Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Se teme Ucraina de România?

Consiliul regional Odesa a adresat Radei Supreme (parlamentul unicameral ucrianian) o declaraţie în care cere anularea manevrelor NATO Sea Breeze – 2009. Exerciţiul ar urma să se desfăşoare în această vară. Oficialii din Consiliul regional au motivat solicitarea lor pe motiv ca la aceste exerciţii ar putea participa şi “forţe militare ale României, ţara vecină care nu îşi ascunde pretenţiile teritoriale faţă de Ucraina”.

Informaţia a fost făcută publică de agenţia de presă locala Eho, citată de Agerpres şi Ziua.

În opinia vicepreşedintelui facţiunii care a elaborat declaraţia, Valeri Sergaciov, “desfăşurarea manevrelor NATO în acest moment, când relaţiile dintre Ucraina şi România s-au degradat, este asemănătoare morţii”.
“În acest moment, între Dunăre şi Odesa nu există nici un soldat care să poată opri un tanc inamic la nevoie. Sunt suficiente si trei tancuri româneşti pentru a cuceri întregul sud al Ucrainei şi a restabili graniţa româno-ucraineană pe Nistru”, a mai spus parlamentarul.

Sursa: Ziua

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Se teme Ucraina de România?”

  1. DE CE BAL says:

    O frectie la un picior de lemn!
    Legatura dintre consiliul regional mentionat si NATO este ca intre un anonim din nordul Moldovei si ambasada SUA.
    Temerea nedeclarata este alta. Politicieniii ucrainieni simt ca li se pregateste ceva, la intalnirea dintre Obama si Medvedev. Ca din intamplare…