Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Se va relansa dialogul SUA – Coreea de Nord pe tema dezarmării nucleare?

Secretarul american de stat Hillary Clinton a anunţat faptul că ministrul de Externe nord-corean, Kim Kye Gwan, se va întâlni în săptămâna următoare cu o echipă de oficiali americani pentru a discuta angajamentul ţării sale în ceea ce priveşte revenirea la discuţiile Celor şase în vederea dezarmării nucleare.

Clinton a făcut acest anunţ în cadrul unei scurte declaraţii de presă la plecarea din Bali, Indonezia,unde a avut loc întâlnirea la vârf  între oficiali nord şi sud-coreeni, pe marginea dezarmării nucleare.

Aceasta a fost o primă întâlnire după ce în 2008 Pyongyang a părăsit discuţiile pe tema dezarmării, în semn de protest faţă de criticile internaţionale privind lansarea unei rachete cu rază lungă de acţiune.

Sursa: Associated Press

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.