul său care ar avea legături cu ministrul de Interne, Traian Igaş şi un important om de afaceri botezat “Moşu”.

După o scurtă discuţie cu comisarul Cezar Bertea, şeful de atunci al Poliţiei de Frontieră Caraş Severin, Pantea a luat unul dintre telefoanele investigatorului sub acoperire şi a sunat să intervină, după care au comentat situaţia.

Pressalert.ro redă o parte din înregistrările discuţiilor:

Pantea Sorin Marin: Asta îi. O să coste ceva, dar p..a mea. Asta zicea – că o să zică, o să ceară ceva. Normal. Îi facem un cadou de sărbători.

Iovu Marian Daniel: Cui?

PSM: Lui Igaş. Îi ducem ceva de sărbători. El acuma a zis: bă, eu acum vorbesc. O să vă lase, dar sunt convins că o să ceară câte ceva. Asta îi. Ne strângem, dăm o dată (neinteligibil). N-avem ce face. Vă pun iar pe voi doi pe intrare şi mergem. Îi dăm.

IMD: Dar ştii p..a mea. E Igaş, cine-i?

PSM: Da, mă. Ce p..a mea, te uiţi aşa? Mă tu eşti nebun – ăla de când era, nu era nimic, naşul meu..de când era nimic l-a ajutat şi cu echipa… Îţi arăt poze de acasă de la mine să vezi când a fost cu noi la chefuri…O cântat la chefuri…

E aşa cu el, mă… nu ştiu ce senator a zis: bă, e extraordinar, un băiat extraordinar. Zice: bă, uite o sunat şi a zis: îţi dau cuvântul meu de onoare că el n-a făcut bănuţii ăştia. Dar, ce să-i facă? Ştii? Să rămână acolo, să facă şi el ceva. Băi, spune-i că-i super OK să facă şi când îi, îi! Să nu vină… nu, nu-i taxă lunar. E super ok , ăştia numai pentru tine, o zis. Nu-i problemă. Şi era şeful senatorilor. N-o trecut 2 săptămâni sau 3 săptămâni şi… direct ministru. Şi el o zis, bă, eu nu uit atunci, i-a zis lui naşu-meu: “Nu uit că ai fost bun. Nu uit. Înţelegi? Deci nu se pune problema. Îţi spun eu cum se pune problema. Dar mă, îi facem un cadou şi gata. Şi asta pentru ce? Că o mâncat c…t prefectul. Şi careva a mâncat c..t pentru el.

După aproximativ  jumătate de ora, Pantea a intrat extrem de agitat în biroul unde era investigatorul sub acoperire:

Şi discuţia continuă:

PSM: Tre să mă duc eu la el şi să-i spun să aibă… să… să mă asculte şi să nu se atingă de noi. Io trebuie să mă duc să-i spun. Io mai multe nu pot să spun. Dacă vrea s-asculte bine. Dacă nu, să ne mute. Cum crede ele că e mai bine. Dar eu îi spun să nu ne mute, pentru că va fi beleaua cât uşa. Pentru că ăla-i foc şi pară. Îi foc şi pară acuma.

IMD: Cine?

PSM: Igaş. O zis că-i foc şi pară. Atâta a putut să-mi spună. O zis că-i foc şi pară. Cu ăsta nu mai stă la discuţii. O să se întâmple mari lucruri aicea. O să vezi.

Şi s-au întâmplat. Precum în zicala, Lupul este stăpân la stână, aşa şi Igaş, “un jurist care promite” (parcă aşa îl caracteriza el presidente) un om instruit (e adevărat, cam târziu) după litera şi spiritul legii (sic!) a avut grijă de cei care “alimentau” clientela de la Bucureşti.

Iar acum, probabil, va fi debarcat. Probabil. Sau stenogramele înregistrărilor care îl incriminează vor face rating pe la televiziuni şi vor ţine prima pagină a ziarelor câteva zile, poate chiar îşi va da el demisia (ca şi Botiş!) şi… cam atât. Deocamdată nu a avut nicio reacţie. Sau aşa o fi fost instruit să facă…

Sursa: pressalert.ro

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Se pregăteşte, cumva, debarcarea lui Igaş?”

 1. khukuri says:

  “Baiatu’ asta stie legea”… afirmatia aceasta a presedintelui m-a intrigat chiar de cand a rostit-o.Ma intreb si acum ce o fi vrut sa spuna…

 2. Mai jos voi prezenta lista cu personajele care au reusit performanta, in doar cativa ani, sa distruga imaginea unui oras, a unei comunitati, a unui judet intreg, de oameni gospodari, cinstiti si buni la suflet.
  Lista Rusinii aradenilor:
  Alexandru Tonca – chestor de poliţie – adjunct al şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române – a fost şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad;
  Aurel Mateuţ – şeful Direcţiei Regionale Vamale Timişoara;
  Călin Bibart – prefectul – este originar din Târnova, cu generalul SRI Florian Coldea;
  Daniel Funeriu – Ministrul Educaţiei Naţionale – originar din Arad, stiti despre el ca nu are acreditate decat 11 clase in Romania;
  Eugeniu Pistru – secretar de stat – a fost tinichigiu şi şofer, după care a absolvit liceul şi facultatea la distanţă (ID) – a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor în ianuarie 2009;
  Florian Coldea – generalul primul adjunct al directorului SRI, şeful de facto al acestei instituţii. Este originar din comuna Târnova judeţul Arad. A absolvit un liceu industrial la Arad, a urmat un an la Politehnica din Timişoara şi a absolvit Academia Naţională de Informaţii la Bucureşti, devenind ofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii;
  Gheorghe Falcă – 22.01.1967 la Brad, jud. Hunedoara – inginer, la primul copil i-a fost naş Traian Băsescu. Lider al Cultului adventist de ziua a şaptea din România. Are statut de inculpat pentru infracţiuni de corupţie de peste trei ani, fiind trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice;
  Gheorghe Handra – şeful Direcţiei Regionale al Poliţiei de Frontieră Arad;
  Gheorghe Seculici – campion la contracte pe bani publici in Arad;
  Ioan Dascălu – chestor de poliţie – promovat în această toamnă secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor – a fost coleg cu primarul Falcă la Institutul Politehnic din Timişoara şi a deţinut funcţia de şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad în perioada 2005 – 2006;
  Iustin Arghir Cionca – deputat – fost chelner;
  Lucian Riviş Tipei – deputat – fost dresor de câini şi patron al unei firme de bodiguarzi – fiul liderului Cultului penticostal din România (fratele episcopului Pavel, șeful Cultului Penticostal din România);
  Marius Gancea – comisarul – şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Arad;
  Petru Nicolae Ioţcu – fost fochist – fost senator – preşedintele CJA ;
  Silviu Bian – preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală;
  Sorin Blejnar – rang de secretar de stat, cel mai puternic om din Ministerul Finanţelor – licenţiat în management în construcţii, transporturi şi telecomunicaţii la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii de Vest Timişoara şi în ştiinţe juridice la Facultatea de Drept din Universitatea de Ştiinţe şi Arte “Gheorghe Cristea” din Bucureşti. – cercetat în dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa nr. 949/ P/2009 pentru implicare în contrabandă cu ţigări şi motorină. – vizat în dosarul DNA privind returnarea de TVA de 60 milioane euro;
  Traian Igaş – senator – ministrul Administraţiei şi Internelor – meserie tâmplar şi că s-a remarcat ca disk-jockey în localitatea natală Pecica. Şcoala generală a absolvit-o în comuna Cristian din judeţul Sibiu, unde se spune că a rămas repetent un an. A absolvit liceul în forma de învăţământ la distanţă şi cu mare dificultate, în jurul vârstei de 30 de ani, respectiv a început studiile la liceul din Pecica şi a trebuit să se transfere la un liceu din Nădlac pentru a le finaliza. A absolvit Facultatea de Drept în jurul vârstei de 40 de ani, tot la forma de învăţământ la distanţă (fără frecvenţă), obţinând note mediocre şi având o medie generală în jur de 8. Naş la un copil este Gheorghe Falcă.

 3. Altfel says:

  khukuri,
  Probabil, a vrut sa spuna ca stie legea asa cum o stim si noi. Adica, stim ca exista, dar nu stim ce scrie in ea. Sau, stim si ce scrie, dar nu ne intereseaza.
  Iar cand zic “noi” nu ma refer la tine si la mine, chiar daca, in cazul meu, este valabila afirmatia ca stiu ca exista dar nu stiu ce scrie!