Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Secretarul de stat din MApN, Viorel Oancea din nou pe post de ministru al Apărării

O delegaţie a Ministerului Apărării Naţionale, condusă de domnul Viorel Oancea, secretar de stat pentru politica de apărare şi planificare, participă la Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene.

Activitatea este organizată, în zilele de 23 şi 24 septembrie, la Gent, de preşedinţia belgiană a Consiliului Uniunii Europene.

Oficialităţile prezente la acest forum dezbat teme importante pentru procesul de dezvoltare a Politicii de Securitate şi Apărare Comună a Uniunii Europene, printre care se numără cooperarea pentru dezvoltarea capacităţilor de apărare, operaţiile UE de management al crizelor, cooperarea UE cu NATO, precum şi cu alţi parteneri în domeniul managementului crizelor şi dezvoltării capacităţilor necesare în domeniu.

Cum era de aşteptat, România este din nou reprezentată de un secretar de stat la o reuniune ministerială, domnul Oprea nefiind interesat de acţiuni în plan internaţional ale Armatei României. Din păcate acest lucru afectează imaginea Armatei României în cadrul alianţelor NATO şi UE din care facem parte, punând-o într-o stare de inferioritate, inclusiv la nivel de reprezentare. Probabil interesul naţional pe care-l promovează la nivel de discurs domnul Oprea se manifestă doar la Călăraşi şi Botoşani nu şi în plan internaţional. De altfel, domnul Oancea îl reprezintă pe domnul Oprea şi la audienţele pe care ministrul ar trebui să le acorde personalului din subordine.

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Secretarul de stat din MApN, Viorel Oancea din nou pe post de ministru al Apărării”

 1. Covăsneanul says:

  Cine-ar mai gâfâi pe lângă Nutzi reformista?

 2. micutzul says:

  Gabita probabil ca trebuie sa mai faca niste aranjamente imobiliare, sau poate chiar masoara poligonul de la Midia.

 3. pensionar militar says:

  Pai oprea nu prea are de mult ce face ca ministru! Doar reprezentare adica evenimente de genul veniri plecari din si in teatru de operatii, imnanari drapele, depuneri coroane, altelele fara importanta!! A delegat prin ordin toate atributiile de ministru secretarilor de stat! De ce? Din cauza de incompetenta! In afara de servit la masa nu cred ca a facut acest maior cat a activat in armata ca militar!

 4. A.R says:

  Se pare ca dl.G.Oprea nu stie nici o limba straina asa ca e profitabil si pentru Romania sa fie reprezentata de secretarul de stat care, probabil are “vorbele la el” si poate purta un dialog in strainatate sau la audiente in locul ministrului.

 5. cititor says:

  Ministrul nu stie limbi straine,dar oare este vreun secretar de stat care se descurca in engleza la nivelul cerintelor ?.Asa`e la noi. Presedintele trebuia sa fie la ONU,iar Boc in Parlament…a fost invers,asa ca ce sa ne surprinda ca lucrurile se repeta la nivelul MApN

 6. Maxim says:

  Gaby Oprea, este leu in tara si nimeni afara! Asa este el nu face deplasari in strainatatea…eVITA!

 7. pensionar militar says:

  Pai “dom’ menestru” sta si cloceste idei cum sa-i castige pe mil.activi de partea lui! Stai linistit, din partea lor nu vei avea nici o surpriza; iti sunt devotati si lucreaza in unele cazuri pana seara tarziu chiar daca le mai tai ceva din drepturile banesti; ASTIA NU SUNT POLITISTI!
  Grija fata de armata se vede cand faci propuneri pt. nereducerea soldelor mil.din teatrele de operatii (parerea mea ori toti ori nici unul; pt.cei din teatre pot fi alte metode de compensare a pierderii din solde), sau inaugureaza terenuri, date altor generali de carton, pt.constructii de locuinte pt. armata (ramane de vazut)! O “menestre” ce darnic esti!! “Recunostina vesnica!” din partea mil. activi!!