Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Secretarul general al NATO a cerut suplimentarea numărului avioanelor care execută atacuri în Libia

În cursul unei întâlniri cu premierul olandez, Mark Rutte, Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, le-a cerut membrilor Alianţei să trimită mai multe avioane pentru operaţiunea din Libia. “Încurajez toţi aliaţii care au avioane la dispoziţie să participe la operaţiune”, a spus el.

Rasmussen a declarat că este imposibilă protejarea civililor din Libia fără “efectuarea de raiduri împotriva unităţilor militare critice ce pot fi folosite la atacarea civililor”.

Operaţiunea condusă de NATO a început la 19 martie, în urma unei rezoluţii ONU şi a efectuat 15.193 misiuni, dintre care 5.721 de luptă pentru a proteja populaţia şi a asigura zona de interdicţie aeriană.

De la începerea operaţiunii, militarii au verificat 1.763 transporturi, dintre care 13 joi. 17 nave NATO au patrulat în permanenţă în largul coastelor libiene, în Mediterana, pentru a supraveghea respectarea embargoului asupra vânzării de armament Libiei. Nouă nave au fost reorientate.

sursa: biroul de presă al NATO

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.