Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Se va investi într-un sistem european comun de comunicaţii prin satelit?

Înaltul reprezentant pentru Afaceri Externe al UE, Catherine Ashton, a lansat un apel pentru realizarea de investiţii în sistemul european comun  de comunicaţii prin satelit.

Aceasta, în ideea de a înlocui sateliţii militari ai diferitelor state-membre UE.

Raportul preliminar pentru summitul UE, programat să aibă loc în luna decembrie, prevede că rolul dronelor va creşte în importanţă, atât pentru uzul militar, cât şi pentru cel civil, atât pentru efectuarea controlului la frontiere, cât şi pentru agricultură.

Sursa: EUObserver

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

11 Responses to “Se va investi într-un sistem european comun de comunicaţii prin satelit?”

 1. Vasile Tintea says:

  Noi suntem ”abonati ”la satelitii Monsad cu care serviciile controleaza populatia ca sa nu se revolte impotriva furtului si genocidului organizat de perciunati prin RMGC , Chevrom,Exxon. Bechtel etc..

 2. ogiga says:

  Atunci sa ne abonam la ,,Vocea Rusiei”, si sa continuam cu furtul si genocidul organizat de GAZPROM si LUKOIL ?.

 3. Dan says:

  Da ca Chevron [ fosta poluatoare condamnataTexaco] RMGC, etc, sunt mult mai milosi..Astia iti vand tie gazul tau dupa ce iti otravesc apa si terenul.

 4. Marlon Juvet says:

  @ogica – foarte corect ce incerci sa faci, dar nu crezi că ar trebui să o faci de sub un alt nickname? Asta de acum nu inseamna nimic pentru nimeni. În plus, foarte mulţi, luaţi cu viteza cititului o să percepă numele tău doar cu vederea periferică o să aibă impresia că acolo scrie “ogiCă”, lucru de natură să “contribuie” decisiv la credibilitatea mesajului. Nu crezi?

 5. Vasile Tintea says:

  Cand ti-au poluat companiile astea rusesti apa si pamantul ?

 6. Marlon Juvet says:

  În timpul ăsta, Vasîle Tintea ăsta tot bate câmpii pe aici cu “perciunaţii” şi ce fantezii îi mai populează mintea aia, atât cât o are (pe vechi semna “dani”).

 7. Vasile Tintea says:

  Esti securist de ma acuzi ?

 8. Vasile Tintea says:

  Rusii au fost mereu doar dupa furat, astialalti din vest iti vor si viata nu numai bogatiile subsolului ..

 9. ogiga says:

  Daca la indignarea cauzată de exploatarea de la Roșia Montană nu adaugi, cu aceeași înverșunare și îngrijorare și dezastrul de la Baia Mare – unde exploatează aurul o companie rusească(Polyus Gold, corporația miliardarului rus Mihail Prokhorov), tot cu cianuri, dar la standarde rusești – comentariile tale sunt și vor ramâne o farsă. O farsă cu succes la imbecili, dar totuși farsă.
  Alt exemplu:NIS Gazpromneft, compania petrolieră sârbă controlată de gigantul rus Gazprom, stimuleaza cu acid la sonda de explorare și testare Jimbolia-100.
  Am totusi o veste buna pentru tine, saptamana trecuta agentia rusa RIA NOVOSTI si-a deschis birou la Bucuresti. Ai o paine de mancat.

 10. ogiga says:

  @Dan confunzi Chevron cu Chevrolet.

 11. Vasile Tintea says:

  Toate corporatiile [nu conteaza rusi ,americani ,etc ] care exploateaza bogatiile naturale ale tarii pe nimic[redevedenta de 3 -6% e bataie de joc] cu comisioane imense la politicieni merita expulzati cu suturi in fund exact ca in Brazilia si Argentina .Rusii au facut mult rau Romaniei [crime ,furturi,rapturi teritoriale tezaur etc] dar acum vad ca amerlocii ii depasesc la genocid ..Atat ..