Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Se va amâna instalarea scutului antirachetă în Europa?

Secretarul american de Stat, Leon Panetta, a avertizat că programul vizând instalarea scutului antirachetă în Europa ar putea să aibă de suferit din cauza ajustărilor bugetare preconizate în SUA.

În cazul în care nu se va ajunge la un compromis în cadrul comisiei din Congresul american, nu doar acest program va fi “în pericol”.

Necesitatea reducerilor bugetare ar putea determina SUA să salveze bani prin retragerea unor nave de război din Europa.Statele Unite şi-au redus deja prezenţa în Europa de la peste 200.000 de militari în 1989 la puţin peste 40.000 în prezent.
Există planuri pentru continuarea retragerii până în 2015, dar este puţin probabil ca aceasta să fie accelerată pur şi simplu pentru că nu trebuie făcute economii pe termen scurt din retragerea militarilor americani din bazele din Europa.

 

 

Sursa: AP

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.