Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Se reiau audierile în cazul de spionaj Achim – Zikolov

Floricel Achim, anchetat pentru trădare, şi bulgarul Petar Marinov Zikolov, cercetat pentru spionaj, sunt din nou audiaţi, marţi, 19 mai, de procurorii Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din cadrul Parchetului General.

Achim şi Zikolov au fost arestaţi preventiv pe 28 februarie.

Subofiţerul MApN, Floricel Achim, este acuzat că, în perioada 2002-2007, a procurat documente având caracter secret de stat şi documente a căror importanţă face ca divulgarea lor să pericliteze siguranţa statului.
Mai exact acesta a vandut petru aproximativ 1000 de dolari informaţii referitoare la sistemul de comunicaţii militare, frecvenţe radar, hărţi standard NATO, scheme şi hărţi ale unor subunităţi şi tehnici militare, indicative ale unităţilor militare şi planuri de apărare.

Acestea, conform Curţii de Apel Bucureşti.

Sursa: NewsIn

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.