Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Secretarul general al NATO a anunţat încetarea misiunii de instruire din Irak pe 31 decembrie 2011

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anunţat luni, 12 decembrie, încetarea la 31 decembrie, 2011,  a misiunii de instruire din Irak şi retragerea tuturor militarilor Alianţei din această ţară. Aceasta, potrivit unui comunicat al Alianţei.
“Nu a fost posbil să se ajungă la un acord asupra prelungirii acestui program încununat de succes, în ciuda negocierilor solide” desfăşurate între NATO şi autorităţile irakiene”, a declarat Rasmussen, după refuzul Irakului de a acorda imunitate membrilor Alianţei.

Acest anunţ era aşteptat după eşecul discuţiilor angajate în ultimele luni.

NATO a informat Bagdadul săptămâna trecută, a precizat consilierul irakian pentru securitate naţională, Falah al-Fayad. “Suntem dezamăgiţi că NATO a recomandat retragerea misiunii sale din Irak”, a adăugat el, precizând că ţara sa a vrut ca misiunea să fie prelungită până la sfârşitul lui 2013.

“Misiunea, care a debutat în 2004 la cererea autorităţilor irakiene, a fost un succes. Instructorii noştri pot să fie extrem de mândri de ceea ce am realizat în aceşti ultimi şapte ani. Ei au reuşit să contribuie la dezvoltarea unei forţe de securitate irakiene. Din anul 2004, NTM-I a instruit peste 5.000 de militari irakieni şi peste 10.000 de poliţişti în Irak,”, a spus Rasmussen.

Sursa: comunicat NATO

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.